let's get inspired!

18 jan. 2016
alles over het huwelijk

In het buitenland trouwen is zoiets als op zomerkamp gaan met de scouting

Een paar jaar terug vertelde een vriendin van me dat ze het liefst zou trouwen in Zuid-Afrika, met een klein groepje mensen, ‘maar dat is natuurlijk een idioot idee’. Uiteraard riep ik meteen ‘tuurlijk niet, gewoon doen, ik help wel!’. Zodoende trouwden onze vrienden in Paarl, vlakbij Kaapstad, en dat was het mooiste weekend uit m’n hele leven. (Mijn eigen bruiloft was op een donderdag. Dat telt niet als weekend.)

Trouwen in het buitenland is als een summercamp bij de scouting // Q Avenue Photo - Engaged.nl

Ik heb na die tijd nog een aantal keer zoiets meegemaakt, en dat heeft er voor gezorgd dat ik alleen maar stelliger ben geworden in hoe ik er al over dacht: dit is de real deal. Als ik nu zou trouwen, dan zou ik het direct op die manier doen. Het maakt me nog niet eens uit waar (Italië, Schotland, Ibiza?), als het maar die drie elementen heeft: buitenland, weekend, klein. Boaz is het totáál niet met me eens, die wil gewoon een groot feest en dat krijg je niet voor mekaar met 25 man, maar hypothetisch gezien zou ik ‘m gewoon kunnen overhalen om alsnog te doen wat ik wil. Zo gaat dat in relaties.


Laat me even uitleggen waarom trouwen in het buitenland zoiets is als op zomerkamp gaan met de scouting.

 

 

 

 

 First off: ik heb geen idee wat de scouting is, want ik heb er nooit op (of bij?) gezeten, maar het gevoel spreekt me wel aan. Summercamp, afgesloten van de buitenwereld, met een random bij elkaar gezette groep mensen, kampvuurtjes, late avonden, iedereen begint het steeds leuker te vinden, en aan het einde van die paar dagen willen ze allemaal penvrienden worden zodat ze het gevoel van ‘dit hebben wij met elkaar meegemaakt’ voor altijd kunnen bewaren.

Dat had ik na Zuid-Afrika. Boaz en ik kenden eigenlijk alleen maar het bruidspaar, dus het was best spannend om met zo’n groep een week lang door te brengen. Maar het was liefde op het eerste gezicht na de eerste barbecue. De dagen voor de bruiloft hebben we met de groep een hike gedaan, veel gegeten, naar wijnproeverijen, met de dames naar de spa, aan het zwembad gelegen, nog meer gegeten, rozen geplukt voor het bruidsboeket op een rose farm, en een dag lang ‘geknutseld’ voor de bruiloft. Tegen die tijd waren we een hechte groep, en leek het alsof we elkaar al jaren kenden. De huwelijksdag was fantastisch, en er werd tot diep in de nacht gedanst. (En de bruid sprong als eerste met kleding en al in het zwembad, ‘nuff said.)

Trouwen in het buitenland is als een summercamp bij de scouting // Q Avenue Photo - Engaged.nl

Die herinnering deel je voor altijd met elkaar, en dat is onbeschrijfelijk. Echt. Voor iedereen die hier over nadenkt: DOE HET. Kies je daggasten, neem ze mee naar een lang dichtbij of ver weg, en leef voor een paar dagen in een bubbel afgesloten van de buitenwereld.


Mocht je het nog nodig hebben, hier zijn mijn vijf redenen waarom het de beste manier is om te trouwen:

 

 


1 //
Je hebt als bruidspaar mega veel tijd voor je gasten, in tegenstelling tot een ‘normale’ bruiloft waar je bijna niemand écht kunt spreken.

2 // Je gasten leren elkaar super goed kennen, waardoor het vele malen leuker wordt, plus dat zijn toch de mensen die het belangrijkst zijn in jullie leven, dus win, win voor alle toekomstige verjaardagen en feestjes!

3 // Je bruiloft duurt niet maar één dag, so no stress. Het hoeft niet allemaal van één moment af te hangen.

4 // Je bent meteen op honeymoon bestemming én je gasten kunnen er voor of er na op vakantie!

5 // Je hebt een fantastische reden om alleen maar de mensen uit te nodigen die je er echt, echt, écht bij wil hebben zonder gezeur te krijgen van alle tweederangs gasten die zich anders beledigd voelen ;-).

[credit: Q Avenue Photo]
instafeed

@engagedNL