let's get inspired!

15 okt. 2015
interviews met vendors

In gesprek met With LOTTE weddingplanner

Er wordt nog vaak gedacht dat de hulp van een weddingplanner niet nodig is, weet Lotte van den Hout. Dit taboe wil ze doorbreken. Lotte is weddingplanner onder de naam With LOTTE en heeft onder andere de bruiloft van Nicolette van Dam georganiseerd. In dit interview vertelt ze wat haar werk zo leuk maakt en waarom een weddingplanner zo belangrijk is!


Lotte, jij bent een custom-made weddingplanner. Hoe ben je in deze wereld terechtgekomen en kun je ons vertellen wat je bedoelt met custom-made?
Where it all started. Na mijn studie aan het Amsterdam Fashion Institute wist ik dat ik niet verder wilde in de mode, maar ik wist niet goed wat dan wel mijn roeping was. Op een avond zat ik achter mijn laptop, zoekend naar het mooiste inspiratiebeeld voor mijn eigen wedding (cliché maar waar, dat is iets wat ik al jaren doe). Toen uit het niets, schoot mij het beroep weddingplanner te binnen. Ik werd er zo enthousiast van, this was it! Het gevoel was zo sterk. Alles wat mij interesseert, wat ik leuk vind om te doen en waar mijn sterkere kanten liggen, komen samen in dit beroep.

Custom-made weddingplanner 
Het beroep weddingplanner is nog vrij onbekend in Nederland, er heerst nog vaak een soort taboe rond het beroep dat de hulp van een weddingplanner niet nodig is. Dit taboe wil ik graag doorbreken. Het is zo zonde dat familie en vrienden vaak worden ingezet om diverse taken te volbrengen. Eerst zullen ze zich vereerd voelen dat ze gevraagd worden, maar ik heb al veel verhalen gehoord dat men uiteindelijk speciale momenten heeft moeten missen omdat ze van alles aan het regelen waren. Om dit taboe te doorbreken en mensen niet af te schrikken met vaste pakketten, werk ik als custom-made weddingplanner. Samen met het bruidspaar creëren we een mooie samenwerking passend bij de wensen en het budget.

Sassen en Verstraaten

Wat maakt jouw werk zo leuk en wat is het meest bijzondere wat je ooit hebt meegemaakt als planner?
Naast dat ik kan doen wat ik het allerleukste vind en waar ik goed in ben, ontmoet ik zoveel bijzondere lieve mensen. Na de grote dag heb ik nog steeds veel contact met hen. Daarom schrijf ik ook op mijn website:‘Your wedding planner’s personality is as important as liking her style. She should feel like a long lost friend on the day of your event and every day after. ’Dit hele eerste jaar is zo bijzonder geweest dat ik niet een specifiek moment kan benoemen. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit beroep mag uitoefenen, mensen van zo dichtbij mag leren kennen, helpen en eigenlijk de liefde een beetje mag verspreiden!

Melissa Milis Photography

Hoe zorg je ervoor dat een bruidspaar zo min mogelijk stress ervaart?
Zoals mijn naam al zegt, With LOTTE, doen we alles samen. Het is geen wedding georganiseerd dóór mij, maar samen met mij. Ik merk dat dit erg rustgevend werkt voor het bruidspaar. We doen veel samen en ik houd ze overal van op de hoogte, maar ik neem ze uit handen waar zij geen zin, tijd of kennis van hebben. En daarnaast gewoon de rust zelf uitstralen en altijd blijven lachen. Het heeft geen zin om te stressen om dingen, alles gebeurt toch zoals het gebeurt.

Wat maakt jou anders dan andere weddingplanners?
Ik ben niet heel anders dan andere weddingplanners. Uiteindelijk willen we allemaal één ding en dat is er voor zorgen dat het bruidspaar, de familie en vrienden geen stress hebben en ook kunnen genieten van de speciale dag. Waarin ik wel anders ben, is dat ik werk vanuit één stijl. Je ziet vaak dat weddingplanners allerlei soorten thema’s uitwerken, wat het bruidspaar maar wenst. Dat kan ik ook doen, maar ik ben van mening dat ik het beste bij mijn eigen stijl kan blijven, less is more and beauty by nature,want als je dat doet kan je ook echt wat sterks neerzetten.

Michael Graste

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged is een mooi platform waar vraag en aanbod op een bijzondere creatieve manier samenkomen. Een platform waar ik hopelijk de taboe weer ietwat kan doorbreken, door in gesprek te gaan met toekomstige bruidsparen en hen te adviseren voor hun mooiste dag.

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Plan gezellig een eerste vrijblijvende afspraak met mij in! Waarom? Familie en vrienden zijn voor jullie de belangrijkste mensen op dé dag. Samen moeten jullie terug kunnen blikken op één van de mooiste dagen uit jullie leven, omringt door liefde. Natuurlijk moeten jullie familie en vrienden erbij betrekken en dingen met ze delen, maar tot op zekere hoogte. Alleen dat van ze vragen wat jullie zelf ook leuk zouden vinden. Óf, helemaal niets van ze vragen en met ze delen, want hoe leuk is het om iedereen volledig te verrassen! Twijfel dus niet om een eerste afspraak met mij in te plannen. Je bent nog tot niets verplicht! Het is zo zonde als je achteraf moet zeggen dat je baalt dat je beste vriend(in) bepaalde momenten heeft moeten missen.

Ben je benieuwd naar het werk van Lotte? Ontmoet haar en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier. Bekijk de website van With LOTTE hier.

[Foto 1: Sassen en Verstraaten Fotografie // 2: Melissa Milis Photography // 3: Michael Graste Photography]
instafeed

@engagedNL