let's get inspired!

28 nov. 2017
gezichten in de trouwbranche

In gesprek met fotografietalent: Naomi van der Kraan van KnowMe fotografie.

knowme fotografie engagednl

‘Sinds twee jaar is fotograferen mijn fulltime job en ik heb me nog nooit zo vrij gevoeld. Het voelt alsof ik mijn hart kan laten spreken in mijn werk en dat is voor mij belangrijk. Ik neem mensen graag mee in een wereld vol schoonheid, emotie en liefde. Een wereld waarin echte momenten erom vragen vastgelegd te worden, zodat ze een levende herinnering zullen zijn.’ Fotografie is voor Naomi meer dan alleen foto’s maken, het is haar manier om in jouw wereld te kruipen en het zo vast te leggen dat het je steeds weer raakt. Benieuwd naar haar verhaal? Lees dan snel verder!

knowme fotografie engagednl

Hoe zou je jouw fotografiestijl omschrijven?
'Mijn foto's kenmerken zich in de eerste plaats door emotie en lichtgebruik. Ik geloof dat het juiste gebruik van beide elkaar versterkt. Daarbij fotografeer ik wat donkerder, waardoor dit nog intenser wordt. Mijn inspiratie vind ik vooral in kunst en films, hierin probeer ik me te onderscheiden als bruidsfotograaf. Ik fotografeer een bruiloft als een verhaal van liefde tussen twee mensen, met al hun geliefden eromheen.' 'Mijn inspiratie vind ik vooral in kunst en films, hierin probeer ik me te onderscheiden als bruidsfotograaf.'Welk moment van een huwelijk vind je het mooist om te fotograferen?
'Een van de mooiste momenten vind ik dat moment na de ceremonie waarbij familie en vrienden het bruidspaar gaan feliciteren. Daar komen alle emoties en connecties samen en gebeurt in een korte tijd waar een bruiloft om gaat: vieren van het leven en vieren van liefde. Dat is het moment waarop ik zie hoe belangrijk de gasten zijn voor het bruidspaar.' 

knowme fotografie engagednl

Welke shoot/huwelijk is je echt bijgebleven?
'Dit vind ik een ontzettend moeilijke vraag! Toch is één huwelijk me echt bijgebleven. Het was een van mijn eerste bruiloften dit jaar en de moeder van de bruid was ernstig ziek. Zij was aanwezig met hulp van Stichting Ambulancewens. Het was een dag waarop zoveel emoties samenkwamen. Het verdriet om een zieke moeder, maar ook de vreugde van een huwelijk wat gesloten werd.'

'De moeder was een ontzettend sterke en lieve vrouw, die nog allerlei verrassingen had voor het bruidspaar. Het waren twee kanten van het leven die samenkwamen. Dit zorgde voor een diepe lading in de dag en het was voor mij extra bijzonder om deze vast te leggen. Ik wist dat de foto's die ik maakte van grote waarde zouden zijn in de toekomst. Twee weken na de bruiloft is de moeder overleden en dan bedenk je nogmaals hoe belangrijk deze foto's voor de nabestaanden zijn!' 'Een bruiloft moet geen toneelstukje zijn, maar een dag waarin de liefde centraal staat en die je viert op een manier die helemaal bij je past.'knowme fotografie engagednl

Is er iets wat je nog wilt bereiken met je werk?
'Ik probeer altijd dat voor ogen te houden waar ik voor begon als fotograaf: het vastleggen van bruiloften op een manier die je raakt. Ik wil dat op een sterke, karakteristieke manier doen en daarin wil ik blijven groeien. Wat ik daarin belangrijk blijf vinden, is dat het bruiloften zijn die authentiek zijn. Een bruiloft moet geen toneelstukje zijn, maar een dag waarin de liefde centraal staat en die je viert op een manier die helemaal bij je past. Daar moet ik als fotograaf ook in passen.' 

knowme fotografie engagednlWil je nog meer weten over Naomi of haar portfolio bekijken? Bezoek dan eens de KnowMe fotografie website of haar Instagram-pagina.

 
instafeed

@engagedNL