let's get inspired!

09 okt. 2018
tips & tricks

Hoe plan je relaxed een bruiloft als je een drukke baan of leven hebt?Tja goeie vraag…hoe plan je relaxed jullie bruiloft als je een druk leven of drukke baan hebt? De trouwvoorbereidingen kunnen in het begin nogal overweldigend lijken en het kan dat je door de bomen het bos even niet meer ziet. Maar met de juiste tips & tricks is jullie droombruiloft echt mogelijk! En dat allemaal zonder een weddingplanner (of juist wel, dat kan ook)! Lees snel verder en laat ons je planning iets relaxter maken! 

Get organized.
Oke, voordat je begint aan andere dingen…get organized! En dan hebben we het niet over je huis, kantoor of sociale leven; maar je wedding planning! Als jullie de trouwdatum hebben vastgesteld, is het tijd om een aparte agenda te maken voor de bruiloft. Pak deze wedding checklist erbij en markeer alle belangrijke data, wanneer er iets geregeld moet zijn. Zo heb je een fijn overzicht met wat er allemaal moet gebeuren en voor wanneer, easy peasy!

Daarna is het tijd om een map te maken, waarin jullie alle contracten en belangrijke onderdelen bewaren. Dit kan offline maar natuurlijk ook online! Online mappen kan je zelfs delen met je eventuele weddingplanner & bridalsquad als die je helpen. Zo raakt niets kwijt en kan je elke avond even kijken of alles goed verloopt volgens de timeline!Stel je bruiloftteam samen.
Trust us, when we say dat een bruiloft plannen nooit zonder het vragen van hulp gaat. Als je een drukke baan of leven hebt, dan is het fijn als je sommige taken even uit handen kan geven aan iemand die je vertrouwt om je hoofd iets leger te maken. Dit kunnen je BFF’s, familie of collega’s zijn…en pluspunt is dat zij zich betrokken voelen bij jullie bruiloft. Vinden ze fijn..ja echt!

Maar let op! Geef iedereen wel duidelijke taken, zodat deze niet door elkaar gaan lopen. Hiervoor kan je een checklist opstellen, die iedereen kan aanhouden zodat de deadlines worden behaald. Oh dreamwedding, here we come!

Pas op met extra ideeën zoals DIY projecten.
Met de bruiloftsplanning alleen, heb je samen met je team al je handen vol. Maak het jezelf dan ook niet lastiger door ingewikkelde DIY’s in de planning te gooien. Super leuk natuurlijk! Maar wees je ervan bewust, dat je hierdoor in tijdsnood kan komen. And you'll need all time you can get, honey!

P.S. als je deze echt heel graag wilt op je bruiloft, kun je ook een vriendin of je moeder even lief aankijken of ze deze wilt maken!Plan alle afspraken snel in!

Je zult langzamerhand in het proces van de voorbereidingen merken dat trouwleveranciers beperkte datums beschikbaar zijn voor meetings. Wees er daarom vroeg bij en zorg dat je al je favoriete leveranciers al vroeg contacteert en afspraken mee maakt voor de gehele voorbereidingsperiode! Probeer als eerste de weekenden en als dat niet lukt bepaalde dagen met meerdere meetings, zodat je een keer een dag vrij kunt nemen van werk. Mocht dit nodig zijn.

Gebruik je vrije tijd wisely.
Zowel jij als je verloofde zullen jullie vrije tijd moeten gebruiken om de belangrijkste dingen samen aan te pakken. Maar ook tussendoor werk of in je lunchtijd kun je veel dingen al afkrijgen en regelen! Maak daarom elke dag een standaard moment vrij om aan jullie bruiloft te zitten en let’s get things done for your dream wedding!

Oh and by the way..zorg er ook voor dat het plannen leuk voor jou en je verloofde blijft!
Deze hele periode staat in teken van de liefde en daar horen jullie juist van te genieten. Vergeet daarom ook niet om leuke dingen met je knappe hubby-to-be te doen zoals een romantische date night, een weekendje weg of een wekelijkse lunch. Have fun!Geen tijd tussendoor? Gebruik je vakantiedagen!
Misschien niet de leukste beslissing voor jou en je verloofde, maar vakantiedagen zijn the key to succes als je weinig tijd hebt voor de weddingpreps! De urenlange meetings met leveranciers, je trouwjurkfittings, locatiebezoeken en tastings zijn vaak afspraken die je niet even in je lunchtijd of weekend kunt doen. Spaar daarom na je verloving je vakantiedagen op en gebruik ze voor deze belangrijke momenten! Oh en vergeet de honeymoon niet natuurlijk..

En last but not least..wees realistisch.
Je moet je ervan bewust zijn dat het voorbereidingsproces niet altijd rozengeur en manenschijn is. Je zult dagen hebben, waarbij je het even niet meer ziet zitten en de planning niet zo loopt als dat je verwacht had. Logisch! Maar geen paniek, in the end komt het allemaal goed! Je moet alleen een realistisch beeld voor je houden en hulp vragen aan anderen. Get your wedding team together en accepteer dat je niet iedere stap zelf kan/hoeft te doen!

 

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now! 


Credits
Fotografie // Nina Haverkamp
instafeed

@engagedNL