let's get inspired!

01 jul. 2018
alles over het huwelijk

Hoe kies je de juiste muziek uit voor je bruiloft?

muziek op wedding

Walking down the aisle, de trouwceremonie, het diner, de eerste dans en natuurlijk de weddingparty; allemaal prachtige momenten waarbij muziek een grote rol speelt. Maar hoe kies je deze nou goed uit voor je bruiloft? Want er zijn zoveel verschillende artiesten, stijlen en andere dingen waar je rekening mee moet houden, om zo de perfecte playlist samen te stellen voor jullie speciale dag! Veel koppels onderschatten dit namelijk nog wel eens en daarom hebben we alle tips en must knows voor jullie op een rijtje gezet. Enjoy! 

Muziek geeft een extra touch aan de sfeer van een huwelijk en kan ervoor zorgen dat jullie gasten een traantje wegpinken of met de voetjes van de vloer gaan. Maar op welke momenten wordt er dan muziek gedraaid en wanneer niet? Well, Let us show you!

Trouwceremonie & locatie
De trouwceremonie is het belangrijkste deel van de grote dag en daar hoort natuurlijk de meest romantische muziek bij! Vooraf de ceremony kan de sfeer al bevorderd worden door middel van zachte achtergrond muziek. Als deze dan uiteindelijk werkelijk gaat beginnen en de bruid  ready to go staat om down the aisle te lopen, kan deze omgeschakeld worden naar een ander nummer. Dit kan natuurlijk eentje van Ed Sheeran zijn, maar ook een wat vrolijkere zoals ABBA. Dit is voor ieder koppel anders, maar het kan allemaal!

Ook bij het verlaten van de trouwlocatie of gemeentehuis en bij de receptie of diner wordt er muziek gedraaid, maar deze zal net iets meer uptempo zijn dan bij de ceremonie. Jullie zijn immers net getrouwd, dus het feestje mag beginnen! Maar houd wel rekening met de geluidssterkte want de gasten willen natuurlijk nog wel graag met elkaar kunnen praten, zonder te schreeuwen.

muziek op wedding

First dance

En dan is het al tijd voor de eerste dans, how romantic! Dit is het moeilijkste moment van de dag om een liedje voor uit te kiezen, die zowel bij jullie relatie past als bij jullie eigen smaak. Maar denk er niet te lang over na, want niets is hierin ‘goed’ of ‘fout’!

Bij de weddingparty wordt vaak gekozen voor een toffe DJ, live band of artiest. Waar jullie voor kiezen, hangt geheel af van jullie eigen smaak en mening. Maar zeg nou zelf, op een bruiloft moet natuurlijk wel volop gefeest en gedanst worden. Zoek dus lekker muziek uit, die gegarandeerd herkenbaar zijn voor de gasten en de voetjes van de vloer kan halen, let’s party!

Doorgefeest tot in de vroege uurtjes? Dan is het helaas alweer tijd voor de laatste dans. Je kan deze afstemmen op jullie eerste dans, maar kan natuurlijk ook een super knaller zijn die iedereen herkent. Zo blijft het iedereen bij, dat deze dag om nooit meer te vergeten is!

muziek op wedding

Must knows

Nu je weet op welke momenten er muziek benodigd is, is het belangrijk om na te gaan denken over hoe je je muziek gaat regelen voor overdag maar ook ’s avonds. En yes, ook hiervoor hebben wij een aantal tips!

Tip #1 Een live-band, artiest of DJ?
Als afsluiter van de grote dag (of weekend), wil je natuurlijk een echte feestelijke klapper. Maar is een live band nu geschikt hiervoor of een echte DJ? Het voordeel van een live band is dat er vooral een stukje beleving op jullie huwelijk mee wordt gecreëerd, daarnaast bevat deze ook iets meer sfeer dan een standaard DJ. Maar wat wel even een dingetje is om rekening mee te houden als je voor de band kiest, is dat deze meer ruimte op de trouwlocatie in beslag neemt en er vaak ook een hoger prijskaartje aan hangt…maar daar krijg je natuurlijk wel wat voor terug. Een DJ is daarentegen veel voordeliger en heeft meer muzikale flexibiliteit; van jazz, indie-pop tot echte hardrock. Daarnaast neemt deze ook nog minder ruimte in beslag..yay, pluspunt!

Maar kan je nu niet kiezen tussen deze twee? Dan is een combinatie natuurlijk ook heel tof! Zo kan bijvoorbeeld een live muzikant inspelen op de DJ beat en kunnen er gave effecten doorheen worden geweven. Dit voegt echt iets extra’s toe aan jullie weddingparty!

muziek op wedding

Tip #2 Technische benodigdheden
Als jullie de trouwlocatie hebben vastgesteld, is het handig om even te kijken naar alle technische capaciteiten die zij kunnen bieden. Denk bijvoorbeeld aan licht, geluid en een podium. Dit zijn namelijk dingen die perfect zijn voor een DJ of liveband. Daarnaast bespaar je hiermee ook wat in je budget, want als een artiest deze zelf moet gaan regelen krijg je extra rekeningen toegestuurd.

Tip #3 You & your guests
De keuze van muziek is een heel persoonlijk iets en kan in verschillende stijlen zijn. Maar hierbij is het ook handig om rekening te houden met jullie gasten. Ieder heeft zo zijn eigen smaak en door te vragen aan de DJ of band voor allround of top 40 muziek, is er zo voor ieder wat wils. 

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Early Bird tickets are on sale now!Credits
Fotografie //

 

 
instafeed

@engagedNL