let's get inspired!

26 nov. 2015
tips & tricks

Het verschil tussen man + vrouw in het organiseren van een bruiloft

Het verschil tussen man en vrouw in het organiseren van een bruiloft - Tessa Barton Photography // Engaged.nl

Dat mannen en vrouwen van elkaar verschillen weten we al een tijdje. Maar wat ik altijd fascinerend heb gevonden is hoe een koppel samen een bruiloft organiseert. Laat me je meenemen in de lessen die ik leerde tijdens het organiseren van die van mij.

Toen ik bezig was mijn eigen bruiloft plannen hadden we 6 maanden om alles te regelen. We deden veel samen in het plannen, maar ik ben denk ik niet de makkelijkste om dit samen mee te doen. Mijnfuture hubbykon mij niet bijhouden (en wilde dat denk ik ook niet eens). Nu heeft hij ook wel weer de bijzondere eigenschap dat als ik iets uitleg hij er niets van lijkt te begrijpen maar wel knikt met z’n hoofd. Dat moet ‘ie ook gewoon afleren.

Ik heb pas na mijn bruiloft geleerd dat het niet alleen mijn feestje was. Ik kan me niet herinneren dat ik hem heb gevraagd wat hij leuk zou vinden om erbij te hebben. Hij mocht de auto kiezen en regelen. En dat ging hem prima af want hij kwam voorrijden in een oude Volvo Amazone, compleet met een jazz muziekje uit de speakers en een vriend als chauffeur mét chauffeurspet. Dit bewijst dat ik hem prima had kunnen vertrouwen met andere taken -but I didn’t give him any.

Onze bruiloft was geweldig, we kijken erop terug als een fantastische dag - het is dus ook geen ramp geweest dat ik het meeste werk heb gedaan - maar ik had het achteraf leuk gevonden als we meer van onze karakters hadden kunnen leggen in onze bruiloft. Nu ik terug denk hadden we dat kunnen doen door er meer over te praten en meer creatieve uurtjes samen door te brengen, in plaats van ik met mijn Pinterest boards.

Het verschil tussen man en vrouw in het organiseren van een bruiloft - Tessa Barton Photography // Engaged.nl

Er is alleen een probleem. De gemiddelde man is niet onwijs geïnteresseerd in Pinterest. Nee, echt niet. Ik ken geen enkele bruidegom die ook een account heeft en elke dag even een uurtje z’n boards cureert. Je kunt dus wel heel vrolijk tegen je verloofde roepen dat je dit helemaal samen wil doen, maar alles in zijn hoofd schreeuwt‘Maar ik wil helemaal niet nadenken over naamkaartjes, centerpieces en de juiste stoffen!!’.We moeten ons wel even bedenken dat mannen heel anders zijn dan vrouwen en de interesses niet helemaal overeen komen. Ik heb navraag gedaan bij een aantal ongetrouwde mannen met een relatie, want ik wilde wel eens weten hoe zij hierover denken. Ze zeggen allemaal dat ze absoluut samen de algehele feel willen bedenken, maar dat ze in de praktische uitvoering vooral de grote dingen willen fixen zoals fotograaf, videograaf, of de honeymoon. Dat DIY’en mag je zelf doen, dus.


Speciaal voor jou, als veeleisende bijna-bridezilla (grapje) (of toch niet?), hier vijf tips om er voor te zorgen dat jouw aanstaande zich helemaal kan inleven in jullie bruiloft.

 

 

 

 

 

 

 


1 // Droom 
Praat meer over de inhoud van jullie bruiloft dan over hoe het er uit ziet. Bespreek samen wat je verwachtingen zijn van de ceremonie, of van het feest. Droom over die dag, want dat kan iedereen. En ik mag aannemen dat hij dat ook kan, aangezien hij uit vrije wil met je trouwt!

2 // Simplify 
Kom niet aan met een giga hoeveelheid foto’s en ideeën, maar bedenk samen de grote lijnen. Nederland of buitenland? Binnen of buiten? Klassiek of modern? Lange tafels in het gras of uitgeserveerd met linnen? DJ of jazz band? Veel kleur of groen en wit? Binnen die lijnen kun jij je richten op de details, tenzij je hubby dat ook fantastisch vindt(lucky you).

3 // Keep it short 
Misschien geldt dat alleen voor de mijne, maar de spanningsboog tijdens een gesprek over bloemen is echt héél kort. Like three minutes short. Geef vooral niet te veel keuze opties, en laat ook écht je twijfels niet zien over die keuze, want dan ben je ‘m helemaal kwijt. Bespreek liever de dingen die je écht samen moet besluiten.

4 // Big tasks
Je man wil de grote dingen regelen. Ga samen kijken welke fotografen bij jullie passen, en laat het contact verder aan hem over. Laat hem een auto uitkiezen die in het budget past. Hij kan ook prima die cateraar of DJ boeken nadat jullie samen een shortlist hebben gemaakt!

5 // Surprise
Tip voor jullie beiden: verras elkaar met een speciaal voor hem/haar geregeld element op de bruiloft. Dit kan bijvoorbeeld een mooi cadeau zijn dat je ’s ochtends laat bezorgen terwijl ze zich aankleedt, of een whisky + sigaar bar voor hem en z’n vrienden (als jouw man ook maar een beetje op die van mij lijkt zal hij je een rockstar wife vinden).

[foto's: Tessa Barton Photography]
instafeed

@engagedNL