let's get inspired!

21 feb. 2018
alles over het huwelijk

Heeft ‘de trouwkaart’ nog een toekomst?

engaged kijkkalligrafie trouwkaart

De trouwkaart; heeft dat stukje papier nog een toekomst? We gebruiken steeds meer digitale middelen en let’s be honest, we versturen in het dagelijks leven amper nog kaartjes of brieven. Wat kunnen we in de toekomst nog verwachten van de uitnodiging voor je trouwdag? Joyce van KIJKkalligrafie geeft antwoord op deze vraag!

Bye bye informatie

De afgelopen jaren is er een enorme verandering gaande wat betreft de functie van een trouwkaart. Waar wij als Nederlanders vroeger veel te veel tekst op een trouwkaart wilde proppen, laten we deze overkill aan informatie steeds meer gaan. Thank goodness for that, want er is zo veel meer te maken van een huwelijksuitnodiging!

...hello design!

Mocht je treuren over de verdwenen lappen tekst (wat ik mij niet echt kan voorstellen - maar toch) of je afvragen wat je dan in hemelsnaam nog wél op die kaart moet zetten… Then I’ve got your back.

We zien dan wel de informatie van de trouwkaart verdwijnen, we krijgen er ook iets heel prettigs voor terug! Een knap staaltje design is wat tegenwoordig de toon zet. Er is meer ruimte voor ‘kunst’ op de kaart en kunst is vooral expressie, wat betekent dat je meer dan ooit kunt laten zien wie jullie als bruidspaar zijn! Door een ontwerp te kiezen of te laten maken dat perfect aansluit bij jullie favoriete kleuren, trouwlocatie of misschien wel het land waarin jullie trouwen, wordt de trouwkaart persoonlijker dan ooit en een grote verrassing in de brievenbus.


engaged kijkkalligrafie trouwkaart

En het praktische dan?

Ja, nu hoor ik je denken: maar ik wil tóch wel graag een aantal misschien on-charmante, maar praktische zaken communiceren met mijn gasten. Logisch, en dat kan ook nog steeds heel goed.

Wat een beetje modebewust bruidspaar nu steeds meer doet, is een website (of zelfs een app!) inzetten. Het enige wat je dan nog op de trouwkaart zet, is de link naar deze website. De link fungeert dan weer als een soort uitnodiging om informatie en details over de grote dag online te bekijken. Het vraagt ook aan je gasten om actie te ondernemen. Ze worden nieuwsgierig en het geeft ze iets om te doen. Het maakt ze actief en betrokken bij jullie dag! Bijkomend voordeel? Een website is altijd beschikbaar! Geen gasten meer die ‘hun kaart en dus de informatie kwijt zijn geraakt’…


engaged kijkkalligrafie trouwkaart

Dus… heeft de trouwkaart nog een toekomst?

Ja. Absoluut. Maar anders dan voorheen. Hoe ver je gaat in het wel of niet versturen van een trouwkaart is natuurlijk helemaal aan jullie. Het gaat er ook om wat jullie als prioriteit hebben; hoeveel je met het visuele van een trouwkaart hebt of niet. Kies daarin wat bij jullie past. Is misschien cliché, maar wel waar.

Neem dit mee als inspiratie en ontdek bijvoorbeeld op Pinterest of Instagram wat goed bij jullie past. Hashtags als #weddingstationery of #trouwkaart geven goede opties! 

Meer weten over Joyce en haar bedrijf KIJKkalligrafie? Neem vooral een kijkje op haar website.Credits

Beeld 1 // La Lettre Kalligrafie
Beeld 2 & 3 // KIJKkalligrafie

engaged kijkkalligrafie
instafeed

@engagedNL