let's get inspired!

27 okt. 2016
flower inspiration

Feloranje bloemen in een bruidsboeket hoeft niet lelijk te zijn

We zitten (bijna) volop in de herfst, en dat betekent... Chrysanten! Over het algemeen staan deze bloemen bekend als oma's favoriet (samen met de geranium), en is het een uitdaging om er iets van te maken dat enigszins mooi is, MAAR in deze combinatie kunnen we het nog wel aan. Sowieso is de zachtroze chrysant zo'n beetje de enige die écht mooi van zichzelf is (en heel erg lijkt op de dahlia in deze kleur, maar loopt qua seizoen nét even langer door), maar een feloranje variant? Mhoah. Judith Slagter vertelt je er meer over!


Bloemen
In dit boeket zitten veel verschillende soorten bloemen: een aantal chrysanten in zacht roze (maar dan de mooie in een blush kleur) en een ander type in feloranje, zwarte bessen, mooie lotus zaaddozen (dat ding wat lijkt op een douchekop), en een paar intens donkerrode cosmea's die er uit springen. De feloranje chrysant zou normaal gesproken geen favoriet zijn, maar in deze combinatie is het een showstopper.

Trends

Een weelderig bruidsboeket is al een tijdje een trend, en de perfect ronde boeketten met een evenredig verdeeld aantal bloemen zien we steeds minder. Dit bruidsboeket met oranje bloemen en donkere tegentonen kan veel kanten op: enerzijds zou het niet misstaan bij een moderne bruiloft, juist door de lotus zaaddozen en de zwarte accenten, maar op een herfstige rustieke bruiloft is het ook niet verkeerd. De kleurencombinatie maakt 'm gedurfd. Absoluut een herfstboeket!

[foto: Plenty to declare weddings // boeket: Westwood Design]
instafeed

@engagedNL