let's get inspired!

28 aug. 2018
alles over het huwelijk

Elopement wedding; Wat moet je allemaal weten?

elopement

Nothing fancy, just love! Tegenwoordig is een wedding elopement een echte trend en een stuk romantischer dan vroeger. Eloping kan je namelijk samen op verschillende manieren doen, zoals trouwen in jullie favoriete stad met twee getuigen erbij of in the middle of nowhere alleen met z’n tweetjes. The possibilities are endless! Daarnaast is er ook nog de beslissing of jullie stiekem gaan trouwen of dat jullie je familie en vrienden er vooraf van op de hoogte brengen. Oh my! Maar bij eloping komt er toch nog een stukje organisatie bij kijken zoals de geldigheid, de ringen, outfits, fotograaf & videograaf enz. Want to elope? Lees dan snel verder en kom er achter wat jij allemaal moet weten! 

elopement

Waarom een elopement?
Eloping is perfect voor koppels die geen zin, tijd of geld hebben om een gehele bruiloft te organiseren en liever in een intieme setting elkaar het ja-woord geven. Je kan dit natuurlijk alleen met z’n tweetjes doen, maar ook met enkele getuigen zoals jullie ouders of beste vrienden. Zo zijn jullie dierbaren er toch nog bij, maar wordt het geen standaard bruiloft. Daarnaast is een elopement ook fijn als je alle planning stress en eventuele bemoeizuchtige personen achter jullie willen laten en alleen met elkaar willen genieten van dit speciale moment.

Maar waar kan je een elopement houden? Good question! Deze kan echt overal plaatsvinden: op het strand, in een bekende stad, op een berg, in een grot of zelfs midden in het bos! Hierbij is echt niets te gek, want alles kan precies zo geregeld worden als jullie zelf willen. Daarnaast is het niet alleen een echt avontuur met z’n tweetjes, maar is het ook een romantische herinnering waar jullie nog lang aan zullen terug denken.

Een nadeel van eloping kan wel zijn dat niet in alle landen je echt voor de wet kan trouwen. Het kan dus dat je achteraf alsnog naar de gemeente moet voor de geldigheid. Dus check vooraf jullie bestemming zeker even of daar een elopement officieel wordt verklaard!

elopement

Checklist
Voordat jullie samen het romantische avontuur aangaan, is het belangrijk om eerst even naar een paar dingen te kijken en vast te leggen. Want ook een elopement wedding gaat niet geheel zonder organisatie! Hiervoor hebben wij een kleine checklist opgesteld, zodat jullie zonder zorgen in het huwelijksbootje kunnen stappen:

 • Hoe zit de wet van jullie bestemming in elkaar qua trouwen?
  Het kan namelijk zijn dat jullie elopement ongeldig wordt verklaard, doordat de wet van het land hier niet mee instemt. Zorg dat je dit vooraf hebt uitgezocht, om zo niet voor verrassingen te komen te staan!
 • Fotograaf en videograaf 
  Omdat jullie gekozen hebben voor een elopment, zullen familie en vrienden er vrijwel niet bij zijn. Het is daarom fijn om zowel een fotograaf als videograaf in te huren om alles vast te leggen voor zowel jullie zelf als het thuisfront. Zo kunnen jullie samen nog eens nagenieten van jullie mooie dag!
 • Heb je alle reisdocumenten zoals je paspoort, verzekering, boardingpasses en accommodatie bevestiging?
  Top! Dan zijn jullie klaar voor vertrek.
 • Bride & groom
  Nu komt een lastige vraag…want wat gaan jullie aantrekken qua kleding voor de grote dag? Als je je een echte bruid wilt voelen, kan je natuurlijk een echte trouwjurk aan doen. Of anders een fijne jurk of jumpsuit! Voor de groom is een pak of blousje ook heel mooi om te laten matchen met zijn bride.

  elopement

 • Hair & make-up
  Wie zegt dat je je haar en make-up niet professioneel kan laten doen voor een elopement? Kijk of je iemand kan inhuren op jullie bestemming en laat je omtoveren tot een stralende bruid, let’s glam!
 • Trouwringen
  Willen jullie deze wel of niet? Als je ze wel bij de ceremonie wilt, zorg dan dat je deze ver van te voren hebt besteld én ook niet vergeet mee te nemen!
 • Flowers
  Een bruidsboeket hoort er wel een beetje bij, dus ga eens bij een lokale markt kijken of een bloemenboetiek en kies jouw favoriete bloemen uit!
 • Party, party, party
  Na de elopement is het tijd om jullie huwelijk te vieren! Ga daarom gezellig samen eerst uiteten en zoek daarna een toffe club/bar op waar jullie kunnen feesten tot in de vroege uurtjes! Niet zo’n feestbeest? Dan is champagne drinken onder de sterrenhemel ook heel tof en romantisch.
 • Announcement
  Doordat jullie geen save the date kaarten hebben verstuurd, weet niemand ervan wanneer jullie gaan trouwen of al getrouwd zijn! Daarom is het handig om na de elopement een prachtige kaart te maken met een foto van jullie als bruidspaar, tijdens jullie elopement wedding als announcement. Verstuur deze gelijk erna naar al jullie dierbaren, zodat ze het niet via via horen.

  elopement

Oh..en by the way wees een klein beetje voorbereid, want niet iedereen zal het idee van een elopement zo geweldig vinden als jullie. Vooral de meningen van familie en vrienden kunnen erg verschillend zijn. Maar het gaat er uiteindelijk toch om dat jullie de mooiste dag van jullie leven ervaren volgens jullie eigen wensen! Oh honey, let's elope!

 

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now! 


Credits
Fotografie // Ilka van Wieren
instafeed

@engagedNL