let's get inspired!

12 apr. 2016
flower inspiration

Een zomers bruidsboeket met veel veldbloemen

De lente is nu echt begonnen, en we kijken nu al naar warmere dagen (of durven we het te zeggen: de zomer?). Het trouwseizoen begint nu ook, en loopt door tot oktober. Veel stellen trouwen graag in de zomer, want in Nederland heb je dan de grootste kans op zon, en dat snappen wij. Zeker als je dat combineert met dit soort bloemen, die vrágen om een zomerse festival bruiloft. Judith Slagter legt je uit wat er in zit!Beschikbaarheid
Dit zijn echte zomerbloemen, dus de bloemen zijn alleen beschikbaar in deze periode. Het zal je nog verrassen hoeveel bloemen in zo'n boeket gaan, en vooral delphinium en leeuwenbek zijn wat duurdere bloemen. Wacht tot het seizoen goed is begonnen, dan zijn de bloemen het 'volst'. Aan het begin en einde van de zomer zijn vooral de lange bloemen nog een beetje magertjes, op het hoogtepunt zijn ze fantastisch dik en vol!

Zomers en zacht
Dit boeket is helemaal geschikt voor een festivalbruid! Het lijkt alsof de bloemen zo geplukt zijn en bij elkaar gebonden, en dat geeft een fijn casual sfeertje. Alhoewel de bloemen allemaal zachte kleuren hebben en dat prachtig is, zou je het nog iets meer pit kunnen geven door wat fellere bloemen toe te voegen in bijvoorbeeld felgeel of knalroze. 

Trends
De losse manier van schikken is een trend die je hier terug ziet. Niet zo stijf en strak tegen elkaar, maar alleen maar fijne en langere bloemen. Veldboeketten zien we al heel lang, maar deze heeft wat meer body door het gebruik van vollere bloemen zoals leeuwenbek en violier. 

Benieuwd naar het werk van Judith Slagter? Neem eens een kijkje op haar webstie! Op de Pinterest van Engaged vind je nog meer inspiratie voor bruidsboeketten!

[foto: Eddie Judd Photography // boeket: Fairynuff Flowers]
instafeed

@engagedNL