let's get inspired!

14 mrt. 2016
culinaire inspiratie

Een nieuwe trend voor je bruidstaart: funky dripping cakes

Het is een rage op Instagram, we zouden ze al bijna net zo populair kunnen noemen als interieur- en fashionbloggers: de patissiers. Van over de hele wereld kun je bakkers volgen die je bij elke foto jaloerser maken op hun baksels. Niet alleen voor bruiloften maken ze taarten, tegenwoordig is het net zo normaal om een taart te bestellen voor je verjaardag (weg met de vlaaien!). Maar dit is een trend die we super leuk vinden voor je bruidstaart: de dripping cake. 

Een nieuwe trend voor je bruidstaart: funky drip cakes // Linda Lomelino.se - Engaged.nlEen nieuwe trend voor je bruidstaart: funky drip cakes // Linda Lomelino.se - Engaged.nl

Go crazy
Waar bruidstaarten lange tijd heel netjes waren, zijn we al even gewend aan de naked cake (zo'n gestapelde taart die niet af lijkt zonder een laag fondant of botercrème), maar dit is wel even andere koek. Niets is te gek (het kan nog véél gekker dan we hier laten zien), en alles mag bovenop de taart: macarons, bloemen, fruit, kruimels, maar ook verpakte dingen, en zelfs speelgoed of vreemde caketoppers. 

Ook zo'n taart? Sugarlips Cakes maakt de romantische versies, en Life of Pie gaat helemaal all out. Ook Le Beau Gateau maakt ze! (Die onderste vinden we gewoon heel mooi, maar is gemaakt door Cakes by Cliff in jawel, Sydney. Verdikkeme.)

Een nieuwe trend voor je bruidstaart: funky drip cakes // Engaged.nl

[Foto's 1 + 2: Linda Lomelino via Call me Cupcake]
instafeed

@engagedNL