let's get inspired!

03 mei 2017
tips & tricks

Een nieuwe trend: de lange verloving

Een nieuwe trend: de lange verloving // Raisa Zwart Photography - Engaged.nl

Hij heeft het aanzoek gedaan en de ring is om je vinger geschoven: jullie zijn nu dus officieel verloofd! Begin je direct met je Pinterest account vullen, met een datum kiezen en een jurk passen? We zien steeds vaker stellen die niet hetzelfde jaar nog trouwen maar langer de tijd nemen om gewoon ‘verloofd’ te zijn en te genieten van die nieuw verworven status. Past een lange verloving bij jullie na het lezen van de voordelen ervan? 

De pro’s van een lange verloving

Als je mensen vertelt dat je al twee jaar verloofd bent en ‘nee, er is nog geen datum geprikt’ krijg je zeer waarschijnlijk een verbaasde reactie. Wanneer het aanzoek is gedaan is er de verwachting dat je toch zeker binnen anderhalf jaar getrouwd bent, want waarom ben je anders verloofd? Een lange verloving zonder bruiloft in zicht is toch een beetje het beeld van een bruid wiens bruidegom maar niet opdaagt. Maar wij zien het anders: een lange verloving heeft heel veel voordelen!


Een lange verloving zonder bruiloft in zicht is toch een beetje het beeld van een bruid wiens bruidegom maar niet opdaagt.

Een nieuwe trend: de lange verloving // Raisa Zwart Photography - Engaged.nl

1 // Geniet van deze fase
Verloofd zijn is geen tussenstation. Het is een levensfase net zoals daten, verkering hebben en samen oud worden. Je hoeft niet gehaast door de verloving heen te racen om de volgende trein te pakken: getrouwd zijn. Het lijkt soms alsof verloofd zijn betekent dat je alleen maar bezig bent met wat daarna komt. Leef in het nu! Dat plannen komt echt wel, op dit moment mag je ook genieten, verliefd zijn en daten zoals verloofden dat doen.

Verloofd zijn is geen tussenstation. Het is een levensfase net zoals daten, verkering hebben en samen oud worden.

2 // Leer jullie zelf kennen
Waarschijnlijk heb je nog niet eerder een bruiloft bedacht en georganiseerd, dus neem de tijd om meer te leren over trouwen. Hoe dat er uit kan zien, wat je opties zijn, wat er nodig is en vooral: wat niet nodig is. Koop een goed boek en vraag jullie vrienden en vriendinnen naar hun ervaringen. Leer jullie eigen wensen en dromen kennen!

3 // Sparen is ook een vak
Een bruiloft kan duur zijn, hoeft niet, maar het is het vaak wel. Als je langer de tijd neemt om te sparen worden de lasten een beetje verspreid. Het hoeft niet te betekenen dat je méér gaat spenderen, maar wel wat gecontroleerder. (Dat is een argument waar mannen gevoelig voor zijn.) Daarbij: tijdsdruk is niet de beste onderhandelingspositie met leveranciers, dus het feit dat je met een langere termijn werkt geeft meer bewegingsvrijheid, naast dat je waarschijnlijk veel meer opties hebt omdat alles nog beschikbaar is.

Dus, wat denk je er van? Een lange verloving of toch zo snel mogelijk trouwen?


foto's // Raisa Zwart Photography

instafeed

@engagedNL