let's get inspired!

05 apr. 2018
gezichten in de trouwbranche

Een herkenbare trouwceremonie met persoonlijke & romantische accenten? Dan is zelfstandig trouwambtenaar Marianne van Tot Over Je Oren the one for you!

tot over je oren advertorial

De trouwceremonie; een saaie en plechtige aangelegenheid? No way! Dit onderdeel is waar het allemaal om draait tijdens jullie prachtige dag. Tegenwoordig zijn er vrij veel mogelijkheden om er je eigen invulling aan te geven maar zelfstandig trouwambtenaar Marianne van Tot Over Je Oren maakt van jullie trouwceremonie pas echt een feestje met een persoonlijk, liefdevol verhaal! Zij gaat verder waar anderen stoppen en neemt ruim de tijd om jullie goed te leren kennen. Trouwen op het platteland tussen de koeien of in Frankrijk op het topje van een klif, inclusief breathtaking uitzicht? No worries, let’s do it! Ook zo benieuwd naar haar werkwijze? Lees dan snel verder en let’s meet her! 
 

Hi! Kan je iets over jezelf en je bedrijf 'Tot Over Je Oren' vertellen?
“Ik ben Marianne, een zelfstandig trouwambtenaar van Tot Over Je Oren. Je kan mij eigenlijk in 3 woorden beschrijven: vrolijk, spontaan en begaan. Ik word ontzettend gelukkig van het werk dat ik doe en dat gevoel wil ik maar wat graag delen! Ik vind het namelijk heel belangrijk dat bruidsparen bewust voor een trouwambtenaar kunnen kiezen die bij hen past en daar dan ook echt een klik mee voelen voor hun grote dag.”

Wat houdt een zelfstandig trouwambtenaar precies in?
“Er zijn nog steeds veel mensen die er niet van op de hoogte zijn dat er meer mogelijk is dan alleen een BABS (buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand, red.) van de gemeente. Met een zelfstandige trouwambtenaar kun je heel bewust voor de persoon zelf kiezen. Flexibiliteit, speciale verzoeken en elkaar uitgebreid leren kennen, horen daar vanzelfsprekend bij. Het grote verschil zit ‘m eigenlijk ook in de tijd. Bij een gemiddeld gemeentehuwelijk krijg je namelijk maar 5 uur om alles te regelen (wow!). Hierdoor kan het voorkomen dat de ceremonie minder persoonlijk wordt en er weinig rekening kan worden gehouden met speciale verzoeken en omstandigheden. Dat is natuurlijk zonde. Met een zelfstandige trouwambtenaar is dit totaal niet het geval.”

totoverjeoren

Hoe maak jij als zelfstandig trouwambtenaar een goede match tussen het bruidspaar en de ceremonie? En waarin onderscheid jij je in je werkwijze?
“Als je voor mij kiest dan zal je merken dat ik alle tijd voor jullie neem en je echt leer kennen. Dat begint al met de kennismaking bij mij thuis. Gezellig aan de tafel met taart! Alle informatie die ik over jullie verzamel, met behulp van vragenlijsten en gesprekken, verwerk ik in mijn ceremonie tot een warm verhaal. Jullie dierbaren krijgen ook een speciale rol in dit verhaal en worden hier volop bij betrokken. Natuurlijk geeft het bruidspaar zelf aan welke mensen dat zijn. Op de grote dag zelf ben ik er 100% voor het koppel en doe ik er alles aan om het tot een succes te maken. De ceremonie zal liefdevol, herkenbaar en gezellig aanvoelen. Als ik dat effect heb overgebracht, is mijn doel bereikt.”

Welke opties zijn er mogelijk voor de ceremonie?
“Ieder paar is uniek en zal bepaalde wensen of ideeën hebben voor hun ceremonie. Voor mij, en vaak ook voor bruidsparen, is het ceremoniegedeelte heel belangrijk en waardevol. Alles is bespreekbaar en ik ben voor alles in. Ik bied verschillende trouwceremonies aan: wettelijk, ceremonieel en trouwen in het buitenland. Wat je ook kiest, het zal qua beleving exact hetzelfde zijn. Doordat ik al door mijn eigen gemeente benoemd en beëdigd ben, kan ik jullie haast overal wettelijk trouwen. Dit houdt in dat er verder geen beperkingen, hoge kosten, extra bodes of toezichthoudende ambtenaren en lastige regels zijn die de gemeente je kan opleggen.”

“De wens om in het buitenland te trouwen? Wow, bijzonder. Ook in dat geval is het mogelijk om ceremonieel getrouwd te worden. Het wettelijke gedeelte regel je in Nederland. En daarna de grand finale: de bruiloft op die ene droomplek, waar dan ook nog eens die zelfstandig trouwambtenaar van jullie keuze mee naar toe kan en daar als ceremoniespreker bij is.”

totoverjeoren

Welke tip zou je aanstaande bruidsparen willen meegeven voor hun ceremonie?
“Er komt veel op je af bij het plannen van een bruiloft. Maak een lijstje met wat voor jullie de belangrijkste momenten moeten worden. Welke mensen of diensten horen daarbij? En passen ze ook bij het geheel en bij jullie? Ik heb genoeg collega’s die allemaal anders zijn en daardoor ook een andere aanpak hebben. Bekijk hun sites, ga in gesprek en volg je gevoel. Jullie moeten blij worden van je trouwambtenaar, deze zal namelijk een groot onderdeel van de dag en ceremonie beïnvloeden. Heel veel plezier en wie weet tot snel!”

 

 

Wil je meer weten over Marianne en haar werkwijze? Of wil je graag met haar in contact komen? Neem dan eens een kijkje op de website van Tot Over Je Oren!

 

Credits

Fotografie // Fotografie Natuurlijk, Matty Maas + Dolf van Stijgeren Bruidsfotografie + Veroniek fotografie 




instafeed

@engagedNL