let's get inspired!

25 mei 2017
tips & tricks

Drie offline manieren voor inspiratie in de eerste fase van je bruiloftsplanning

Ideeën opdoen voor je bruiloft hoeft niet altijd online op Pinterest, ook al zijn daar miljoenen mooie plaatjes te vinden. Je inspiratie offline vinden zet je hersenen harder aan het werk waar je weer creatiever van wordt. Zit je nog in de vroege fase van je verloving? Dan zijn dit de beste manieren om offline ideeën op te doen en je bruiloft te plannen. De tips zijn natuurlijk net zo geschikt voor bruiden die al iets verder op weg zijn, want een extra dosis inspiratie is nooit verkeerd!

Drie offline manieren voor inspiratie in de eerste fase van je bruiloftsplanning // Engaged.nl


1 // Een plan van aanpak
Weet je al waar je moet beginnen? Dat is vaak de lastigste eerste stap op weg naar een mooie bruiloft. Er komen zoveel mogelijkheden, keuzes en opties op je af dat het soms lijkt alsof je in een doolhof terecht bent gekomen. Maar wanhoop niet! Met dit boek dat we hebben geschreven helpen we je een heel eind op weg door de juiste vragen te stellen en een handleiding te geven voor de grootste onderdelen van de bruiloft. Kruip op de bank met je boek, zet een fijn muziekje aan en houd een schaaltje snacks binnen handbereik, want we hebben je veel te vertellen! Met het wedding profile dat we hebben ontwikkeld kunnen jullie samen ontdekken wat belangrijk is en, ook essentieel, wat minder belangrijk is. Dan weet je in ieder geval waar je je op moet focussen de komende tijd!


2 // Maak een analoog moodboard
Ja, Pinterest is een fantastische bron van inspiratie, maar er gaat niets boven offline ideeën opdoen. Aangezien er twee mensen nodig zijn voor deze bruiloft doe je dat dus samen! Ga het bos in of het strand op, bezoek musea, of ga naar een mooie verf- en behangwinkel (ja, echt) en neem staaltjes mee van kleuren en materialen die je mooi vindt - er valt zo veel te ontdekken buiten de gebaande paden. Een bloemenstal of lokale biologische markt werkt ook heel goed! Neem materialen mee of maak overal foto’s van zodat je er thuis mee aan de slag kunt. De echte fanatiekelingen maken er een groot moodboard van, en dan niet alleen met foto’s maar ook met levende materialen zoals takjes, veren, staaltjes van stoffen en droogbloemen, om maar voorbeelden te noemen. Het idee is dat je loskomt van de computer en offline gaat, en dat werkt heel goed voor je creativiteit!


Tijdens de komende editie van Engaged op 30 sept. + 1 oktober ’17 in de Westergasfabriek in Amsterdam kun je in het Engaged atelier een gratis workshop over moodboards volgen!


3 // Een trouwbeurs bezoeken
Een trouwbeurs was tot voor kort niet iets waar veel mensen warm voor liepen, maar gelukkig is daar verandering in gekomen. Het zijn nu events waar je heel veel vernieuwende en innovatieve leveranciers kunt ontmoeten in een inspirerende omgeving, en dat is precies waar Engaged in 2013 mee begonnen is. Je gaat naar een trouwbeurs om ‘vendors’ te ontdekken: bedrijven die wij hebben geselecteerd op kwaliteit en stijl, zodat jullie alleen maar een praatje hoeven te maken om er achter te komen of het een geschikte partij is voor de bruiloft. Daarnaast zijn er gratis colleges, workshops en demonstraties, en valt er genoeg te proeven en proberen om een dag bezig te zijn.

Drie offline manieren voor inspiratie in de eerste fase van je bruiloftsplanning // Engaged.nlfoto 1 // via Shay Cochrane foto 2 // Leonne Photography

instafeed

@engagedNL