let's get inspired!

11 jul. 2018
alles over het huwelijk

Dingen waar je op moet letten als je een bruidsfotograaf gaat kiezen

bruidsfotograaf

Naast de locatie en trouwjurk is ook de bruidsfotograaf, een onderdeel waar koppels wat meer budget voor willen neerleggen. Dit komt doordat de foto’s maar één keer kunnen worden gemaakt en waar je nog vele malen in de toekomst op terug zal kijken met alle emoties van die dag. Een goed punt dus om de perfecte fotograaf te vinden, die jullie het mooist kan vastleggen en ook nog eens met jullie matcht! Maar hoe regel je dit en waar moet je allemaal op letten? Well darling, wij hebben voor jou wat tips & tricks! 

Een match met je trouwfotograaf
Voordat je gaat zoeken naar een toffe trouwfotograaf binnen jullie budget, is het handig om vooraf eerst een moodboard te maken met welke stijl fotografie jullie graag willen. Zo heb je alvast een duidelijk beeld wat jullie eigen style & feel is en dat maakt het al een stuk gemakkelijker om uit al die fotografen een top 10 te maken. Vanuit daar kan je dan gaan selecteren en contacteren.

Kijk daarbij niet alleen naar de stijl, maar ook naar hoe de fotograaf al koppels heeft gefotografeerd, ook dit is een belangrijk punt. Elke fotograaf heeft namelijk zijn eigen manier van foto’s maken en kan daar niet zo snel vanaf wijken. So what you see, it what you get! Want wil je een innige zoen in zwart-wit of een romantisch plaatje op een veld van bloemen? Stem het met elkaar af wat bij jullie het beste past en blijf dicht bij jezelf en comfortzone!

bruidsfotograaf

Heb je een top 3 gemaakt met welke fotografen aan jullie wensen voldoen? Helemaal top! Nu is het tijd om te kijken of ze ook echt bij jullie als stel matchen. Uh..wut? Ja, je hoort het goed: matchen. Een fotograaf is namelijk de gehele dag bij jullie en legt intieme momenten vast. Het is dus wel zo fijn als je een klik met zo iemand hebt, want dit zie terug in de foto’s achteraf.

Je kan erachter komen of het klikt in een kennismakingsgesprek. Spreek bijvoorbeeld samen af in een koffietentje, waar je onder genot van een goede kop koffie, alle details kan bespreken van de grote dag en elkaar leert kennen. Zo vindt je zeker weten jullie droom fotograaf, good luck!

Important things
Om misverstanden te voorkomen op jullie trouwdag, moet je samen met de fotograaf goede afspraken maken over het draaiboek en eventuele wijzingen. Zo is hij/zij overal van op de hoogte en weten jullie wat je van elkaar kan verwachten. Ook is het handy als de fotograaf het nummer van de ceremoniemeester heeft, dan kan er contact opgenomen worden indien er vragen zijn. 

Zijn jullie er al uit met wie jullie allemaal op de foto willen met welke combinaties qua familie en vrienden? Maak hier een lijstje van voor de fotograaf en zorg dat bijvoorbeeld een bridesmaid of familielid hem/haar kan helpen met het herkennen van mensen. Dit scheelt een hoop tijd en jullie kunnen zo onbezorgd genieten van alle gezelligheid!

bruidsfotograaf

Time to test!
Yay congrats, je hebt je trouwfotograaf gevonden! Deze zal alle prachtige momenten voor jullie vastleggen..maar nu is het tijd om eens te kijken hoe dat eruit gaat zien, toch? Dit kan in de vorm van een pre-wedding of loveshoot. Zo kunnen jullie precies zien of de fotografiestijl jullie bevalt en of zijn/haar werkwijze fijn is! Daarna heb je ook nog eens hele leuke foto’s om bijvoorbeeld te gebruiken voor save the date kaarten of voor op social media. Vind je dit een echte top fotograaf? Zet dan de datum vast en boek diegene meteen! 

bruidsfotograaf

Trouwfotograaf boeken
Om alles nog even officieel te maken, is het een must om alles op zwart-wit te zetten met de afgesproken punten. Zo kan je alles ook gelijk in je budget vastzetten en kan je de verdere kosten vaststellen met de fotograaf.

Daarnaast is het ook  aan te raden om met hem/haar nog even te bespreken op welke momenten van de dag deze aanwezig zal zijn. En als laatste hoe lang je op de gemaakte foto’s zal moeten wachten, hoe worden ze aangeleverd en of deze gebundeld worden in een trouwalbum. Now you’re ready to walk down the aisle!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Early Bird tickets are on sale now!

Credits
Fotografie // Angela Bloemsaat
instafeed

@engagedNL