let's get inspired!

04 jan. 2016
achtergrond

De traditie van het trouwen

Je in de echt laten verbinden. Binnen de trouwbranche is het zo'n vanzelfsprekend begrip dat je bijna zou vergeten hoe bijzonder het wel niet is! Trouwen is het vinden van twee individuen, totaal verschillend en toch zo onafscheidelijk, en ze samenvoegen als één. Vanaf die dag vorm je een onverslaanbaar duo. Het huwelijk is één van de mooiste, zo niet de allermooiste tradities binnen onze beschaving. En we doen het al sinds het begin. 

Tradition of Marriage // Abigail Bobo Photography // Engaged.nl

Oké, het zou naïef zijn om te beweren dat het huwelijk altijd al voortbewogen werd vanuit liefde. Sterker nog, dat gebeurt nog steeds niet altijd. Maar van oudsher was het huwelijk veelal een juridisch middel om twee families met elkaar te verbinden, om uiteindelijk zowel bezit als macht te vermeerderen. Trouwen blijkt zo'n vanzelfsprekende traditie dat wetenschappers er nog steeds niet achter zijn wanneer men ermee begon. Het is aannemelijker te denken dat de man en de vrouw altijd al voor het leven geldende verbintenissen sloten. Simpelweg omdat ze zich tot elkaar aangetrokken voelen.

Dat brengt je dan weer terug naar de essentie van een huwelijk: de liefde tussen twee personen. Je houdt van elkaar en wil je hele leven toewijden aan de ander, en je wil dit op je bruiloft plechtig beloven aan de ander. Of dat nu voor de ogen gebeurt van je vrienden, je familie, de staat of van God (indien je daarin gelooft), je wil je belofte openbaar kenbaar maken. Iedereen mag weten dat jullie nu aan elkaar toebehoren. Logischerwijs hoort daar een feest bij. Dat is waar Engaged je dan weer bij kan helpen. 

Ga jij binnenkort trouwen? Laat je dan door Engaged verder inspireren om je bruiloft werkelijk om te toveren tot de onvergetelijke gebeurtenis die je voor ogen hebt! 

[Foto: Abigail Bobo Photography]
instafeed

@engagedNL