let's get inspired!

16 jul. 2016
real wedding

De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!

De bruiloft van Liza en Martin was er één voor de boeken. Samen bedacht en met hulp van een fantastisch team georganiseerd (met veel bekende Engaged vendors!). Van een kas waarin gegeten werd onder een vlaggenlijn van 27 meter, tot de taarten van Hééérlijk en de ceremonie in de zon. Het was precies van dit stel voor ogen had! Liza heeft haar hele weg naar die dag toe voor jullie opgeschreven, en we weten zéker dat je er heel wat tips uit kunt halen voor je eigen avontuur.

De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!

De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!
De op Kinfolk geïnspireerde bruiloft van Liza en Martin + diary van de bruid!

Hoe het begon
En toen was HET moment ineens daar, hij ging op zijn knieën en vroeg of ik zijn vrouw wilde worden. En dan niet op een plek of moment waarbij je denkt: oh dit is bijzonder, zou die dan nu…? Nee, gewoon midden op straat. Uit het niets. Nu waren we al een tijdje bij elkaar (high school sweethearts, kuch) dus ik had het aan kunnen zien komen en we waren wel in Valencia maar toch was ik ‘even’ in shock. Nadat ik mezelf bijeengeraapt had heb ik geloof ik zo’n duizend keer “ja” gezegd, zijn we het samen gaan vieren met veel champagne en deden we vele vreugdedansjes. De dagen erna hebben we samen stiekeme plannetjes gesmeed zonder het nog aan iemand te vertellen. Fantaseren over alle mogelijkheden, hoe onrealistisch ook, we gingen voor het gehele-voorpret-pakket. De conclusie: Een relaxte buitenbruiloft, liefst in het Franse zonnetje op een afgelegen landgoed waar iedereen kon blijven slapen. Dat wilden we. En zo deden we het (niet):

De voorbereiding
Hi, ik ben Liza en ik ben een perfectionist. En dus was het al snel duidelijk, dit gaat uit de hand lopen.

Actiepunt 1 op de lijst was mijn verborgen Pinterest bord (heimelijk was deze natuurlijk al jaren in voorbereiding) bijwerken. En nieuwe ideeën spotten. Daardoor zag ik veel toffe plaatjes en blogs voorbij komen. Hallo inspiratie en o jee… die keuzes. Dus wat volgde: pinnen op Pinterest, nog meer pinnen, bezichtigen, rekenen, rijk rekenen, blij worden, nieuwe ideeën opdoen, het overzicht kwijt raken en dat alles nog een paar keer. Actiepunt 2 was dan ook: stop met Pinterest en hak knopen door! We wisten inmiddels wel wat het beste bij ons paste. Het liefst zouden we een ongedwongen relaxte setting creëren zonder al te veel franjes. Lekker casual buiten feestvieren, vrijheid blijheid, wilde bloemen, lampjes in de bomen (denk Kinfolk). Deze sfeer was onze leidraad tijdens de zoektocht naar een locatie. Het liefst wilden we een boomgaard, kas of oude barn én dat alles op een natuurlijke, robuuste plek. Na heel Nederland rondgecrossed te hebben en veel prachtige locaties gezien te hebben, bleken we dé perfecte plek gewoon al te kennen! Een oud landhuis met natuurcamping waar we eens langsgelopen waren dat aan het water lag. En een mooie kas had (ding ding ding ding!). En vlakbij ons huis lag! Grootste plus: we hoefden onze vrienden niet helemaal naar La France te laten vliegen.

Styling
Als fanatieke rommelmarkt speurders gingen we zelf los in het verzamelen van spullen om de locatie te kunnen stylen. Helaas is een feestje geven en trouwen en dat soort ongein niet kosteloos. Maandenlang sprokkelden we alle meubels en aankleding voor de ceremonie, de zithoekjes voor de toost in het grasveld en voor het diner bij elkaar. We zaagden boomstammen als zitjes, maakten met een mooie tak de backdrop, beschreven de krijtborden, maakten een vlaggenlijn (27 meter!) en Martin mocht alleen nog speciaal biertjes drinken omdat ik deze flesjes kon gebruiken als vaasjes (vond hij geen straf). Voor de aankleding hebben we ook bizar veel inspiratie opgedaan bij Engaged. Goede tegenhanger van de vaak onvoorstelbaar smakeloze conventionele trouwbeurzen. We gingen hier weg met veel styling ideeën, een adresje van een ceremoniespreker en we wisten welk jazzy bandje er op de bruiloft ging spelen. Moge het nog niet duidelijk zijn, Engaged heeft een hoog “ik wil het” gehalte.

Toen ik een tijdje voor de bruiloft ineens bedacht er zelf niet bij te kunnen zijn om op de styling af te ronden, sprong me een stylist te binnen die we op Engaged ontmoet hadden. Anne van Inspire Styling leek onze wensen en smaak perfect te begrijpen. Het antwoord was er dus een in de categorie no brainer. Ze hielp ons ook met de planning en maakte een draaiboek waar de ceremoniemeester emotioneel van werd. Aan álles was gedacht!

De dag zelf
De grote dag was op een vrijdag in juni. De allerheetste van 2015 (tenminste, zo voelde het). Het werkt natuurlijk als het weer mee zit maar we hadden vooral rekening gehouden met een slecht-weer-plan (want: Nederland). En toen opeens: O hallo tropische temperaturen! Maar dit gaf natuurlijk niet. Zonnebril op, pak/jurkje aan, muziek, make-up-sessie, gezelligheid met een kleine selectie liefste mensen, dat idee. Hij startte de dag in een hotel met zijn vrienden, ik thuis met vriendinnen. Omdat onze dag zonder hun niet hetzelfde zou zijn, vonden we het leuk om hier extra van te genieten en ze nog een extra presentje te kunnen geven (hij gaf bijzondere whisky, ik had sieraden laten maken, oh lief!). Daarna vertrokken we in ons VW-busje naar onze first-look (oe la laaa, stuiterdestuiter). Onze gasten zijn allemaal met een (party)bus naar de locatie vervoerd zodat zij lekker konden genieten van alle drankjes (had ik al verteld dat er een gin tonic bar was?).

Toen we de locatie op kwamen rijden was eigenlijk alles te mooi om waar te zijn. Maar ook echt, trust me. De grote bomen op de oprijlaan, de ceremonie met uitzicht over het water en de knotwilgen, dat Martin zoveel moois voor mij te zeggen had in zijn gelofte, de liefste speeches, de schattigste neefjes en nichtjes, de ontspannen sfeer van de dag, het zonnetje! Ik kon wel janken (deed ik ook)! En daarna het diner in de kas met dat prachtige, zachte licht door al het glas om ons heen, de prachtig gedekte lange tafels met linnen tafelkleden onder de druivenranken. Op de achtergrond speelde een live bandje jazzy muziek en we aten heel veel zoete taartjes, verse limonades en salades en een heerlijk diner. Alles heerlijk bereid door cateraar Hééérlijk!

Next (bus)stop: de avondlocatie in de stad waar nog meer mensen waren die ons in een haag stond op te wachten. Hier hebben we tot laat hossend op de dansvloer doorgebracht en het laatste liedje in een grote kring keihard mee-geblèrd (heel chique)! Het is bijna overbodig te zeggen maar het aller- allerleukst waren toch die lieve gasten.

En nu?
Die vraag krijgen we veel na onze bruiloft. Is er een groot zwart gat? Afgezien van een gat in onze portemonnee valt dit gelukkig erg mee. We hadden eerst de fase oh-wat-zijn-we-blij-dat-we-getrouwd-zijn. En zitten nu middenin de fase waarin we elkaar nog niet zonder puberaal gegiechel als man en vrouw voorstellen. Heel genant. We blijven met een dikke glimlach terugkijken op onze dag en zien uit naar de toekomst samen. Dat we er zo bewust voor hebben gekozen om te trouwen, is geen garantie voor later. We weten niet hoe ons leven loopt en wat er nog gaat gebeuren. Maar we vinden het zo bijzonder dat we al zo lang zo blij en gelukkig van elkaar worden dat we het heerlijk vinden om daar eens goed bij stil te staan. Het was een dikke vette kers op de taart dat dit kon op een dag vol met gelach, tranen, geklets, heerlijk eten, drinken en gedans!

Tips?
Begin op tijd en geniet samen lekker van de voorpret. Het is leuk om met vrienden te delen in de voorbereidingsvreugde en zorg op de dag zelf voor professionele hulp (scheelt stress!). Volg je hart met alles (inclusief, of eigenlijk vooral, de gastenlijst) en gooi ongeschreven regels overboord.

Fotografie // Rox & San
Stationery // zelf ontworpen
Wedding Stylist en planner // Inspire Styling 
Trouwlocatie // Rousant 
Catering, bruidstaart en bloemen // Heeerlijk 
Trouwjurk // De Melanie van Maggie Sottero 
Schoenen van de bruid // Scarlett van Love Art Wear 
Hair & Makeup // Sabrina Dijkman 
Sieraden & Accesoires Sibo Designs 
Kleding bruidegom // Luigi Bianchi Mantova (made to measure) via Harvi 
Schoenen bruidegom: Magnanni Trouwringen // Nadine Kieft 
Ringen bruidsmeisjes // Charlotte Wooning 
Entertainment // One two thyrza en De Platen Baas 
Vervoer // oldtimer VW T2 bus uit 1977 
Locatie feest //  Boven Jan
instafeed

@engagedNL