let's get inspired!

05 apr. 2016
beauty look

De chignon: combineer het met accessoires

Op je bruiloft wil je er zo mooi mogelijk uitzien. Voor je dagelijkse uitstraling ga je misschien neutraal de deur uit, maar op je bruiloft wil je toch een bijzondere make-up look die een visagist(e) secuur bij je aanbrengt. Maar naast onze make-up willen we dit natuurlijk ook voor onze haren. Joselien van Tres Jolie geeft je inspiratie en tips voor jouw droomdag! Deze keer vertelt ze ons meer over de opgestoken haarstijl: chignon!

De chignon: combineer het met accessoires // Engaged.nl

Na de veel nonchalante kapsels die we de afgelopen jaren de revue hebben zien passeren in wed-dingland, gaan we nu ook de wat gladdere kapsels tegenkomen. Bijvoorbeeld de chignon. Het woord ‘chignon’ komt van de Franse ‘chignon du cou’, wat betekent: ‘nek van de hals’. Het is een haarstijl waarbij het haar laag in de nek is opgestoken in een knot-vorm.

Variaties
Er zijn veel variaties van deze haarstijl. Hij kan heel glad, maar ook nonchalant. Compact of juist losjes opgezet. Hij kan recht in het midden, a-symetrisch of over de hele breedte van de nek. Leuke bijkomstigheid bij laatste twee opties, is dat de chignon ook bij vooraanzicht goed zichtbaar is. Wanneer je een hooggesloten jurk draagt, is het mooi om het haar helemaal op te steken. Zoals met de chignon.

De chignon: combineer het met accessoires // Engaged.nl

Prachtig bij dit kapsel is het gebruik van een mooie haarasseccoire. Deze kan vlak boven de chignon geplaatst worden. Bijvoorbeeld in de vorm van een kammetje. Draag je een gedeelte van de dag een sluier? Dan is een haarasseccoire mooi wanneer je de sluier weer af doet, bijvoorbeeld voor het feest. Zo heb je in een handomdraai weer een nieuwe, stijlvolle look.

Trends
Voor 2016 zien we veel witte haar asseccoires, en ook wat grotere metalen asseccoires gaan we veel zien. Of één of meerdere (verse) bloemen die je boven je chignon of aan de zijkant steekt. Dat blijft altijd mooi. Dit jaar mag de asseccoire goed zichtbaar zijn in het kapsel. Laat je vooral adviseren door je haarstylist en kies iets dat de rest van je look complimenteert. Kijk daarbij bijvoorbeeld naar de sieraden die je wil gaan dragen en pas het hier op aan.

De chignon: combineer het met accessoires // Engaged.nl

Op Pinterest hebben we nog véél meer mooie updo's met accessoires!


[foto 1: Carla Boecklin Photography - Hair Stylist: Versa Artistry // foto 2: Judy Pak Photography - Hair Stylist: Face Time Beauty Concierge // foto 3: Ryon Lockheart Photography - Hair Stylist: Commisso & Co]
instafeed

@engagedNL