let's get inspired!

29 mei 2020
real wedding

Corona-proof trouwen in 2020?

Corona-proof trouwen in 2020? Ja het kan! En het is een onwaarschijnlijk mooie en gezellige beleving! Het evenementenbureau Smile deed de test!

Het is alom gekend, door de corona-crisis werden ceremonies en huwelijksfeesten al sinds midden maart geannuleerd. Tot vandaag zijn enkel burgerlijke huwelijken in kring van 30 personen slechts toegelaten. De daaropvolgende ceremonie, receptie en avondfeest zien koppels in rook opgaan. Ook de hele huwelijkssector kreunt onder de ongezien lege agenda.

Een corona-proof alternatief: het kan!

“Het is jammer dat zoveel mensen hun dromen moeten uitstellen in deze corona-periode. De veiligheidsvoorschriften – in welke vorm dan ook – zullen nog een hele tijd van toepassing zijn.
Daarom zijn we gaan bekijken hoe we een leuk, sfeervol én veilig huwelijksfeest kunnen
organiseren, dat voldoet aan de geldende normen.” zegt zaakvoerder van Smile Alexander
Coumnas. “We wilden de ideeën tastbaar maken en hebben dit met de hulp van lokale partners uitgewerkt voor een fotoreportage. Met deze beelden hopen we enerzijds om koppels te overtuigen hun 2020 huwelijk niet uit te stellen, en de vooral hoop uit te stralen dat er sfeervolle én veilige mogelijkheden zijn in deze vreemde periode. Tenslotte willen we graag een bereik creëren voor de fantastische leveranciers die met hart en ziel hieraan hebben meegewerkt.”.

    

“Safe is the new sexy”

In een coronaproof huwelijksfeest gaan we uit van het bubbelconcept. Stoelen en gezellige bankjes worden zo geplaatst dat je enkel vanop een veilige 1,5 meter contact kan hebben met andere gasten. Ook het koppel kan vanop deze afstand gefeliciteerd worden. De ruimte per bubbel kunnen we vergroten of verkleinen we naargelang het aantal gasten in die bubbel. Overigens gaat de hele setting ook outdoor door – wat natuurlijk op zich al minder kans is op besmetting dan binnen 4 muren. “De maatregelen, die we in elk aspect van het opzet respecteren, hebben we in een gezellig en mooi jasje gestoken. Cozy loungebubbels, decoratie om de 1,5m afstand te overbruggen, transparante schermen met mooie tekeningen en bloemversieringen, leuke bordjes die de gasten op een lieve manier motiveren om afstand te houden... . De reacties waren unaniem positief, zo werd er meermaals gehoord dat de opstelling “zelfs zonder corona- maatregelen” een enorme gezelligheid uitstraalde”!

Bubbels voor je bubbel


Met oog op versoepelingen werden ook verschillende formules uitgewerkt voor het receptiemoment. “We hebben hiervoor diverse scenario’s op tafel liggen. Van een drive by receptie, afhaal apéroboxen per bubbel, tot een klassieke receptieformule met plexiwanden. “Lang leve veilig borrelen. Iedereen kijkt er naar uit we zijn er klaar voor zodra het mag!” vult Coumnas aan.

Afsluiten in stijl

Ook voor een avond- of dansfeest – wat binnen de vandaag geldende normen nog niet echt aan de orde is – biedt Smile intiem een stijlvol alternatief: Een glamoureuze glamping-tent,
midden in het groen, omgeven door paarden en alpaca’s. “De eerste huwelijksnacht wordt zo een onvergetelijke gebeurtenis voor het bruidspaar, die we aanvullen met een unieke diner-
for-two beleving, of royale BBQ- en ontbijtmanden waarbij het bruidspaar van een ‘outdoor room service’ geniet.

Officieel tintje

Ook Burgemeester Gwendolyn Rutten was tijdens de testcase aanwezig en gaven het gebeuren niet alleen een ‘officieel’ tintje maar konden ook met eigen ogen beoo rdelen of de diverse opzetten corona-veilig waren. “Het was boeiend om te zien welk knap werk hier was verricht om een veilige situatie te creëeren voor huwelijksfeesten”, zegt Rutten.

Meer bubbelsSmile is na deze tests klaar om koppels te ontvangen op de locatie met hun Smile Initem-concept. Gasten kunnen een onvergetelijke namiddagceremonie beleven, of een avondceremonie met romantische overnachting voor het bruidspaar, ten midden van het groen. Op dit moment is de locatie beschikbaar voor 30 personen, maar zodra de maatregelen dit toelaten kunnen we hier nog heel wat bubbels aan toevoegen.

Ook voor andere evenementen, zodra dit wordt toegelaten, is het concept geschikt. Smile zal de locatie ook openstellen aan derden, waaronder collega wedding-en eventplanners, zodat ook zij hun klanten deze zomer nog een prachtige 1,5m-proof beleving kunnen bieden.

Het evenementenbureau houdt niet vast aan het terrein in Aarschot en gaat de boer op met deze veilige Huwelijksformule. “Momenteel voeren we ook in andere provincies gesprekken met eigenaars van geschikte terreinen. Uiteraard kan de opstelling ook steeds bij mensen thuis indien zij beschikken over de noodzakelijke oppervlakte”, besluit Alexander.

Styled shoot

Dankzij het uittesten van het Smile Intiem-concept aan de hand van deze testshoot, die op beeld werd vastgelegd door huwelijksfotografen, willen we veel koppels overtuigen om hun huwelijk in 2020 nog te laten doorgaan. Zo willen we hoop en positiviteit de huwelijkssector inblazen.

We werkten hiervoor bewust met een netwerk van zorgvuldig uitgekozen huwelijksleveranciers, elk met hun eigen verhaal en sterktes. We hopen ook hen met deze shoot een grote zichtbaarheid te kunnen geven. Met een enorme warme dankjewel aan alle fantastische partners die hieraan hebben meegewerkt :

Concept: Smile Intiem door Smile Event Company (smileintiem.be)
Eventdesign & coördinatie: Smile Outdoor (smileoutdoor.be) & Phaest (phaest.be) Locatie: Smile Outdoor (smileoutdoor.be)
Fotografie : Stijn Willems Photography (stijnwillems.com)
Fotografie & Drone : Zichter (instagram.com/_zichter_)
Bloemenstyling & Deco : Ginger and Ginger (facebook.com/gingergingerbloemen/) Meubilair: Woodfest (woodfestevents.be) & Smile (smileoutdoor.be)
Decoratie: Sfeerlab (sfeerlab.be)
Creative Lasercutting: Hoshii (hoshii.be)
Handlettering: Design Studio Han (studiohan.be)
Tent: D-Tent (www.dtent.be)
Wanden: Safety With A Smile (facebook.com/yourtimetosmile)

Meer info en reservaties: www.smileintiem.be
instafeed

@engagedNL