let's get inspired!

23 sep. 2018
alles over het huwelijk

Bruiloft planning tijdlijn; Alles wat je moet regelen!De bruiloft planning zorgt bij veel bruidsparen nog wel eens voor wat stress en handen in het haar. Niet zo gek ook met wat er allemaal bij een bruiloft komt kijken: de ceremonie, het vervoer, jullie outfits, het budget, de styling en nog veel meer! Door alles wat op jullie afkomt na de verloving, is het lastig om nog een fijn overzicht te houden op wat en wanneer alles geregeld moet worden. Well, dit artikel is je redder in nood! Wij hebben namelijk voor jou een bruiloft planning tijdlijn opgesteld met de belangrijkste dingen die je moet regelen de maanden vooraf het huwelijk. Dus.. stress-free je weddingpreps doorkomen? Lees dan snel verder!


Ongeveer een jaar voor de bruiloft
1. Het financiële plaatje
Zet jullie gehele trouwbudget vast voordat jullie aan de voorbereidingen gaan beginnen. Jullie moeten namelijk weten wat jullie kunnen en willen uitgeven.
2. Heb je hulp nodig met de weddingpreps? Huur een weddingplanner in!
D
eze heeft dan genoeg tijd om jullie droombruiloft werkelijkheid te maken.
3. Maak een gastenlijst
Het opstellen van jullie gastenlijst is toevoegen, schrappen en weer opnieuw schrijven met wie je er echt bij wilt hebben. Weten hoe je dit het beste kan doen? Lees dan snel dit artikel!
4. Zet de trouwlocatie vast
De perfecte locatie vinden kost veel tijd, doordat er zoveel diverse zijn met verschillende faciliteiten. Stel dus vooraf een checklist op met wat jullie echt zoeken in een venue.
5. Bij een verloving hoort natuurlijk een weddingparty!
Organiseer deze een paar weken na de verloving en laat iedereen komen die ook op de gastenlijst staat!9 maanden voor de bruiloft
1. Koop je trouwjurk
Het kan 5 tot 9 maanden duren voordat je trouwjurk is gemaakt met bepaalde aanpassingen, dus is het fijn om ruim de tijd te nemen zodat je hier geen stress over krijgt! Let’s find that wedding dress
2. Huur je cateraar, foto- en videograaf en live band/DJ/muzikant in!
3. Stuur alle benodigde informatie naar jullie gasten
Door de gasten van A tot Z te informeren, krijg je zo weinig mogelijk vragen van hen tussendoor en is alles helder. Maak dan ook een wedding website, facebook pagina of stel een duidelijke mail op waarin alles tot in de details staat!Tussen de 6 en 9 maanden voor de bruiloft
1.Bestel je stationery
Dit zijn dan met name de uitnodigingen voor jullie grote dag. Maak je ze niet zelf en wil je ze door een echte expert laten maken? Wees er dan snel bij, want deze leveranciers zitten snel vol!
2. Boek je huwelijksreis
Wordt het Fiji, Italië of misschien wel IJsland? Het mag juist nu een extra speciale bestemming zijn!
3. Huur de bloemist in
Kijk hierbij vooral naar de stijl die de wedding styling bevat, iedere bloemist heeft namelijk zijn/haar eigen portfolio.
4. Regel de BABS of een zelfstandig trouwambtenaar
Zorg ervoor dat dit echt iemand is, waarmee jullie een klik hebben. Zij/hij verzorgt namelijk het belangrijkste en persoonlijkste gedeelte van de bruiloft!
5. Kies je bridesmaids jurken en groomsmen pakken uit
Weten hoe je dit het snelst en gemakkelijkst kan doen? Lees dan dit artikel!
Tussen de 4 en 6 maanden voor de bruiloft
1. Kies je food, drinks en muziek uit samen met de leveranciers
Zoals de bruidstaart, een tasting voor het menu en de gehele muziek playlist. Yay, we can’t wait!
2. Stel een little black book samen voor de trouwdag
Dit is een duidelijk en overzichtelijk schema voor de grote dag, waardoor alles smoothly zal verlopen en elke leverancier van op de hoogte is. Your going to be a real planning queen!
3. Bestel alle rentals voor de wedding styling
Tafels, Perzische tapijten, servies tot twinkly lights; alles voor het perfecte totaal plaatje.
4. Trouwjurk fitting
Om er zeker van te zijn dat je trouwjurk goed past, is er nog een afspraak waarbij de laatste aanpassingen worden geregeld. Zodat alles perfect aansluit!
5. Organiseer je rehearsal dinnerTussen de 2 en 6 maanden voor de bruiloft
1.Verstuur alle uitnodigingen
Zo heeft iedere gast tijd genoeg om jullie datum in zijn of haar agenda rood te markeren en te reageren.
2. Verwerk persoonlijke elementen in de ceremonie met de trouwambtenaar
Van bepaalde liedjes, teksten tot jullie eigen geschreven vows.
3. Huur je haarstylist en visagist in
Neem hiervoor de tijd en boek verschillende oefensessies, zodat je zeker weet dat je de juiste persoon ervoor gevonden hebt!6 weken voor de bruiloft
1. De afrondingen
Hebben jullie de ringen al? Heb je alles met de trouwlocatie al besproken? En zijn alle leveranciers ready to go en op de hoogte van alles? 

Een maand voor de bruiloft
1. 
It’s all about the details
Zorg dat je nu nog de laatste puntjes op de I zet, zodat je de komende weken daar geen stress over hebt! Van menu kaartjes tot bloemblaadjes op the aisle; ook dit vink je fijn van je checklist af. 

2 weken voor de bruiloft
1. Bevestig alle details bij de leveranciers
Het is nu tijd om alles nog voor een laatste keer door te nemen met al je leveranciers, zodat er niks fout kan gaan op de dag zelf. Dus ga het gehele little black book langs en check alles nog even twee keer. Week voor the big day
1. Paar daagjes relaxen
Neem deze week vrij van je werk of studie en ga zo goed mogelijk voorbereid en ontspannen het huwelijk in. Je kan deze dagen nog gebruiken om alle voorbereidingen af te ronden en jezelf wat me-time te geven. You deserve it! Daarnaast moet je deze week je jurk en de ringen ophalen en alle goodiebags vullen. Ook is het aan te raden om met de leveranciers tijden te bespreken, wanneer ze aankomen op de trouwlocatie. 

Paar dagen vooraf het huwelijk
1.
Pak je bridal emergency kit, cause you never know what you might need!
Zo kom je niet voor verassingen te staan! Wat er allemaal in moet? Lees snel dit artikel!

De trouwdag
Yay, het is dan eindelijk zover waar jullie zo lang naar uitgekeken hebben: jullie trouwdag! Hier hoef je natuurlijk niks meer te doen, behalve GENIETEN! We wish you an amazing & unforgetable day!

 

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Tickets are on sale now! 


Credits
Fotografie // Lott's
instafeed

@engagedNL