let's get inspired!

10 feb. 2019
advertorial // Gesponsord

Benut met Degroote Bloemen je budget voor de bloemstyling op je huwelijk optimaal & creëer een persoonlijke sfeer op jullie grote dag!‘Buitengewone bloemen voor bijzondere momenten en een uniek concept.’ Dat is voor elk huwelijk waar ze de mooiste bloemencreaties voor maken het uitgangspunt van Tom en Caroline van Degroote Bloemen. Bij hen klopt het totale plaatje tot in de details en bevat dit unieke elementen door middel van hun bloemen en stylingconcept. Wil jij je budget voor de bloemstyling optimaal benutten? Of een persoonlijke sfeer op jullie bruiloft neerzetten? Degroote Bloemen weet raad en maakt een stylingconcept op maat! Meer weten over hun werkwijze? Lees dan snel verder! 

Degroote Bloemen
Hoe dit toffe bedrijf tot stand is gekomen? Na tien jaar ervaring te hebben opgedaan bij verschillende grote bloemisten in binnen- en buitenland, heeft eigenaar Tom in 2002 de stap gezet met een eigen bloemenzaak in het centrum van Antwerpen. Hij wilde in zijn thuisstad zijn eigen stijl creëren, met zijn grote passie voor bloemen! In de tussentijd leerde Tom ook zijn vrouw Caroline kennen, die een opleiding heeft gedaan in interieurvormgeving. Na een aantal jaar besloot het stralende koppel hun talenten te bundelen en zijn ze zich gaan focussen op de totale aankleding van bruiloften met bloemen en bijpassende styling. Seizoensbloemen: duurzaam, divers en vaak budgetvriendelijker
Wat dit bedrijf zo bijzonder maakt? Degroote Bloemen vindt het belangrijk om steeds iets nieuws af te leveren, los van trends of een bepaalde stijl. Dit doen ze door op een persoonlijke manier met het bruidspaar te werken, met bloemen in aanbod volgens het seizoen! Tom en Caroline kiezen heel bewust voor zoveel mogelijk seizoensbloemen bij een huwelijk en kopen deze op hun gevoel aan. Deze bloemen zijn duurzamer, divers en vaak budgetvriendelijker (score!)! De creaties die zij met deze picks of the season weten te maken… Stunning! En bijzondere momenten zoals een huwelijk, vraagt om een aanpak met zorg.

Hoe ziet de werkwijze van Degroote Bloemen eruit vanaf het moment dat een bruidspaar contact met jullie opneemt?

“Het gehele proces begint bij: past de vraag van het bruidspaar bij onze werkwijze? Wij werken namelijk op een persoonlijke manier en het koppel moet ons 100% vertrouwen, ervan uitgaan dat wij hun wensen begrijpen en deze perfect kunnen vertalen naar een concept! We kunnen namelijk wel veel foto’s vooraf laten zien, maar het eindresultaat zal altijd net iets anders uitpakken. Doordat wij iedere keer iets unieks willen afleveren. Ieder huwelijk verdient een one-of-a-kind styling!”En als er sprake is van deze match; hoe verder?
“Bij de eerste afspraak in ons atelier of op de trouwlocatie zullen we de volledige styling uitwerken. We lopen samen met het bruidspaar door hun wensen en het eindresultaat, met wat mogelijk is qua bloemen. Denk bijvoorbeeld aan de details, het budget, kleurenpalet et cetera. Wil je iets speciaals creëren op je huwelijk? Dat kan! Er is bij ons ontzettend veel mogelijk en we zijn daar heel flexibel in! Van installaties op de locatie, styling, opbouw en zelfs de afbouw. Nadat deze punten zijn vastgesteld, maken we een voorstel, moodboard en een gedetailleerde prijsopgave. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kan dit waar nodig aangepast worden, om zo jullie perfecte dag te creëren!”

Jullie verzorgen zowel bloemstyling als stylingverhuur. Waarom deze combinatie?
“We vinden het belangrijk dat alles op een huwelijk tot in de puntjes klopt, dus ook de details. Daarom verzorgen we nu ook de styling bij een huwelijk. Niets is namelijk zo jammer als er prachtige bloemstukken op een gestylede tafel worden gezet, maar de elementen niet goed bij elkaar passen. Daarvoor hebben we ook onze eigen basiscollectie die we verhuren vol vazen, glaswerk, lichtjes, kaarsen en sokkels. Heeft een bruidspaar een eigen weddingplanner of stylist? Dan bespreken we met diegene het gehele concept en voeren anders zelf een bijpassende styling uit op basis van ons eigen materiaal. Of aangevuld met verhuurmateriaal van andere partners!”

“De bloemstyling zetten wij daarnaast op gevoel en kleur neer. We houden daarbij rekening met de persoonlijke voorkeuren van het koppel qua kleuren, stijl en sfeer! Zo hadden wij onlangs een huwelijk waarbij het bruidspaar echte wijnliefhebbers waren en de bruid ook nog eens gek was van kleurrijke bloemen. Toen hebben wij diverse wijnstokken gebruikt in combinatie met bijna veertig verschillende soorten felle zomerbloeiers. Ook met echte bierfans hebben we de volledige styling uitgewerkt rondom het thema. Denk hierbij aan hopperanken, bierflesjes en biertonnen volledig gestyled met diverse bloemen. De reacties van de bruidsparen op het eindresultaat vinden wij dan altijd onbetaalbaar!”Mochten jullie zelf de perfecte samenstelling van bloemen uit willen kiezen voor jullie bruiloft, dan heeft Degroote Bloemen nog een paar handige tips!
“Probeer bij het samenstellen van de bloemen niet zomaar een kopie te gebruiken van wat leuke Pinterestplaatjes die je hebt gevonden. Dit is natuurlijk een prima vertrekpunt om de stijl of sfeer te bepalen, maar probeer het los te laten en niet te veel te focussen op specifieke bloemsoorten. Hierdoor wordt het eindresultaat veel unieker en persoonlijker, passend bij jullie karakters, verhaal en de grote dag.”

“Zoek daarbij een bloemist/stylist die je 100% vertrouwt. Het aanbod op de veiling en/of bij kwekers verschilt iedere week! Soms mislukt er wel eens een oogst, of slaat het weer bijvoorbeeld gigantisch om. Daarom is het heel moeilijk om al maanden vooruit de exacte bloemen uit te kiezen. Dit kan qua budget dan ook soms nog tegenvallen. Wacht daarom niet te lang om contact met je bloemist op te nemen, hoe eerder deze partij bij de voorbereidingen wordt betrokken, hoe makkelijker hij/zij een concept kan maken dat rekening houdt met verschillende factoren.”

“Als laatste tip is het handig om gedurende de grote dag elementen met bloemen te ‘recyclen’. Zo kun je bijvoorbeeld de backdrop van de ceremonie als photobooth achtergrond gebruiken. Of losse bloemen hiervan in kleine vaasjes op de receptietafel neerzetten. Dat scheelt een hoop geld met het budget en is sustainable!”         
Wil jij meer informatie over deze bloemenexperts of een afspraak maken? Ga dan snel naar de website van Degroote Bloemen!


Credits
Fotografie // Elke van den Ende

Deze posting is gesponsord. Lees hier onze disclaimer.
instafeed

@engagedNL