let's get inspired!

05 nov. 2018
tips & tricks

Bekende wedding planning fouten; hoe zorg jij ervoor dat je ze niet maakt?Fouten zijn er om te maken. Maar als het aankomt op jullie bruiloft dan liever helemaal niet, toch?
Het is namelijk de magische dag waar jullie maanden naar toeleven en je wilt dat het perfect is. Hierdoor kan je soms belangrijke zaken uit het oog verliezen als je je teveel richt op de details. Om dit allemaal te voorkomen en jou zonder stress te laten plannen, hebben wij de meest gemaakte wedding planning fouten op een rijtje gezet. Zodat ook jij deze niet meer maakt. Well, hello dreamwedding! Lees snel verder en komt erachter welke fouten dit zijn.

Plannen maken, voordat het budget vastgesteld is.
Stap 1 in je bruiloftsplanning is de datum kiezen voor jullie huwelijk, gevolgd door stap 2: het budget. Als je onderdelen gaat regelen, voordat deze vastgesteld is kan je het risico lopen dat je deze achteraf moet annuleren of moet aanpassen bij het betalen. Dit kan voor teleurstellingen zorgen & you don’t want that! Zorg dus voor een uitgebreid financieel plaatje met een maximum bedrag per bruiloftsonderdeel, waarbij er rekening is gehouden met extra kosten. Zo ben je voorbereid op onverwachte of grote bedragen! 

Een overvolle locatie(ruimte)
Heb jij al gekeken naar hoeveel personen er op jullie gastenlijst staan en hoeveel er in de trouwlocatie passen? Dit is een belangrijk iets om rekening mee te houden, want te krappe ruimtes kunnen de gastervaring verminderen. Vraag daarom duidelijk aan je locatie hoeveel personen er comfortabel passen en zorg dat je gastenaantal hier 10% onder zit. Zo heeft iedereen ook genoeg de ruimte om los te gaan op de dansvloer tijdens de afterparty!Je geeft de gasten te weinig informatie.
Een grote ergernis bij bruiloftsgasten is, als ze niet genoeg informatie krijgen over de bruiloft. Van dress code, adres tot tijden; remember zij kennen jullie bruiloft en locatie niet zoals jullie dat doen. Zorg dus op je stationery dat je alle informatie geeft, die zij nodig hebben om zich voor te bereiden! Hebben jullie een destination wedding? Zorg dan voor suggesties van activiteiten in de buurt en informatie over het rondreizen. Ook routes naar waar ze moeten zijn en wanneer, wordt zeker gewaardeerd! 

Geen plan B hebben; een regenplan.
Niet alleen voor in Nederland is dit een echte must, maar ook zeker voor in het buitenland! Niets is zo vervelend als een storm of grote regenbuien op jullie bruiloft. Vooral als je er niet op voorbereid bent; hello stress! Zorg dus dat je hiervoor een apart plan hebt klaarliggen en eventuele tent(en), paraplu's enz op tijd hebt gereserveerd. Wij geloven in ieder geval dat als je goed voorbereid bent, het niet zal gaan regenen. So get your rain plan ready!Contracten van leveranciers ondertekenen, die geen details bevatten.
Trouwleveranciers kosten een hoop geld, dus een contract tekenen kan spannend zijn. Zorg dus dat je alles op papier hebt staan tot in de details, zodat er geen misvattingen of mondelinge beloftes worden verbroken. Vraag daarbij ook naar eventuele extra kosten of installaties, waar ze toegang tot moeten hebben op de grote dag. Zo kom je achteraf niet tot verrassingen te staan! 

Proberen om iedereen tevreden te stellen.
De grote dag is uiteindelijk jullie droom en natuurlijk wil je dat jullie families en vrienden het compleet naar hun zin hebben, maar zorg ervoor dat dit niet de bruiloftsplanning overneemt! Houd je aan jouw visie vast en zolang er genoeg catering, fijne temperatuur en voldoende zitplaatsen zijn, dan zijn jullie gasten goed verzorgd. Je styling, jurk, kleuren en ceremonie zijn helemaal jouw keuze, keep that in mind! Alles alleen willen doen.
We love prachtige stylingsprojecten of DIY’s, maar believe us: ga dit niet allemaal zelf doen! In plaats van aan verschillende projecten te beginnen, kies er een of twee waar je echt verliefd op bent en ga daarmee los. Kan je het niet laten om er meer te kiezen? Vraag dan je bridalsquad of familie of zij jou kunnen helpen. Zo kun je toch nog genieten van de bruiloftsvoorbereidingen, maar neem je niet te veel op je hals! 

Je visie veranderen over iets dat je maanden geleden al vast hebt gelegd.
Toen je begon aan de bruiloftsvoorbereidingen had je Pinterest boards vol met de mooiste pins. Je visie voor het totaalplaatje was duidelijk, maar nu ben je compleet van gedachten veranderd. HELP?! Okay don’t panic, het is misschien niet het fijnste maar je trouwstijl is nog steeds te redden. Deze nieuwe visie is realiseerbaar zonder grote investeringen te doen of contracten te verloochenen. Je zult je verbazen hoeveel eenvoudige toevoegingen kunnen doen voor je nieuwe stijl! Toch niet helemaal wat je in gedachten had? Dan kan je altijd nog gemakkelijk terug naar je eerste keuze!


Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of kom gezellig langs op de volgende beurs editie:  2 + 3 februari, Horta Antwerpen. 16 + 17 februari, Gashouder Amsterdam. Ticket kopen? Nu early bird actie!Credits
Fotografie // Marilyn Bartman
instafeed

@engagedNL