let's get inspired!

18 nov. 2018
alles over het huwelijk

9 x styling ideeën voor de ceremonie settingEr zijn zoveel onderdelen op de bruiloft die je kunt personaliseren, maar met eentje kan je gelijk al een goede indruk op jullie gasten maken. Namelijk met het eerste wat ze zien op de bruiloft: hun ceremonie zitplaatsen! Er is namelijk zo veel meer mogelijk dan de standaard setting voor het altaar. Bijvoorbeeld een herschikking van de stoelen in verschillende vormen zoals halve cirkels, wervelingen maar ook alternatieven voor een zitplaats: van picknickkleden, hooibalen tot een romantische setting aan water met een prachtig uitzicht; oh so creative! Wij hebben een aantal verrassende ceremonie setting ideeën voor je uitgezocht, die verder gaan dan het standaard decor en jouw wedding thema laten shinen. Lees snel verder & let’s get inspired!

Poufs, say what?!
Wie zegt dat je perse stoelen moet hebben voor een ceremoniesetting? Je kunt deze ook inruilen voor een andere zitplaats zoals een pouf! Deze zijn in allerlei stijlen, kleuren en designs te verkrijgen en zorgen voor een comfortabele en relaxte ceremonie setting. Plus ze zijn ook heel leuk om te mixen & matchen! Zo komt jullie kleurenpalet pas echt mooi naar voren.. 

Let’s have a picknick!
Heb jij een country of bohemian wedding en houden jullie van een informele sfeer? Dan zijn picknickkleden of Perzische tapijten een tof alternatief voor stoelen. Style deze met wat comfy kussens, champagne flessen en wat snacks; zodat jullie gasten wat te doen hebben tijdens het wachten voor de ceremonie! 

Houten pallets
Deze setting is perfect voor de echte DIY bruidsparen! Van houten pallets kan je niet alleen hele stylish zitplaatsen maken, maar je kunt ze ook verven of combineren met bloemen, kleden en andere decoratie. Leef je uit! Maar vergeet niet om ze even goed te schuren, voordat jullie gasten erop gaan zitten.. 

Mismatched stoelen
Wij steken niet onder banken of stoelen dat we van de mismatching trend houden (see what we did there?), maar ook met een ceremonie setting is dit te leuk! Ga op een vintage hunt en verzamel diverse stoelen bij elkaar om deze voor bruiloft met elkaar te combineren. Dit creëert een bijzonder effect en je kan er ook persoonlijke elementen in verwerken, zoals stoelen van je opa of oma! So cozy..love seats
Staan er veelal stelletjes op jullie gastenlijst? Hoe leuk is het dan om voor het altaar verschillende love seats te zetten! Een bruiloft is ook voor hen super romantisch & niets is fijner dan tegen je geliefde aankruipen tijdens een emotionele ceremonie. Are you guys next? 

Elements of nature
Een buitenceremonie moet wat natuurlijke elementen bevatten, niet waar? Kleine boomstronkjes als zitplaatsen zijn de perfecte manier om deze in de styling te verwerken! Een onverwachte maar toch sfeervolle setting, die ook voor kinderen perfect als zitplaats dient.

Hooibalen
Hooibalen als zitplaatsen zijn de perfecte manier om een outdoor wedding thema naar voren te laten komen! En om het voor de gasten wat comfortabeler te maken, kan je wat kleden erover heen leggen die bij jullie gehele styling passen. En voila, perfect ceremonie setting! Pop of colour
Hello summer wedding, we love some colour! Hebben jullie nog wat verf liggen in de schuur of wil je tenminste een tof DIY project in je bruiloftvoorbereidingen hebben? Dan is een pop of colour in je ceremonie opstelling the way to go! Ga op zoek naar stoelen of banken die je kan opknappen en geef deze de kleuren uit jullie bruiloft palet. 

Accessoires
Je kan een ceremonie setting heel minimalistisch houden, maar je kan je ook helemaal uitleven met accessoires. Van kussen, lantaarns, bloemen, kleden tot twinkle lights en nog veel meer! Ga eens samen zitten voor een zoektocht op Pinterest en kijk welke decoraties perfect bij jullie stijl passen!


Op zoek naar meer trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of kom gezellig langs op de volgende beurs editie:  2 + 3 februari, Horta Antwerpen. 16 + 17 februari, Gashouder Amsterdam. Ticket kopen? Nu early bird actie!


Credits
Fotografie // Martijn Roos + Bruidsreporter
instafeed

@engagedNL