let's get inspired!

27 jun. 2018
alles over het huwelijk

9 dingen die jullie de dag na de bruiloft kunnen doen

dag na de bruiloft

The big day is helaas voorbij en jullie hebben er volop van genoten met achteraf prachtige herinneringen en een nieuwe verbintenis. Zo mooi, congratulations! Maar wat nu? Misschien liggen jullie nog wel helemaal brak in bed na de wedding afterparty of zweven jullie momenteel op een roze wolkje. Toch zijn er genoeg leuke activiteiten die je de dag na de bruiloft kan doen, waardoor jullie toch nog een beetje in de wedding vibes blijven voor een extra dag. Benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder en enjoy the day after! 

#1 Sleeping in
Na de grote dag en de epic wedding afterparty, is jullie bedtijd waarschijnlijk pas in de vroege uurtjes en is het heerlijk om de volgende ochtend eens relaxed (en lang) uit te slapen. Zitten jullie in een mooi hotel of huisje? Fijn! Of slapen jullie lekker thuis? Waar jullie ook zijn, zorg dat jullie even ongestoord de benodigde uurtjes slaap kunnen pakken, gevolgd door een heerlijk champagne ontbijtje op bed!

dag na de bruiloft

#2 Samen ontbijten
En over ontbijtjes gesproken…het is natuurlijk ook super gezellig om samen met je (nu) hubby, en eventueel een aantal bruiloftsgasten, in een leuk restaurantje te gaan ontbijten de volgende morgen! Fijn om dan nog even na te praten over hoe mooi en speciaal de grote dag was, zo kun je echt nog even samen nagenieten. Zijn jullie pas na 12 uur wakker? Oh yes, dan wordt het een uitgebreide brunch of eventueel een high-tea of picknick! Een lekker vers stokbroodje, diverse croissants, wat fruit en een lekker wijntje erbij…hmm we love it already, enjoy! 

Oh en by the way…wil jij het stralende gevoel als bruid nog even vasthouden na de grote dag? Dan kan je een mooi wit jurkje of jumpsuit aandoen en je make-up wat extra aanzetten. Zo voel je toch nog een beetje de bridal vibes!

dag na de bruiloft

#3 Let’s take a pic!
Liever geen wedding fotoshoot op de grote dag tussen alle drukte door? Of wil je graag de dag na jullie huwelijk nog een keer je weddingdress aan en jezelf helemaal optutten? Dat kan, ofcourse! Door samen met jullie fotograaf een extra moment in te plannen, kan zij/hij jullie stralende gezichten nog even op de foto te zetten voor een prachtig trouwalbum.

#4 Go explore
Hebben jullie tijd over en bevinden jullie je in een mooie omgeving? Ga deze dan zeker eens ontdekken met een lange wandeling. Je zal versteld staan welke dingen je allemaal tegen komt en je kan tussendoor ook nog samen even gezellig ergens wat eten of een terrasje pakken. Of misschien wel een beetje shoppen als je vlakbij de stad bent!

#5 Trash the dress
Het is the day after en wat doe je dan met de trouwjurk…weer saai terug in de kledinghoes en in de kast? No way! Als je een beetje avontuurlijk bent aangelegd, dan kan 'trashing the dress' een super leuke activiteit zijn om samen te doen. Deze hoeft nu namelijk toch niet meer wit te blijven en kun je bijvoorbeeld toffe foto’s mee maken in de zee, het bos of een weiland! Achteraf kan je de jurk alsnog naar de stomerij brengen, die krijgen de vlekken er vast wel uit.

dag na de bruiloft

#6 Presents
’S avonds lekker chillen op jullie bed of de bank? Yay, dan is het nu tijd om alle cadeaus uit te pakken! Zo hebben jullie alle tijd om alles rustig te bekijken en de berichten te lezen. Daarna is het misschien ook leuk om even jullie bruiloftsgasten te bedanken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een trouwfoto naar hen te sturen met een leuk berichtje, of een grappige foto van jullie vanaf het huwelijksreisadres. 

Hebben jullie op de grote dag zelf geen trouwbedankjes meegegeven? Dan kan je dat achteraf natuurlijk ook nog doen! Check onze Engaged Pinterest pagina voor een goede dosis inspiratie.

#7 Huwelijksreis
Gaan jullie iets later op huwelijksreis? Dan is het aan te raden om alvast te koffers in te gaan pakken, zo weet je zeker dat je niks vergeet! En dat kan natuurlijk allemaal onder het genot van een Spotify playlist met jullie muziek van de dag daarvoor.

dag na de bruiloft

#8 Foto’s & video
Bijna tijd om te gaan slapen? Dan is het leuk om samen nog even naar de fotopreview van de trouwfotograaf te kijken en/of de simpele versie van de trouwfilm. Gegarandeerd hebben jullie ook nog foto’s ontvangen die de gasten van jullie hebben gemaakt, so go look!

#9 Vrijgezellenfeest na de bruiloft
Het klinkt misschien wat raar; een vrijgezellenfeest na de bruiloft. Maar het is juist leuk om de wedding afterparty nog eens over te doen met alleen je BFF’s! Of misschien heb je nog wel helemaal geen tijd gehad om deze te vieren. Goed excuus om nog even een keertje de feestbeest uit te hangen, let’s party!

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of... Kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 13 + 14 oktober 2018 in de cruise terminal in Rotterdam. Early Bird tickets are on sale now!Credits
Fotografie // Wianda Bongen photography
instafeed

@engagedNL