let's get inspired!

13 apr. 2018
inspiration friday

5 tips voor het vinden van het perfecte trouwpak

gastblogger michael & giso

Ga jij binnenkort op zoek naar het trouwpak waarin jij voor het altaar wilt staan of gaat jouw aanstaande binnenkort op pad om zich te oriënteren? Zorg ervoor dat deze tips uitgeprint meegaan om ervoor te zorgen dat het hét perfecte trouwpak wordt. Een goed begin is het halve werk, zeker wanneer het om de aankoop van het trouwpak gaat. Michael van Michael & Giso heeft 5 tips voor je op een rijtje gezet die je zeker even moet checken voordat het geld daadwerkelijk uitgegeven is.


Begin op tijd met de zoektocht naar je trouwpak!

 Het lijkt misschien een open deur maar toch belangrijk genoeg om te benoemen. Vrouwen dromen soms al jaren voor de bruiloft van de perfecte trouwjurk, voor mannen is dit anders. Drie maanden van tevoren beginnen met de oriëntatie is echt een must, zeker wanneer je ook nog de mogelijkheid voor een pak op maat wilt hebben. De levertijd hiervoor is namelijk gemiddeld zes weken.

Vraag met wat voor binnenwerk het trouwpak is uitgerust

De kwaliteit van het pak zit in de binnenkant. Er kan gekozen worden voor een geplakt, half- of full-canvas binnenwerk. Een geplakt pak kan leiden tot bobbeltjes in de stof, dit wil je uiteraard voorkomen! Bij een half- of full-canvas binnenwerk kun je de stofdelen van het jasje aan de voorkant van elkaar loshalen. In dat geval ben je verzekerd van een kwalitatief goed trouwpak.

gastblogger michael & giso


Check de kwaliteit van de stof

De stof bepaalt voor een groot gedeelte de uitstraling van het trouwpak, kies dus altijd voor een kwaliteit die bij jouw wensen aansluit. Gelukkig kun je heel gemakkelijk checken of je met een hoogwaardige kwaliteit stof te maken hebt. Knijp eens hard in de mouw. Zijn de kreukels er niet binnen anderhalve minuut uit? Dan heb je niet te maken met een hoogwaardige kwaliteit stof en moet je je afvragen of je na twee keer zitten in een volledig gekreukt pak wilt rondlopen…  

Controleer de knoopsgaten van het pak

Om te checken of je met hoogwaardige maakwijze te maken hebt, kun je de knoopsgaten controleren. Alle knopen moeten open kunnen in het pak, ook die van de mouwen! Hier worden nog weleens fake knoopsgaten gebruikt die niet open kunnen. Is dit het geval? Dan weet je zeker dat het geen echt maatwerk betreft.

gastblogger michael & giso

 

Voorkom plooien in je trouwpak!

 Niets is zo storend als een pak dat niet goed zit. Dit is direct te zien aan de plooien die zich vormen in het trouwpak. Een veel voorkomend probleem is een plooi onder de kraag op de rug, deze ontstaat wanneer je schouders wat hoger zijn. Lagere schouders kunnen juist plooien bij de oksel veroorzaken. De achterkant van de mouw is ook een gewilde plek voor plooien, kijk dus niet alleen naar de voorkant maar ook zeker naar de achterkant van het trouwpak. Hiermee voorkom je dat je later op de trouwfoto’s terugziet dat je de verkeerde pasvorm hebt gekozen.

So, now you’re ready! Voel je zeker niet bezwaard om bovenstaande tips te checken, het is belangrijk goed advies in te winnen en deze zaken te controleren. Je wilt toch zeker weten dat je het jawoord geeft in een pak dat volledig bij je aansluit!

 

Meer weten over Michael & Giso? Neem vooral een kijkje op de website!

Credits
Fotografie // Duccio Argentini uit FirenzeMarilyn Bartman

 

 
instafeed

@engagedNL