let's get inspired!

06 dec. 2017
tips & tricks

3 x de laatste bruidstaarten trends.

engagednl 3 x laatste trends wedding cakes

Bruidstaarten, een onderdeel van een huwelijk waar je als bruidspaar
ontzettend mee kan uitpakken of het ook heel simpel kan houden. Van verschillende soorten chocolade, vruchten tot greenery en bloemen, het kan allemaal(yumm!). In deze blogpost laten we de mooiste en nieuwste trends op het gebied van wedding cakes zien én hoe je die kan combineren met verschillende verrassende & trendy details. Enjoy!

engagednl 3 x laatste trends wedding cakes

Metallic cakes

Metallics zijn hot and happening op trouwgebied, van briefpapier tot servies en zelfs bij taarten worden deze mooie stijlvolle kleurtjes gebruikt. Het fijne aan metallic kleuren is dat ze zich kunnen aanpassen aan vrijwel elke trouwstijl: bijvoorbeeld kalligrafie op een klassieke uitnodiging en zelfs bij een rustic wedding geven de kleuren een fris en modern gevoel aan de bruiloft. Als een metallic thema een beetje too much is in jouw ogen, dan kun je het natuurlijk ook subtiel doorvoeren in je gehele styling!

 Voor de wedding cake geldt dat je bijvoorbeeld eetbare metallic glitter aan je taart kan toevoegen of net als op de foto een zogenaamde 'verfstrook' over je cake laat maken. Ziet er niet alleen artistiek en creatief uit, maar ook erg fashionable!

engagednl 3 x laatste trends wedding cakes

Drip cakes

Drip cakes, een droom voor de echte glazuurliefhebber. Deze trend op het gebied van taartdecoratie is een gave optie waar je je creativiteit helemaal op los kan laten. Je hoeft jezelf namelijk niet meer te beperken tot alleen maar glazuur met een kleurtje, dripcakes kunnen ontzettend veelzijdig zijn. Van karamel, jam tot chocolade drips, het ziet er super leuk uit! En het smaakt nog hemels ook...

Drip cakes kunnen naast de drips zelf, ook heel tof versierd worden met bijvoorbeeld vruchten of bloemen. Stevige vruchten zoals vijgen, bessen of aardbeien geven samen met een chocolade drip een rustieke sfeer aan je taart. En bloemen met wat groen er tussen gestoken, kunnen een simpele maar elegante touch geven aan je bruidstaart. 

engagednl 3 x laatste trends wedding cakes

Naked cakes

De nieuwste trend op het gebied van bruidstaarten zijn toch wel de naked cakes. Deze taarten hebben heerlijke vullingen, die je dan ook aan de buitenkant kunt zien. Dus geen marsepein/fondant laag meer die de taart helemaal omhult, maar heerlijke botercreme die er plaatselijk heel lichtjes op is gesmeerd. Tastes good and looks good!

De naked wedding cakes passen bij ieder huwelijk en kunnen variëre met verschillende details in de vulling. Bijvoorbeeld seizoensfruit of verschillende soorten chocola en kruiden. Op de taart kun je zelfs nog wat bloemen en greenery steken, et voilà: je bruidstaart is klaar! What you see, is what you get en het smaakt nog geweldig ook! 

Voor meer trouwinspiratie, check de Engaged Instagrampagina.Credits 

Cover foto // 
The wedding playbook

Metallic cake // Confetti daydreams

Drip cake // Huffingtonpost 

Naked cake // Polkadotbride
instafeed

@engagedNL