let's get inspired!

18 mei 2017
alles over het huwelijk

10 bruiloft tradities die je best mag vergeten

Wat ons betreft zijn tradities op een bruiloft alleen maar mooi als je er een betekenis aan geeft die persoonlijk is. Door een vader weggegeven worden bij het altaar is prachtig omdat het zoiets intiems is, gedeeld tussen twee mensen. Maar er zijn ook tal van tradities die in de prullenbak mogen, gewoon omdat men het verwacht maar jullie het misschien helemaal niet willen. Als je trouwt doe je dat samen, en niet voor anderen. Dus tenzij je alles wat we noemen heel erg leuk vindt, mag je deze top tien van bruiloft tradities vergeten!

10 bruiloft tradities die je best mag vergeten // Engaged.nl

1 // De man moet de vrouw ten huwelijk vragen
Hartstikke ouderwets. De vrouw mag heus ook aan haar aanstaande ten huwelijk vragen, en mannen die daar de kriebels van krijgen need to grow up.

2 // De bloemen worden uitgezocht door de man
Wie heeft dat in hemelsnaam bedacht? Er is niet alleen maar een bruidsboeket nodig, dus om hem te vragen alle bloemen te bestellen is een beetje veel gevraagd. Of nou, eigenlijk gaat dit puur om de controle die de bruid graag wil houden, let’s be honest.

3 // De vrouw mag de man niet helpen zijn pak uitzoeken
Als hij dat nou fijn vindt? En zij ook? Kan prima! Maar hij mag natuurlijk niet mee met haar, zo zijn we dan ook wel weer… In haar jurk zit toch een iets groter verrassingselement dan zijn pak, sorry.

4 // Een witte jurk en witte schoenen
Als we het toch over haar hebben: je mag ook gewoon in een andere kleur trouwen, en je schoenen hoeven niet matchy matchy te zijn met je jurk. We snappen sowieso niet waarom er speciale ‘trouwschoenen’ zijn, want die draag je daarna vrijwel zeker niet meer. Dit is juist het perfecte excuus om die Prada’s te kopen! (Alles is toch al reteduur.)

5 // Bij de deur ophalen
Goodness, no. Sommige dingen zijn gewoon niet fotogeniek, en dit is er één van. Dus tenzij je de betekenis ervan helemaal waanzinnig vindt mogen jullie gewoon een andere plek uitzoeken voor de first look!

6 // In het gemeentehuis trouwen
Ook zoiets. Het gemeentehuis is vaak niet de meest sfeervolle plek (al zijn er hele mooie stadhuizen te vinden!) en veel liever zien we dat je alles op één plek doet zodat er lekker rust ingebouwd is. Je mag tegenwoordig bijna overal trouwen, dus maak daar gebruik van!

7 // Een trouwring
Wij vinden ze prachtig, maar sommige mensen zijn niet zo van sieraden. Je kunt elkaar een horloge geven, of een ander bijzonder item dat jullie voortdurend herinnert aan deze dag. Of een motor. Of een hond.

8 // Corsages
Vroeger waren de corsages voor de belangrijke gasten, maar nu houden we niet meer zo van dat onderscheid (en terecht). Wij vinden zelf dat het geld voor een corsage beter aan iets anders besteed kan worden, of maak corsages die bewaard kunnen blijven! Voor de bruidegom en zijn groomsmen vinden we het wel weer een must…

9 // Een trouwauto
Deze valt in dezelfde categorie als nummer 4, 5 en 6. Het is zoiets wat past in dat typische plaatje van een bruiloft, en hoewel we een auto echt niet verkeerd vinden, is het ook niet iets dat we als noodzakelijk zien. Streep ‘m dus gerust van de lijst (juist als hij tegenstribbelt).

10 // Champagne
Voor wie het superlekker vindt: gewoon doen die champagne. Maar voor de anderen zijn er ook alternatieven! Wat denk je van een signature cocktail? Of een bar met speciaalbier? Of hot cocoa met rum in de winter!


Welke strepen jullie van de lijst?foto // Wesley Nulens

instafeed

@engagedNL