let's get inspired!

01 feb. 2018
styling

3 x backdrop styling voor je huwelijksceremonie

wedding backdrop engaged op happy day

De ceremonie is een van de mooiste en belangrijkste momenten van jullie bruiloft. Hier geven jullie elkaar het ja-woord en spreken jullie misschien wel de trouwgeloftes uit. Een heel spannend, maar een heel waardevol en onvergetelijk moment. Ik ben er gek op! Hier doe je het toch allemaal voor?

Om de ceremonie extra speciaal te maken kun je natuurlijk helemaal los gaan met de styling. Waarbij de backdrop een van de meest opvallende en toffe items is om vorm te geven. Omdat er naast het gewone prieel (die met stof, je kent hem wel) nog zo ontzettend veel meer mogelijk is, showen wij jullie de tofste backdrops die wij echt heel erg graag terug willen zien in de real weddings van 2018. Dus laat je inspireren door Oh Happy Day!

1 // Modern & minimalistic backdrop

Wat je steeds meer gaat zien is de industriële, minimalistische stijl. Strakke vormen, gebruik van bijvoorbeeld metaal en perspex, maar nog steeds heel romantisch met de toevoeging van een botanische floral arrangement. Juist niet alleen tof in een industriële locatie, maar des te toffer buiten. Dat contrast tussen natuur en modern is juist heel spannend en verzachtend. Dit zie je heel veel gecombineerd met matzwart en wit. Super modern en hip.

wedding back drop engaged oh happy day


2 // Bohemian & floral floor arrangements

Voor de meer bohemian bruidsparen zijn er de handgemaakte macrame backdrops, Natuurlijke, matte materialen zijn hierbij heel essentieel. Oké, niet helemaal nieuw, maar wel in combinatie met de weelderige bloemstukken die ook op de vloer terug komen. Niet symmetrisch en voorspelbaar, maar juist organisch en onverwacht. Natuurlijk kun je niet om de grassen en weelderige bloemen heen, die het geheel lekker wild en ongedwongen maken. Wel een beetje seizoensgebonden, maar voor elk seizoen is er natuurlijk wel een gras en bloemsoort dat past bij dit stijltje.

wedding backdrop engaged oh happy daywedding backdrop engaged oh happy day

3 // Geometrisch vormen

Houden jullie juist van allebei de bovengenoemde stijlen, dus modern maar ook romantisch en bohemian? Dan is de combinatie tussen een abstracte geometrische vorm en weelderig bloemwerk misschien wel iets voor jullie. Ook weer heel belangrijk is het toepassen van het juiste bloemwerk, wat de geomterische vorm verzacht. Een absolute trend die zich in 2018 voortzet, en wat absoluut niet erg is, is het Pampasgras. We zagen het al veel vorig jaar, maar ook dit jaar komt dat zeker weer terug.


wedding backdrop engaged oh happy day

Op zoek naar meer toffe trouwinspiratie? Check dan eens de Engaged Pinterest en Instagram pagina! Of kom een kijkje nemen op de Engaged trouwbeurs op 3 + 4 maart '18 in De Westergasfabriek in Amsterdam. Koop nu snel je ticket!

Credits

Styling // The Event Lounge

Fotografie // Lucas and Co photography

Styling // Knot and Ivy 

Bloemen // Sister Honey Florals 

Fotografie // Sarah Ascanio

Styling // Oh Happy Day

Fotografie // Raisa Zwart
instafeed

@engagedNL