5 redenen waarom je een trouwbeurs moet bezoeken

5 redenen waarom je een trouwbeurs moet bezoeken

Een trouwbeurs is één grote bron van inspiratie. Ook voor mannen! Maar wat mag je verwachten als jullie een trouwbeurs bezoeken?

Op zoek naar inspiratie voor jullie bruiloft? Of maakt de hele organisatie ervan jullie een beetje nerveus? Door een trouwbeurs te bezoeken maak je kennis met inspirerende trouwleveranciers die jullie met veel plezier adviseren. Maar misschien twijfel je nog of zo een trouwbeurs wel iets voor jullie als koppel is? Of vrees je dat je als man hier weinig plezier aan zult beleven? Wij geven jullie beiden vijf redenen die jullie vast en zeker goesting geven om wel een trouwbeurs te bezoeken!

1. Kijk je ogen uit in inspiratie heaven

Niets zo heerlijk dan op Pinterest je eigen moodboard creëren voor jullie grote dag. Van een bord vol trouwjurken tot eentje met de meest originele tafeldecoraties. Maar nog leuker is om die inspiratie in real-life te ontdekken op een trouwbeurs. Zo vind je op de Engaged trouwbeurs in Amsterdam of Brussel de tofste trends voor het komende trouwseizoen die je misschien zelfs nog niet bent tegengekomen op Pinterest. En dat in een gezellige setting op een sfeervolle locatie die je vanaf de entree al doet dromen.

Voel die dream wedding dress in het echt, proef wat cateraars in hun mars hebben, laat je verleiden door de geur van een vers bloemenboeket en het mooiste drukwerk voor jullie uitnodigingen, beweeg stiekem op het ritme van een liveband of vind er cadeaus voor jullie getuigen, bridal squad en best friends crew. Een trouwbeurs zoals Engaged is één groot, levend Pinterestbord waar al je zintuigen bespeeld worden.

Ben je nog niet aan het pinnen geslagen of is Pinterest niet je go-to social media platform? Dan is een trouwbeurs een extra goed idee. Je krijgt er meteen een juiste indruk van de snit, stoffen en afwerkingen van trouwpakken en trouwkostuums zonder dat je eerst uren in een pashokje moet doorbrengen. Ook bridal hair en make-up artiesten staan klaar om jou te inspireren. En wie weet spot je hier wel die classic car van je dromen om jouw bruid of bruidegom in op te halen. Een stijlvol en stoer begin van dé dag. iedereen stapt met frisse ideeën een trouwbeurs buiten.

Een goede trouwbeurs biedt ook inspiratie voor elk budget en elke stijl. Want zelfs met een beperkt budget verdienen jullie een mooie trouwdag om nooit te vergeten. Laat je budget je dus zeker niet weerhouden om een trouwbeurs te bezoeken!

2. Ontmoet trouwleveranciers

De juiste trouwleveranciers zorgen ervoor dat jullie trouwdag onvergetelijk wordt. Bij het kiezen van trouwleveranciers let je natuurlijk op het werk dat ze leveren, maar is een persoonlijke connectie even belangrijk. Die zorgt er namelijk voor dat de persoon jullie idee van the perfect wedding day helemaal begrijpt en kan vertalen naar de realiteit. En remember: trouwen doe je samen. Een goede trouwleverancier heeft aandacht voor de wensen van jullie beiden en zorgt ervoor dat elk van jullie zijn of haar stempel kunnen drukken op de mood en stijl van het huwelijksfeest.

Jullie werken vaak voor een langere tijd samen, meestal zes à twaalf maanden, en vaak zijn zij ook aanwezig op jullie grote dag. Denk maar aan de cateraar, weddingplanner en fotograaf. Op een trouwbeurs kun je een gezellige babbel doen zonder verplichtingen en zul je snel voelen of er al dan niet een klik is met hun stijl, werkwijze en persoonlijkheid.

Sommige trouwleveranciers bieden exclusief aan bezoekers van de beurs een korting of speciale deal aan. Mooi meegenomen, zo kan die ene nice-to-have dan misschien toch!

3. Vraag advies

Wees niet bang om vragen te stellen. En schrik niet als trouwleveranciers je spontaan aanspreken. Dit is hét moment om een antwoord te krijgen op al jullie vragen en nieuwe ideeën op te doen. Weg speld in een hooiberg, hello easiness! Op een laagdrempelige manier verbinden met andere mensen die jullie droomdag helpen realiseren is net de bedoeling van een trouwbeurs. Bovendien vermijd je heel wat mailtjes en telefoontjes. Je krijgt alle info in één keer en een contract tekenen hoeft hier zeker niet!

Op de Engaged trouwbeurs kun je zelfs demonstraties en talks van echte trouwexperts bijwonen. Ontdek bijvoorbeeld de ambacht van goudsmid behind-the-scenes of kom alle organisatorische must-knows te weten.

4. Plan efficiënt

Weten jullie heel goed wat jullie willen en hebben jullie een klik met bepaalde trouwleveranciers? Wacht dan niet tot jullie thuis zijn, maar leg meteen een samenwerking vast of boek een afspraak voor bijvoorbeeld een eerste pasmoment bij jouw favoriete bridal showroom of maatpakken tailor.

Je zal versteld staan van hoeveel jullie op één dag kunnen regelen. Extra handig als jullie een hectisch leven leiden en de organisatie van jullie grote dag steeds maar uitstellen. Want hoe dichter jullie trouwdatum nadert, hoe minder keuze je hebt en hoe meer stress je ervaart als er op jullie to-dolijstje nog veel valt af te vinken.

5. Een leuk dagje uit

Een trouwbeurs kun je bezoeken met je verloofde, maar zeker ook met je beste vriend(in), je bridal squad, een familielid … Veel trouwbeurzen gaan door in een bruisende en trendy stad zoals Amsterdam of Brussel. Hoe tof is het dan om na de beurs even de stad in te duiken?

Of maak er een weekendje van. Altijd een goed idee! Na de beurs kun je alle inspiratie even laten bezinken bij een heerlijk wijntje en etentje. Word de volgende ochtend wakker met een uitgebreid ontbijt en verwen jezelf met een shopsessie, bezoek een tentoonstelling of laat je leiden door toevallige ontdekkingen.

Voel je het kriebelen en ben je op zoek naar een inspirerende en trendsettende trouwbeurs die net dat tikkeltje anders is? Kom langs op de Engaged trouwbeurs in Amsterdam op 23 en 24 oktober 2021 of Brussel op 13 en 14 november 2021.

Deel dit bericht: