let's get inspired!

05 jan. 2016
bridal fashion

Must-knows voor het dragen van handschoenen op je bruiloft

Ze werden dagelijks gedragen en maakten deel uit van een etiquette, vooral in de kerk. Die prachtige, klassieke handschoenen zie je nu niet veel meer, maar laten zich af en toe nog zien op bruiloften! Dit verfijnde accessoire geeft meer elegantie aan de look en dat is vaak de reden dat sommige bruiden er nog voor kiezen om ze te dragen. Engaged heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet voor het dragen van handschoenen op je bruiloft!

Lang of kort; van verschillende materialen; in verschillende ontwerpen en met verschillende sluitingen. Er liggen nog veel soorten bruidshandschoenen in (vintage) bruidswinkeltjes. Korte handschoenen bedekken je hand en je pols, mid-length handschoenen komen tot je elleboog en de lange komen over je elleboog tot je schouder. Het is nog knap lastig om de juiste handschoenen te vinden bij je jurk en persoonlijkheid. Hieronder vind je een aantal tips:

Must-knows voor het dragen van handschoenen op je bruiloft // Engaged.nl

Kies een passende handschoen
Het is belangrijk dat je wedding gloves kiest die passen bij je jurk. Ze moeten de stijl van je jurk accentueren. Een simpele jurk combineer je bijvoorbeeld met een sierlijke handschoen en bij een meer opvallende jurk draag je een rustig, ingetogen ontwerp. Houd ook de tijd, het thema en de locatie in je achterhoofd bij het kiezen. Lange handschoenen kan je niet gaan dragen bij een bruiloft op het strand, maar zijn veel beter voor een bruiloft in de avond in een binnenruimte.

De lengte van de accessoires voor je handen is misschien wel het belangrijkste punt. De handschoenen mogen de mouw van je jurk aanraken, maar mogen nooit over de mouw heen gaan! Handschoenen die over de pols heen gaan en onder de elleboog blijven, passen bij de meeste jurken. Jurken met korte mouwen staan mooi bij mid-length designs en bij sleeveless en strapless jurken kan je de langste ontwerpen dragen.

Must-knows voor het dragen van handschoenen op je bruiloft // Engaged.nl


Weet wanneer je ze uit moet doen

Als je handschoenen draagt op je bruiloft is het niet de bedoeling dat je ze de hele dag aanhoudt. Op sommige momenten zal je ze uit moeten doen. Eén van die momenten is natuurlijk de ceremonie. Nadat je je bruidsboeket (aan je maid-of-honour) hebt weggegeven, doe je ze uit voor de ring ceremonie. Verder mag je ze nooit dragen als je gaat eten of drinken! Ook zal je ze even uit moeten doen tijdens het aansnijden van de bruidstaart.

Oefen tot je niet meer klunzig overkomt
Sommige sluitingen van handschoenen kunnen nogal ingewikkeld zijn en daarom is het belangrijk om even goed te oefenen met het aan-en uitdoen van dit elegante accessoire. Je wilt tenslotte niet staan klungelen tijdens de ceremonie als je ze even uit moet doen.

 Must-knows voor het dragen van handschoenen op je bruiloft // Engaged.nl

Je persoonlijkheid
Volg de stijltips voor het dragen van je handschoenen op je bruiloft niet te strikt. Blijf jezelf en kies vooral de pareltjes die passen bij je persoonlijkheid. Blauwe, leren handschoenen bij een witte jurk? Just do it!

Neem een kijkje op de Pinterest van Engaged voor nog meer inspiratie voor handschoenen op je bruiloft!
instafeed

@engagedNL