let's get inspired!

14 sep. 2016
tips & tricks

Vijf gouden tips voor het kopen van je trouwjurk

Voor veel vrouwen is het uitzoeken van een trouwjurk een van de hoogtepunten in de voorbereiding op een huwelijk. Misschien zelfs hét hoogtepunt. Want ook al regelt je aanstaande man de rest (geloof het of niet, die mannen zijn er ook!), je trouwjurk uitzoeken doe je helemaal zelf. Dus dat wil je goed doen! Toch? Maar hoe zorg je ervoor dat je slaagt? Jolanda, eigenaresse van bruidsmodezaak Maison la Mariée geeft je vijf tips waar je écht iets aan hebt tijdens het uitzoeken van jouw trouwjurk.
Omdat Jolanda al haar bruiden persoonlijk helpt, heeft ze inmiddels snel door wat voor soort jurk een bruid wil. “Als iemand binnenkomt, probeer ik meteen in te schatten wat voor iemand het is. Na even kletsen, heb ik vaak al een idee wat voor richting ze op wil met haar jurk, maar eigenlijk wil ik altijd dat de bruid zélf kiest. Het gaat immers om haar eigen gevoel. Natuurlijk geef ik wel eerlijk advies als daarom wordt gevraagd. Ik vind het belangrijk dat een bruid zich uniek voelt. Dit gevoel wil ik haar geven door altijd optimale service te verlenen, ook ná de aanschaf van een trouwjurk.” Dat is ook precies de reden waarom Jolanda is begonnen met Maison la Mariée. "Ik ontdekte dat ik mezelf kon onderscheiden door 100% persoonlijke aandacht te geven."

De trouwjurken van Maison la Mariée zijn erg divers, maar toch hebben ze allemaal een beetje dezelfde stijl: klassiek, elegant, stijlvol met een vleugje verleiding. Bovendien worden de jurken goed afgestemd op het figuur van de bruid door de eigen coupeuse van Maison la Mariée. Jolanda: “Het klinkt een beetje cliché, maar het is écht zo: het moment dat een bruid ‘haar’ jurk aanheeft, is zo bijzonder. Daar doe ik het voor!Jolanda’s advies voor het
kopen van je trouwjurk:

 
1. // Neem niet te veel mensen mee.Ik zie vaak dat er te veel vrouwen meegaan met het uitzoeken van een jurk. Moeder, schoonmoeder, zussen, schoonzusje, vriendinnen… Dat is aan de ene kant ontzéttend gezellig, maar tegelijkertijd hebben al die vrouwen een andere mening. En die mening wordt vaak al verkondigd voordat de bruid de kans heeft gekregen om zelf te vertellen wat ze van de jurk vindt. Als iedereen al heeft gezegd dat een jurk niet mooi is, terwijl de bruid de jurk wél mooi vindt, geeft ze dat minder snel toe.” Je kunt het beste twee of drie mensen meenemen die echt dicht bij jou staan en je volledig vrijlaten om jouw eigen mening te geven.

2. // Maak duidelijke afspraken met je squad als je toch besluit meer dan drie mensen mee te nemen. Bijvoorbeeld: iedereen wacht even met haar mening geven, tot de bruid dat zelf heeft gedaan.

3. // Luister naar je onderbuikgevoel. “Het is lastig om het totaalplaatje voor je te zien als je voor de spiegel staat. Je haar en make-up zitten nog niet zoals op je trouwdag. Maar als vrouw weet je vaak heel goed wat je voelt. Ga daarop af! Als jij de jurk prachtig vindt, dan weet je dat vanbinnen. Dan heb je jouw jurk gevonden.”

4. // Je hoort vaak: ‘je moet in minstens vier winkels zijn geweest’, of: ‘je moet minstens 8 trouwjurken hebben gepast’. Niets is minder waar! Je kunt ook prima slagen in de eerste winkel waar je komt, het kan zelfs de eerste jurk zijn die je past!

5. // Lingerie is net zo belangrijk als de jurk zelf. “Ik leg de nadruk op de gehele uitstraling. Het complete plaatje is belangrijk. Vooral bij de buste kan een japon verkeerd vallen door de verkeerde lingerie, maar met de juiste lingerie komt de trouwjurk juist nóg mooier uit.”


[Tekst: Liza de Jonge // Foto's: Caren van Eijle Fotografie & Styling]
instafeed

@engagedNL