let's get inspired!

15 sep. 2016
flower inspiration

Ultieme luxe in je handen: een bruidsboeket met alleen maar Engelse rozen

De ultieme luxe: een grote bos rozen op tafel. Nog grotere luxe: een bruidsboeket met alléén maar die prachtige bloemen. Dit soort bruidsboeketten zijn al snel duurder omdat rozen nu eenmaal prijzige baby's zijn, maar het is wel meteen de eyecatcher die je het liefst zou inlijsten en aan de muur boven je bed hangen. Judith Slagter vertelt je wat meer over deze mooie bloemen!

Ultieme luxe in je handen: een bruidsboeket met alleen maar Engelse rozenEen snelcursus rozen
Rozen in je bruidsboeket zijn ontzettend populair, ze staan voor ultieme romantiek. Een gelukje in Nederland is dat ze jaarrond te krijgen zijn, en nog voor een oké prijs ook. Toch blijven rozen erg duur, en betaal je makkelijk een paar euro per stuk voor de echt mooie exemplaren. De rozen in dit bruidsboeket zijn heel exclusief. Ze zijn groot in formaat, hebben een complex hart en zijn heel mooi van kleur. De 'complexere' rozen zijn van kweker David Austin - een beroemde rozenkwekerij in Engeland. Heel duur, maar o zo mooi!

Moderne romantiek
Hoewel rozen natuurlijk een heel zachte en romantische uitstraling hebben, zou een bruidsboeket als dit ook prima voor een moderne setting geschikt zijn. De vorm is simplistisch, en de samenstelling is eenvoudig. Weinig poespas, en daarom heel mooi bij een elegante, minimalistische jurk!

[foto: Annie McElwain // boeket: Brown Paper Design]
instafeed

@engagedNL