let's get inspired!

01 sep. 2015
interviews met vendors

Trouwen in het bos en de ultieme vintage props - Inspire Styling vertelt

Dat styling onmisbaar is om je bruiloft persoonlijk en uniek te maken, lijkt ook tot steeds meer Nederlandse en Belgische bruidsparen door te dringen. En waarom zou je daar zelf enorm veel tijd en moeite in steken, als je ook iemand kunt inhuren die er alle verstand én materiaal voor heeft?! Anne van Inspire Styling is zo'n creatieve duizendpoot die zich inzet om jullie dag op gebied van styling te fine tunen. Ze is erbij op Engaged en we spraken haar alvast over haar werk.

Anne, we kunnen uren op je website rondstruinen om alle mooie gestylede plaatjes te bekijken! Hoe ben je in de trouwstyling beland?
Ik ben allround stylist en conceptvormgever. Na mijn opleiding heb ik me voornamelijk gericht op fotoshoots en interieur projecten. Toen ik via een fotograaf in aanraking kwam met bruiloftstyling besloot ik al snel: dit ga ik vaker doen! Niet omdat ik van kinds af aan al gedroomd heb van bruiloften (helemaal niet zelfs ;)). Maar omdat alles waar ik goed in ben samen komt in bruiloftstyling; organiseren, het vormgeven van een compleet concept en het realiseren van de perfecte dag. Het moment waarop ik zie dat de sfeer en aankleding helemaal kloppen en er een ultiem gelukkig bruidspaar staat te glunderen, dat is waarvoor ik het doe.

Trouwbeurs Engaged - Interview Inspire Styling_0066


We zien op je website dat je behalve styling ook helpt met trouwen in het bos en vintage verhuur. Kun je daar wat meer over vertellen?
Door sites als Green Wedding Shoes en Pinterest is buiten trouwen erg populair geworden, maar in Nederland zijn er niet veel plekken waar dit zomaar kan en mag. Ik heb een afspraak met een locatie in de Lage Vuursche, ik mag daar maximaal drie bruiloften per jaar verzorgen. Zij hebben een prachtig bos en een ruime binnenlocatie, waar alle gasten nog kunnen blijven slapen ook. Voor koppels die dromen van een buiten ceremonie en de avond willen afsluiten met een groot kampvuur is dit the place to be! En natuurlijk style ik de locatie precies zoals het bruidspaar wil!

  

Voor onze eigen bruiloft heb ik veel vintage kandelaren, glazen, lichtsnoeren en andere decoratie ingeslagen. We zijn hiervoor een jaar lang alle kringloopwinkels afgereden. Deze dingen verhuur ik voor bruidsparen die graag een vintage/bohemian bruiloft willen, maar geen zin of tijd hebben om in stoffige kringloophoeken te duiken. De gouden en zilveren kandelaren zijn tot nu toe de ‘bestsellers’. Overigens heb ik een lichte kringloopverslaving, dus de collectie blijft groeien!

Zijn er bepaalde trends die je veel terugziet komen in de styling van bruiloften?
Wat mij heel gelukkig maakt is dat er steeds vaker gekozen wordt voor een buiten bruiloft of een bruiloft met veel natuurlijke elementen en bloemen. De ‘Kinfolk’ trend is daar een goed voorbeeld van: veel groen, hout en een soort eenvoud waardoor de dag echt om het bruidspaar gaat en niet om de overdadige decoratie. 

Iets wat ik nog wat minder zie, maar wel aanmoedig, is inspiratie halen uit boeken, films of theaterstukken. Denk bijvoorbeeld aan een ‘midsummer Night’s Dream’ bruiloft of een Zwanenmeer achtige sfeer voor een winterbruiloft. Lijkt mij in ieder geval prachtig!

Trouwbeurs Engaged - Interview Inspire Styling_0067

Wat is jouw gouden tip voor bruidsparen?
Veel bruidsparen beginnen met het kijken op Pinterest, wat natuurlijk een heerlijke inspiratiebron is. Het gevaar is wel dat veel bruiloften op elkaar beginnen te lijken, omdat iedereen dezelfde beelden ziet. Ik probeer daar verandering in te brengen door echt een persoonlijke bruiloft vorm te geven. Als je het zelf doet, is de truc om lekker veel inspiratie te bekijken, maar om daarna een keuze te maken en het daar bij te laten. Op die manier word je niet overweldigd door alle opties en word je niet onzeker door andere mooie bruiloften die je online ziet. Het gaat om jullie en niet om het perfecte plaatje!

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
De bruidsparen die naar Engaged komen willen iets anders dan anders, ze zoeken leveranciers die verder denken dan het plaatselijke gemeentehuis, een zaaltje met statafels en witte duivenslingers. Dit zijn precies de koppels die ik hoop te bereiken: de buiten-de-box denkers die in het standaard aanbod hun match niet kunnen vinden. Mijn stijl is een combinatie van bohemian, natuur en vintage. Veel lieflijke, meisjesachtige dingen zul je bij mij niet tegenkomen. Zelf werd ik een beetje moe van de overdosis aan roze en pasteltinten in de trouwwereld. Hoog tijd om daar iets stoerders aan toe te voegen.. De beste ideeën ontstaan uit frustratie, niet waar?

View More: http://88forever.pass.us/annestefan


Wil je meer zien van Anne's werk? Bezoek haar website.
instafeed

@engagedNL