let's get inspired!

20 dec. 2016
tips & tricks

Tips om te trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland - steeds meer Nederlanders doen het. Want zeg nou zelf: trouwen nabij de Italiaanse Alpen of in het zonnige Ibiza klinkt een stuk romantischer dan trouwen in het weiland (hoewel daar natuurlijk ook niets mis mee is). Maar een huwelijk in het buitenland vergt toch net wat meer aandacht dan een bruiloft in Nederland. In deze blog geven we je vijf tips voor het plannen van jouw destination wedding. 1 // Zoek een weddingplanner die daar woont of heel bekend is
Een weddingplanner is voor een huwelijk in het buitenland eigenlijk onmisbaar, tenzij je zelf regelmatig op de plek van bestemming te vinden bent. Een weddingplanner heeft daar goed contact met plaatselijke leveranciers en kent de mooiste plekjes om foto's te maken. Uiteraard kun je ook kiezen voor een Nederlandse weddingplanner die je helpt bij het plannen van je huwelijk.

2 // Zoek een weddingplanner en fotograaf die óf Nederlands óf heel goed Engels spreken (als jullie dat ook kunnen) 
Weet je wat sinistra betekent? Zo nee: dan druk ik je op het hart om een fotograaf te zoeken die een goed woordje Engels spreekt. Sinistra is Italiaans voor links. Wel zo handig om te weten, voor je twee meter naar rechts loopt voor de foto. 

3 // Bij een destination wedding heb je te maken met verborgen kosten
Een destination wedding hoeft in totaliteit niet duurder te zijn dan een bruiloft in Nederland. Wel komen er heel ander soort kosten bij kijken dan bij een Nederlandse bruiloft. Zo huur je een locatie waarschijnlijk voor langere tijd, zodat mensen kunnen blijven slapen, maar tegelijkertijd nodig je minder mensen uit. De honeymoon kost minder geld, want die doe je waarschijnlijk daar. Aan de andere kant zijn catering en bloemen in het buitenland vaak een stuk duurder. In z'n geheel hoeft het niet duurder te zijn, omdat je het klein(er) houdt, maar zorg ervoor dat je een goed overzicht maakt van alle kosten.

4 // Met het plannen van een destination wedding ben je doorgaans langer bezig dan met het plannen van een huwelijk in Nederland
Een huwelijk in Nederland kun je nog wel binnen een paar maanden regelen - in het buitenland is dat een stuk moeilijk. Je hebt zeker een jaar nodig om alles voor te bereiden. 

5 // Wees. Heel. Duidelijk.
En met duidelijk bedoelen we écht duidelijk, in de communicatie naar je gasten toe. Vraag van tevoren altijd aan de gasten die je er echt bij wilt hebben of ze het überhaupt zien zitten om mee te gaan. Wees daarnaast duidelijk over wie wat betaalt. Betalen zij hun eigen vliegticket bijvoorbeeld? Laat het ze weten, dan komen ze niet voor onaangename verrassingen te staan.
 

Tekst: Liza de Jonge // Foto: Nienke van Dendereninstafeed

@engagedNL