let's get inspired!

19 sep. 2016
interviews met vendors

Renske Anna maakt echt een statement van jullie trouwstationery

De trouwbranche verandert. Dat weten we inmiddels wel, hè? Vroeger werd nog niet veel aandacht geschonken aan trouwkaartjes. Een simpele trouwuitnodiging met namen en datum was voldoende. Anno 2016 is dat wel anders. Nieuwe termen als ‘wedding stationery’ duiken ineens op en wij snappen wel waarom. Want als je je save the date, trouwkaart, menukaartjes en ja, zelfs je bedank-kaartjes in dezelfde stijl hebt, voegt dat écht iets toe aan jullie bruiloft. De combinatie van jullie namen wordt dan ineens heel krachtig. Renske Anna maakt al helemaal een statement met haar trouwstationery. Lees snel verder wat haar trouwkaarten zo uniek maakt.

Renske Anna maakt echt een statement van jullie trouwstationery

Voor haar eigen bruiloft maakte Renske van Twillert veel stempels voor de styling. De reacties hierop waren zó enthousiast, dat ze al snel veel vraag kreeg van andere bruiden om persoonlijke stempels te ontwerpen. Niet veel later kwam zelfs haar eerste aanvraag binnen om een trouwkaart te ontwerpen. De rest is geschiedenis: Renske Anna ging van start.

Niet wat ik zelf graag wil maken, maar het verhaal van het bruidspaar staat bovenaan. Daar begint elk ontwerp mee. Door zo te werken, is elke trouwkaart uniek. Want elk bruidspaar is uniek.” Elk bruidspaar komt eerst op bezoek in Renskes atelier. Ze wil hen graag een beetje leren kennen en erachter komen wat goed bij hen past. “Samen bespreken we de wensen en mogelijkheden. Het mooiste van mijn werk vind ik het horen van de persoonlijke verhalen. Ieders verhaal is zo eigen en hoe stoer ik soms ook overkom: ik smelt toch altijd weer weg…

“Niet wat ik zelf graag wil maken, maar het verhaal van het bruidspaar staat bovenaan.”


Ambacht en handwerk zijn twee sleutelwoorden voor Renske Anna. Zo maakt Renske regelmatig zelf enveloppen of een omslag, simpelweg omdat die nog niet bestaan in het juiste formaat voor de specifieke kaarten die zij maakt. Daarnaast zie je het ambacht terug in handgemaakte stempels en drukwerk. Renske leerde stempels maken op de kunstacademie tijdens een cursus linosnede. “Ik hou ervan dat ik nu niet dagen over een linosnede hoef te doen, maar in een paar uur een stempel af kan hebben. En van het gutsen zelf word ik heel rustig; als je gaat haasten, gaat het mis en kan je opnieuw beginnen. Die rust is heerlijk.”

Renske Anna maakt echt een statement van jullie trouwstationery

In de trouwkaarten van Renske Anna zie je veel van die stempels terugkomen. Zo maakt Renske vaak een mooie stempel voor de namen van het bruidspaar, of soms zelfs een stempel van hun gezichten. Daarnaast ogen haar kaarten wit, strak en natuurlijk, maar toch zijn ze allemaal anders. En dat vinden ‘haar’ bruidsparen ook, Renske krijgt vaak hele enthousiaste reacties op haar stationery:


‘Deze uitnodiging is echt hélemaal van ons!’

Wat Renskes toekomstdroom is voor Renske Anna? “De toekomst lijkt vaak ver weg en ik merk dat ik in kleine stappen droom. De komende paar jaar wil ik graag nog meer richting trouwkaarten die volledig handmatig gedrukt zijn. Niet alleen het beeld, maar ook de teksten. Ik heb het dan niet over letterpress, want daar zijn al veel goede ontwerpers mee bezig. Ik ben wat aan het experimenteren en geniet vooral van dat proces.
Of het succesvol wordt? Dat zal de tijd leren!

Renske Anna komt 8 + 9 oktober naar onze trouwbeurs Engaged. In het nieuwe demonstratiehuis laat ze zien hoe ze te werk gaat. Zien we je daar? Bestel je tickets hier


Tekst: Liza de Jonge 
instafeed

@engagedNL