let's get inspired!

12 okt. 2015
interviews met vendors

Ouiyessi ceremoniemaker

Het ‘Ja-woord’ is een heel essentieel onderdeel van jullie huwelijksdag. Daar weet Jessi van Ouiyessi alles van. Als ceremoniemaker schrijft ze liefdesverhalen voor de huwelijksceremonie, doet ze de styling en trouwt ze paren als zelfstandig trouwambtenaar. In dit interview vertelt Jessi wat haar werk zo leuk maakt en waarom ze elke morgen bijzonder blij wakker wordt!

Jessi, jij bent trouwambtenaar & ceremoniespreker. Hoe ben je in deze wereld beland?
’s Morgens wakker worden en doen waar ik blij van word, dat is wat ik het aller liefste wilde! Ik kreeg de kans om te; dromen, denken, onderzoeken, leren en vooral te DOEN! Veel dingen waar ik heel blij van word, kwamen samen in mijn plan. Mijn favorietenlijst had als main-activity dat mijn creativiteit moet excelleren. Ik wil iedere keer iets bijzonders bedenken, creëren en vertellen. Samenwerken met andere enthousiaste en inspirerende personen en het allerliefste maak ik mensen blij. Zo was er nog een (klein ;)) rijtje met favorieten dat daarop volgde: mooiewoorden #inspirerendeteksten #oprechtheid  #muziek #rituelen #eigenheid #natuur #kunst #oogvoordetails #emotie #originaliteit #outoftheboxdurvendenken #feest #reizen #ontwerpen #creëren #organiseren en vooral LIEFDE.

Met mijn favorietenlijstje kwam ik op het idee om liefdesverhalen te schrijven voor een (huwelijks)ceremonie. Deze  verhalen vertel ik graag op een bijzondere plek waar twee geliefden hun liefde willen vieren met hun dierbaren. Naast het liefdesverhaal verzorg ik ook graag de styling rondom de ceremonie. And last but not least; trouw ik het paar voor de wet als Zelfstandig Trouwambtenaar (BABS). …. ik werd bijzonder blij wakker.

2 BRIDES PHOTOGRAPHY

Wat maakt jouw werk zo leuk?
Verliefde stelletjes zijn mooi. En als deze stelletjes besluiten om volmondig  ‘Ja!’ tegen elkaar zeggen, dan hebben zij een verhaal, hun liefdesverhaal. Ik hou van deze verhalen. Hoe hebben jullie elkaar gevonden en wat vinden jullie bij elkaar? Wat maakt de ander in jou los? Er zijn zoveel vragen om te stellen, woorden te vertellen en zinnen te beluisteren.  Deze laat ik heel graag samenkomen in een mooi liefdesverhaal dat we delen tijdens het belangrijkste moment van de huwelijksdag;  De Ceremonie. Het samenwerken met het aanstaande bruidspaar is heel bijzonder. Ik heb een intensief contact met het stel en soms ook met hun familie & vrienden. Het is voor mij echt een eer om het vertrouwen te mogen krijgen om van de ceremonie echt een onvergetelijk moment te maken.

2 BRIDES PHOTOGRAPHY

Wat maakt jou anders dan andere trouwambtenaren en ceremoniesprekers?
Out of the box durven denken. Jullie gaan trouwen, jullie delen de liefde met elkaar en dat laat ik  voelen en zien tijdens het mooiste moment van jullie huwelijksdag, de ceremonie met het ‘Ja-woord’ luid en duidelijk. Trouwen zoals jullie dat willen, dat is mijn motto. Ik neem geen genoegen met een kort  verhaal over jullie samenzijn, ik wil veel meer dan alleen een ‘Ja-woord’ horen. Als trouwambtenaar en ceremoniemaker maak ik van de huwelijksceremonie een beleving: sprankelend, hip, verrassend, liefdevol, op een bijzondere locatie, waanzinnig gestyled en helemaal zoals jullie zijn!

Zie je bepaalde trends in hoe bruidsparen hun ceremonie willen invullen?
Hooray! Voor iedereen die durft! Trends volgen is een optie, maar ik kies er liever voor om te kijken wat het bruidspaar wil, het moet passen in de sfeer waarin zij trouwen. Ik wil weten wie ik voor me heb, waar zit de liefde, wat  raakt jullie, waar voelen jullie je fijn, wat is jullie stijl. Tal van vragen die uiteindelijk leiden tot een concept. Het mag steeds meer, doen wat je wil. Het is immers jullie trouwdag, het is jullie feest!

EDITORIAL FILM WEDDING,  2 BRIDES PHOTOGRAPHY, EDITORIAL FILM WEDDING, FINE ART WEDDING PHOTOGRAPHER, BRÖLLOPSFOTOGRAF STOCKHOLM,

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged is zichzelf, uniek en origineel in wat ze doet. Enthousiaste,  inspirerende ondernemers die staan voor hun product en werken vanuit passie. De bezoekers van Engaged zijn uit hetzelfde hout gesneden. Zij willen net iets anders, iets wat bij hun past en waar zij blij van worden op hun huwelijksdag. Daar wil ik heel graag bij zijn!

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Het ‘Ja-woord’ is een heel essentieel onderdeel van jullie huwelijksdag, daar draait het immers om. ‘Ja’ zeggen tegen degene waar je zo ontzettend veel van houdt, dat moet echt een heel bijzonder moment worden, één waar jullie aan terug denken met een onwijs mooi gevoel. Denk echt goed na over hoe je de ceremonie wil invullen op jullie huwelijksdag. Een prachtige ceremonie kan echt het verschil maken.

Ben je benieuwd naar het werk van Ouiyessi? Ontmoet Jessi en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier. Bekijk de website van Jessi hier.

[foto's: BRIDES PHOTOGRAPHY]
instafeed

@engagedNL