let's get inspired!

23 okt. 2015
interviews met vendors

Oak & Fir Fotografie

De kleine details zijn onlosmakelijk verbonden met een bruiloft en maken elke dag uniek, weet Danique van Kesteren van Oak & Fir photography. Zij legt onder andere deze details op een prachtige manier vast. In dit interview vertelt ze hoe ze in deze wereld terecht is gekomen en waarom het moment van de photoshoot zo mooi en bijzonder is!

Danique, wij krijgen geen genoeg van jouw prachtige plaatjes op jouw site! Hoe ben je in de wereld van fotografie terechtgekomen?
Eigenlijk ben ik er vanzelf ingerold. Ik maakte al een tijdje veel foto’s voor mijn blog, die ik schreef om alle mooie en kleine dagelijkse dingen uit mijn leven vast te leggen. Daarnaast maak ik veel foto’s voor bijvoorbeeld mijn man en vrienden. Via via kreeg ik toen mijn allereerste aanvraag om een leuke creatieve bruiloft vast te leggen, omdat zij de manier waarop ik naar dingen keek zo mooi vonden. Een grote kans die ik toen, ondanks dat ik nooit bedacht had om bruiloften te gaan fotograferen en het me doodeng leek, heb aangenomen. Ik vond het toen zo bijzonder om bij zo’n intiem, gelukkig moment te zijn tussen allemaal eigenzinnige en lieve mensen, dat ik besloot dit vaker te willen doen. Wanneer ik naar de trouwfoto van mijn opa en oma kijk die bij mij thuis in de kamer hangt, word ik helemaal gelukkig dat ik voor een aantal stellen hetzelfde waardevolle beeld heb mogen fotograferen! Oak&Fir Photography


Wat maakt jouw werk zo leuk?

Dat geen dag hetzelfde is. Dat ik mensen een heel bijzondere, tastbare herinnering kan geven, die generaties lang blijft bestaan. Dat ik zoveel Liefde zie. Dat ik mag reizen. Dat ik unieke verhalen hoor. Dat ik nieuwe dingen leer. Dat ik na een leuke dag met een lach op mijn gezicht en veel energie weer naar huis rijd. Dat ik zulke mooie creatieve mensen ontmoet en er nieuwe vrienden bij heb gekregen.

Hoe zou je jouw (fotografie) stijl omschrijven?
Ik vind het moeilijk echt één label op mijn beelden te plakken, maar ik denk dat ik het zelf vooral zou benoemen als sfeerfotografie. Ik probeer heel filmisch te kijken en de sfeer en stijl van de dag en het koppeltje over te brengen, zonder daarbij perse het ‘standaard’ perfecte shot te maken. Ik vind het bijvoorbeeld helemaal niet erg als een beeld onscherp is, als er wel heel veel sfeer in zit. Ik leg naast het grote verhaal graag de kleine details vast, als zijn hand op haar rug, de wind door haar haar, de kamer waar je je in klaarmaakt, de blik in de ogen van je moeder als ze je een knuffel geeft, de rommelige laatste restjes van de heerlijke taart, etc. Voor mij zijn ze onlosmakelijk verbonden met een bruiloft en maken ze elke dag uniek. Oak&Fir Photography

Wat maakt jou anders dan andere fotografen?
Omdat ik werk maak vanuit mezelf en probeer op een intieme manier momenten vast te leggen. De connectie tussen mij en degene die ik fotografeer is heel belangrijk. Om het beste werk te kunnen maken, moet het voelen alsof we vrienden zouden kunnen zijn. Dit is best een intensieve manier van werken en ook zeker niet voor iedere fotograaf of trouwend stel weggelegd, maar voor mij wel een belangrijk onderdeel van hoe ik werk. Mede hierom neem ik maar 10-15 bruiloften per jaar aan.

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Ik heb veel zin om aanstaande bruidsparen in het echt te kunnen ontmoeten en te kunnen laten zien wie het gezicht achter de foto’s is. Hoewel ik ook online probeer veel van mezelf in mijn werk, social media en website te leggen, is het toch altijd anders wanneer je iemand écht ontmoet. Ik vond Engaged zelf erg leuk om te bezoeken toen ik opzoek was naar originele en creatieve inspiratie voor mijn eigen bruiloft. Ik hoop dit jaar dus zelf bij te dragen aan deze beleving. Ook kijk ik er natuurlijk erg naar uit om een heel weekend tussen alle andere gemotiveerde leuke vendors te staan!

Oak&Fir Photography

Als je 1 tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Laat de photoshoot het moment van de dag zijn waarop je heel even met z’n tweeën bent, om elkaar rustig in de ogen te kunnen kijken en te kunnen genieten van het moment. Een trouwdag raast supersnel voorbij, met een heleboel lieve mensen om je heen die allemaal even met je willen praten en met het ene na het andere geplande moment, waardoor je soms bijna vergeet echt even bij elkaar te zijn. De dag draait om jullie.

Ben je benieuwd naar het werk van Danique? Ontmoet haar en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier. Bekijk de website van Oak & Fir hier.

[Foto: Oak&Fir Photography]
instafeed

@engagedNL