let's get inspired!

07 jan. 2016
flower inspiration

Inspiratie voor een bruidsboeket in de winter

Prachtige bloemstukken zie je regelmatig verschijnen op Instagram en Pinterest. Je ziet jezelf al lopen met dat ene stuk op je eigen bruiloft, maar welke bloemen zitten er nou precies in? En zijn de bloemen wel beschikbaar in jouw seizoen? Bloemenspecialist Judith Slagter heeft het allemaal voor je uitgezocht. Deze keer: een winters boeket met vetplant!

Bruidsboeket - Inspiratie voor een bruiloft in de winter // Engaged.nl
Bruidsboeket - Inspiratie voor een bruiloft in de winter // Engaged.nl
Een winters bruidsboeket met airplants en succulents // Michael Radford Photography - Engaged.nl

Beschikbaarheid
De bloemen kunnen het hele jaar door besteld worden, maar ik vind hem er wel echt winters uit zien door de frisse en grijze tinten.

Voor de moderne bruid
Dit boeket past goed bij een moderne bruid. Zowel door de kleur als de vorm. Bij traditionele bruidsboeketten zie je dat de bloemen netjes in een bol zitten. Waar ze zitten, moet een beetje gelijk zijn. Bij moderne bruidsboeketten zie je dat het niet uitmaakt als van sommige bloemen er maar 1 of 2 stuks inzitten. Dat zie je bij deze ook. Een tilandsia, een vetplant. Niet symetrisch. Ook is hij niet perfect rond.

Trends
Ik zie bijna alleen maar nieuwe trends in dit bruidsboeket. De vorm, die dus niet symmetrisch is. Het vetplantje verwerkt in een bruidsboeket, de grijze tinten en het olijfblad wordt ook steeds meer verwerkt.


Benieuwd naar het werk van Judith Slagter? Neem eens een kijkje op haar webstie!

Op de Pinterest van Engaged vind je nog meer inspiratie voor bruidsboeketten!

[foto: Michael Radford Photography // boeket: Honey&Poppies Florist]
instafeed

@engagedNL