let's get inspired!

21 sep. 2017
gezichten in de trouwbranche

In gesprek met een Amsterdams talent: bruidsfotograaf Marilyn Bartman

In gesprek met een Amsterdams talent: bruidsfotograaf Marilyn Bartman // Engaged.nl

'Ik heb nooit de ambitie gehad fotograaf te worden, maar tijdens mijn eigen bruiloft (vijf jaar geleden) sprak ik de wens uit dit nog veel vaker mee te maken.' En dat gebeurde! De Amsterdamse Marilyn Bartman (33) kreeg per ongeluk een camera in handen en ontdekte een passie voor fotografie die tot de dag van vandaag veel energie geeft. Ze fotografeert bruiloften met een grote liefde voor die speciale dag, en misschien ook wel die van jullie? 

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? 'Mijn fotografie is what you see is what you get. Het is in het moment, puur vastleggend wat er gebeurt. Ik probeer het plezier en de liefde van dat moment te laten zien zodat je als bruidspaar terug kunt naar precies dat gevoel.' De foto's die Marilyn maakt zijn een tikje editorial, misschien juist wel door haar achtergrond in de modellenwereld: hiervoor runde ze een modellenbureau. 

In gesprek met een Amsterdams talent: bruidsfotograaf Marilyn Bartman // Engaged.nl

Wat vind je het leukste aan dit werk? 'De afwisseling: ik doe best wel verschillende soorten shoots. Ik houd van beiden, zowel editorials als bruiloften hebben mijn hart. Ik zou niet weten welke van de twee ik zou moeten kiezen, dus ik ben heel gelukkig beiden te kunnen doen!'

In gesprek met een Amsterdams talent: bruidsfotograaf Marilyn Bartman // Engaged.nl

'Waar ik super gelukkig van word? Heb je even? Van de vrijheid die dit me geeft. Van de blijvende herinnering die ik mag geven. Van de gelukkige en dankbare bruidsparen na het zien van de foto's. Van het aanwezig zijn en dichtbij zijn op de belangrijkste dag van zo'n paar. Van de gezelligheid. Van het uitzoeken en bewerken van het resultaat van zo'n dag. Van mooie jurken en prachtige bruiden. Van een bruidspaar wat eerlijk naar zichzelf blijft en een tikje eigenaardig en gek is. Van een feestje. Van mensen met smaak. Van een traan en een lach. (Waar ik dan hard om mee huil en mee lach.) Dit werk is alles.'Meer weten over Marilyn? Bekijk haar website en portfolio.

instafeed

@engagedNL