let's get inspired!

16 feb. 2016
alles over het huwelijk

Hoe belangrijk is je budget in de keuze om wel of niet te trouwen?

Ik werkte vroeger als zaterdagmeisje in een bloemenzaak in mijn geboorteplaats, en daar had ik een collega die het altijd over bruiloften had. Ze woonde samen met haar vriend en wilde niets liever dan trouwen. Ik vroeg al niet meer wanneer dat ging gebeuren, want ik kreeg steevast hetzelfde antwoord: we moeten eerst nog sparen. Want voor een beetje bruiloft heb je geld nodig, en zij vond dat ze minimaal 20.000 euro gespaard moest hebben voor ze kon trouwen op de manier die ze wilde.

Hoe belangrijk is je budget in de keuze om wel of niet te trouwen? // Melissa Milis Photography - Engaged.nl

In mijn beleving gaat trouwen over de keuze die je maakt voor elkaar, en is het hele feestje er om heen de viering van die keuze. Maar voor mijn collega leek dat feestje de essentie. Het zette me aan het denken - hoe belangrijk is je budget in de keuze om wel of niet te trouwen? Wacht je omdat je budget nog niet toereikend is, of wil je zo graag nú trouwen dat je het dan maar doet met een kleiner bedrag?

De enige manier waarop je antwoord krijgt op die vraag, is door na te denken over een andere.


Is de reden dat je trouwt het ja-woord
of het feestje?

 

 

 
Want als het om het ja-woord gaat, hoeft het in theorie niet uit te maken hoe dat er uit ziet. Dan zou je ook met z’n tweetjes weg kunnen gaan om ‘alleen’ te trouwen, of een klein feestje houden met een select gezelschap. Dan zou je heel creatief kunnen nadenken wat je met een beperkt budget kunt doen, maar je wel compromissen moeten sluiten.

Wanneer je het feestje het belangrijkste vindt, dan kun je inderdaad wachten tot je genoeg hebt gespaard om de bruiloft van je dromen te organiseren, wat dat dan ook inhoudt.

Hoe denken jullie daarover? Liever nu trouwen met een klein budget, of wachten en doorsparen?

[Foto: Melissa Milis Photography]
instafeed

@engagedNL