let's get inspired!

14 dec. 2015
tips & tricks

Tips voor het kiezen van je ideale trouwdatum

De dag van je verloving is een van je meest magische dagen uit je leven. Maar na die ene bevrijdende vraag (en het bijbehorende antwoord) steekt een nieuw vraagstuk de kop op. Op welke dag plan je de bruiloft? Alhoewel je het hoofd over duizend en één andere dingen kan breken, blijft dit bij veel verloofde koppels een lastige keuze. Engaged geeft je een paar handvatten die je op weg kunnen helpen bij het kiezen van een datum.

collage-01

Het weer
Het is reëel om allereerst je datum af te spitsen op een enkel seizoen. Het weer beïnvloedt de stijl van je bruiloft, maar ook de logistieke kant. De zomer is een populair trouwseizoen, aangezien je de festiviteiten dan makkelijk naar buiten kan verplaatsen. Dat kan de kosten drukken. Daarnaast blijft het lang licht en levert een rijkelijk bloeiende natuur mooie plaatjes op. Bedenk wel dat een trouwfeest met 28 graden in de volle zon niet voor iedereen een pretje is.


josevillaphotography


De keuze voor een seizoen is aan het einde van je rit het beste af te stemmen op je persoonlijkheid. Ben je in het geheel geen liefhebber van warm weer, dan kun je de maanden juni tot en met september natuurlijk afstrepen. Gaat de bruiloft zich naar jouw voorkeur toch al voor het grootste gedeelte onderdaks afspelen? Dan kan het eveneens lonen de warmere maanden te mijden. Dit kan je ook een hoop geld schelen.

Hoogseizoen
Het afhuren van een trouwlocatie is over het algemeen net als het boeken van een vakantie: in hoogseizoen betaal je het volle pond. In maanden als januari, maart en december zakken de prijzen vaak drastisch omdat je niet op een wachtlijst komt met vijftig andere koppels. Kijk met december wel uit, aangezien het al een feestmaand bij uitstek is. Kans is dat het schema van veel gasten al vrij vol zit. Aan de andere kant kan het een goed excuus zijn om je bruiloft een uniek kersttintje te geven.

Dan nog een klein logistiek detail: bedenk dat het plannen van een bruiloft geen kleine beroerte is. Neem voldoende tijd tussen je verlovingsdag en je trouwdag. Dat klinkt misschien als een inkoppertje, maar in deheat of the momentkan het idee van snel trouwen héél verleidelijk zijn. Bedenk dan even dat dingen als het uitkiezen en op maat maken van een bruidsjurk 9 tot 11 maanden kan duren. Sommige trouwlocaties moeten zelfs een jaar van tevoren geboekt worden. Regel die dingen dan ook vrij rap na die o zo blijde verlovingsdag, als je je verlovingstijd niet nodeloos wil uitrekken.

Wittebroodsweken
Je bruiloft is logischerwijs niet afgelopen nadat de laatste gasten voldaan in de auto stappen. De wittebroodsweken liggen nu voor je, (hopelijk) inclusief een romantische huwelijksreis. Het is wijs om ver van tevoren met je werkgever af te stemmen wanneer en hoe lang je op reis gaat. Voor de een is dit een flexibelere zaak dan de ander, maar elk beroepsveld kent een periode in het jaar waarin niemand gemist kan worden. Je gaat een stuk fijner op reis in de wetenschap dat je collega's hierdoor niet in het nauw komen.

collage-2

Tenslotte kan een trouwdatum ook een hoop waardevolle symboliek met zich meedragen. Als je waarde hecht aan dat soort dingen, kan het lonend zijn hierover na te denken. Iets simpels, dezelfde dag dat jullie elkaar voor de eerste keer gadesloegen, dezelfde trouwdag als je grootouders. Misschien kijk je wel naar de astrologische kalender voor de vruchtbaarste dag. In al deze gevallen is het van belang te kijken op wat voor dag je droomdatum valt. Een maandag? Misschien toch even verder zoeken.

 

[foto 1: Laurel and Elm // 2: Sandra Fazzino // 3: Jose Villa Photography // 4: Pictilio // 5: Lindsay Madden Photography]
instafeed

@engagedNL