let's get inspired!

21 okt. 2015
interviews met vendors

Hemsted maatkleding

Naast de trouwjurk is het trouwpak voor de mannen ook heel persoonlijk, weet Steef de Groot. Hij maakt geen simpele pakken, maar klassieke en eigentijdse maatkleding onder de naam Hemsted. Steef vertelt wat hij zo leuk vind aan zijn werk en wat Hemsted anders maakt dan andere maatkleding bedrijven!

 Steef, jij maakt kleding voor mannen waaronder jasjes, hemden, broeken en hele pakken. Hoe ben je in deze wereld van maatkleding beland?
Tijdens mijn studie ben ik bij toeval als bijbaantje ‘travelling tailor’ geworden. Hoe langer ik het deed, hoe leuker ik het vond. Bij het bedrijf waar ik toen zat, deden we eigenlijk alleen simpele pakken en na verloop van tijd ben ik mijn eigen bedrijf begonnen waarbij ik alle soorten kleding (ook meer casual producten) ging verkopen. Ik zag dat er in markt nog kansen lagen voor zowel klassieke en eigentijdse maatkleding, voor een eerlijke prijs. Daarnaast houd ik van mooie stoffen en goed gesneden pakken, ik voel me daarom helemaal thuis in deze wereld.

Hemsted interview Engaged 1


Wat maakt jouw werk zo leuk?

Ik ontmoet veel, en hele verschillende mensen. En tijdens een meetsessie leer je iemand een beetje kennen, wat ook nodig is om iemand goed te kunnen adviseren. Ook geniet ik ervan als mensen in perfect zittende maatkleding tevreden de winkel uitlopen; het is leuk om zo concreet de output van mijn werk te zien.

Wat maakt Hemsted anders dan andere maatkleding bedrijven?
Wij proberen een zo breed mogelijk assortiment op te bouwen. Dus naast de standaard pakken, jassen en overhemden bieden we ook meer casual kleding op maat. Verder hebben we een ruim aanbod aan klassieke stoffen maar ook meer aparte stoffen, elk detail kan je bij ons aanpassen, waardoor wij voor iedereen kleding op maat en smaak hebben.

Hemsted interview Engaged 2

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Een trouwerij is erg persoonlijk, en een trouwpak natuurlijk ook. Juist het maken van een trouwpak is iets waanzinnig moois. De vele foto´s van stralende klanten maken dit een van de leukste dingen om te doen.

Hemsted interview Engaged 3

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?
Blijf dicht bij wie je bent, en wat het algemene gevoel van de bruiloft moet zijn. Laat je dus niet té veel leiden door plaatjes en fotoshoots, maar ga uit van wie je bent en hoe je wilt dat jullie huwelijk gaat zijn.

Ben je benieuwd naar het werk van Hemsted? Ontmoet Steef en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier. Bekijk de website van Hemsted hier.
instafeed

@engagedNL