let's get inspired!

20 okt. 2015
interviews met vendors

Festivitijd verhuur van vintage spullen

Je wilt je bruiloft mooi aankleden met jullie persoonlijke stijl. Al gauw ben je uren aan het struinen naar de leukste spullen, maar wat als je bijna al je spullen in een klap bij elkaar kunt verzamelen? Rianne van Kester is verhuurder van vintage spullen voor onder andere bruiloften onder de naam Festivitijd. Ze is al aardig wat jaartjes schatten aan het verzamelen op rommelmarkten, zolders en in kringloopwinkels. Rianne vertelt ons over haar passie en hoe ze de pareltjes weet te vinden voor haar collectie!

Rianne jij bent verhuurder van vintage spullen. Hoe ben je in deze wereld terechtgekomen?
Klopt! Ik ben er ingerold eigenlijk. Het begon ongeveer vijf jaar geleden met een vintage webshop, waarbij ik toch regelmatig spijt kreeg van de verkoop van bepaalde items. Na een jaar of drie ben ik begonnen met sparen van servies en accessoires, en weer een poosje later zette ik de website online. Ik merkte aan de aanvragen dat er veel interesse was vanuit de trouwbranche, waarna ik me hierin ben gaan specialiseren.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA


Wat maakt jouw werk zo leuk?
Wat ik het leukste blijf vinden, is het sneupen tussen de spulletjes van de kringloop en ineens ontzettend mooie borden tegenkomen. Of in de vroege ochtend over een rommelmarkt struinen en vervolgens mijn hele auto volstoppen met nieuwe aanwinsten.

Hoe weet je de juiste pareltjes voor je collectie te vinden?
Het is vaak een kwestie van geluk hebben, hoewel mensen ook zeggen dat ik er een neusje voor heb!  Veel geduld en op veel plekken tegelijk zijn helpt.

Rianne van Kester

Wat maakt jou anders dan andere verhuurbedrijven voor bruiloften?
Ik verhuur vintage, er zit echt niets ‘nieuws’ tussen.  Alles is hand picked, en wordt ook iedere keer met liefde met de hand afgewassen.  Het servies hoeft ook niet afgewassen retour als het verhuurd wordt, alleen even afspoelen of een doekje erover is genoeg. Dat zie ik als een stukje extra service, en daarbij, mijn schatjes houden niet van vaatwassers!

Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged is, net als Festivitijd, anders dan de rest, niet als de grote massa. En daar hou ik van!

Rianne van Kester

Als je 1 gouden tip mocht geven aan aankomende bruidsparen, wat zou dat dan zijn?

‘Houd je hart erbij, dan klopt alles’.

Ben je benieuwd naar de verzamelde pareltjes van Festivitijd? Ontmoet Rianne en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier. Bekijk de website van Festivitijd hier.

[foto's: Rianne van Kester]
instafeed

@engagedNL