let's get inspired!

07 sep. 2016
tips & tricks

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

Photobooths zijn helemaal trendy. Ze maken je bruiloft onvergetelijk. Doordat de activiteit een lekkere schwung geeft aan je feest, ontstaat een positieve sfeer. Een unieke inbreng van bijzonder entertainment. Onvergetelijke herinneringen krijgen vorm in tastbare mooie fotostrookjes. En je bedankjes voor de gasten zijn meteen geregeld! Lysbert van Firma Beeld deelt haar tien beste tips om het meeste uit de ervaring met een photobooth te halen: voor hartverwarmende herinneringen.

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen // Firma Beeld - Engaged.nl

1 // Kies een open booth
Fotohokjes zijn knus en gezellig. Maar hoe leuk is het als iedereen mee kan genieten van de gezelligheid in de photobooth? Open booths brengen een levendigheid op je feest. Ze zijn makkelijk op een goede plek te plaatsen en de belichting is veel mooier.

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

2 // De juiste plek
Een goede plek is belangrijk. Zet je de booth buiten de feestzaal, uit het zicht, dan missen de gasten die leuke ervaring. De photobooth in de buurt van de dansvloer geeft vaak het beste resultaat en zorgt ervoor dat gasten in ontspannen stemming op de foto gaan. 

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

3 // Neem het initiatief
Neem als bruidspaar het initiatief! Net zoals je openingsdans kan je ook de photobooth openen. Kom zeker een aantal keren terug. Zo geef je je gasten ook de mogelijkheid om met jou een mooie fotoserie te maken. Een foto met de bruid of bruidegom is namelijk goud waard! 

4 // Flatteuze belichting en fotokwaliteit
Al jouw gasten zien er tip top uit voor jouw bruiloft, dan wil je natuurlijk dat de photobooth iedereen op zijn mooist vastlegt. Elk bedrijf heeft een andere aanpak. Daarom is het goed om de fotogalerijen van verschillende bedrijven te bekijken, zodat je een goed beeld krijgt van de kwaliteit. Tip: vraag een echt fotostrookje op!

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

5 // Besteed aandacht aan de props
Met de juiste props kan je mensen uitdagen om creatieve poses aan te nemen. Met een grote verkleedkoffer is de kans groot dat je de gasten onder de pruiken en brillen niet meer herkent. Met props is de regel: less is more. Dingen die altijd succesvol zijn: krijtbordjes waar gasten hun eigen teksten op zetten, lippen, snorren en een paar leuke brillen.

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

6 // Wees creatief met de achterwand
Er zijn zoveel leuke creatieve dingen die je kunt doen met achterwand. Wie wil er nu niet op de foto
met een mooie achtergrond? Waaiers, pompons, slingers, repen stof, krijt… Er zijn zoveel mogelijkheden die je zelf kan maken. Inspiratie nodig? Op Pinterest kun je creatieve ideeën opdoen. Zoek eens op de trefwoorden backdrop / DIY. 

7 // Kies een photobooth met een gastvrouw
Een gastvrouw kan je gasten uitnodigen, enthousiasmeren en begeleiden bij het maken van de foto’s. 
Een kleine uitleg, wat tips voor de perfecte foto, maken echt verschil in het resultaat. Met een gastvrouw haal je het meeste rendement uit de photobooth. Ook weet je zeker dat de apparatuur optimaal ingesteld wordt en blijft werken. 

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

8 // Ontwerp van je fotostrookje 
Hoe mooi is het als het design van je trouwkaart en huisstijl terug komt in een maatwerk fotostrookje? Kies dus voor een bedrijf dat jouw fotostrookje persoonlijk voor je ontwerpt. Let daarbij ook op het aantal prints die je per avond kan maken. Kies je voor onbeperkt printen, dan hoef je je geen zorgen te maken over de kosten.

9 // Zorg voor een (creatief) gastenboek 
Een gastenboek zorgt ervoor dat jullie als bruidspaar na je bruiloft ook nog kunnen nagenieten van alle mooie foto’s. Een mooi gastenboek, waar gasten hun foto’s kunnen inplakken en een boodschap bij kunnen schrijven, is mijn ultieme tip. Vierkante boeken tussen de 20 en 25 cm zijn vaak het mooiste en een plakstift werkt het beste. 

Je kunt verschillende gastenboeken kiezen. Leuke alternatieven die je makkelijk zelf kan maken zijn fotolijsten met lijntjes. Timmer een mooie lijst, span wat draden en laat gasten met een knijpertje hun foto’s ophangen. Zo heb je thuis een mooi geheel om naar te kijken. Meer inspiratie vind je hier.

Een photobooth op je bruiloft? 10 tips voor de mooiste herinneringen!

10 // Fotogalerij 
Een leuke toevoeging is om te kiezen voor een online fotogalerij. Zo kunnen je gasten na het trouwfeest nagenieten van alle foto’s en hun foto’s downloaden en delen. Andere mogelijkheden die ook de feestvreugde verhogen zijn live presentatie van de foto’s met een beamer. Zo kunnen gasten meteen genieten van alle mooie poses.[foto's: Firma Beeld, behalve foto 6: Jenna Bechtholt en 9: John Newsome Photography]
instafeed

@engagedNL