let's get inspired!

23 sep. 2015
achtergrond

De waarde van een weddingplanner voor je bruiloft

Je bruiloft organiseren is een helse karwei. Van het vinden van de perfecte locatie tot de bijpassende leveranciers en niet vergeten die jurk waar je als klein meisje al van droomt! Is het verstandig om geld uit te geven aan een weddingplanner of kan je jouw bruiloft gemakkelijk zelf Pinterest proof organiseren?

Van het helpen uitzoeken van oorbellen die bij de jurk passen tot minder uitgebreide bijdragen. Een weddingplanner helpt bruidsparen bij het zoeken van bepaalde onderdelen en het regelen ervan. Het ligt aan de prijs en behoeften hoeveel hulp je krijgt. Bruidsparen huren vaak een planner in voor hun huwelijk, omdat het heel veel tijd en stress bespaart en je hebt iemand die je altijd met alles kan helpen. 

Maar is het waardevol genoeg om er geld aan uit te geven? Drie mensen met verschillende achtergronden vertellen ons graag hun mening!


"Uiteindelijk ga je juist geld besparen"

 

 

 

 

De woorden van een weddingplanner
“Als weddingplanner heb je connecties en kan je onderhandelen over de prijs met leveranciers voor je bruiloft”, vertelt planner Nailia van BEST DAY EVER Events. “Hierdoor gaat je voorbereiding veel makkelijker en je hebt een relaxte droomdag, want je hoeft niet ergens over na te denken. Je weet dat het er goed uit gaat zien en dat er geen flut taart komt te staan. Uiteindelijk ga je juist geld besparen.”

Volgens Nailia zorgt een planner er dus voor dat je van deze prachtige periode in je leven echt kunt genieten en dat je niet alleen de mooie plaatjes als herinnering hebt, maar ook de gezelligheid zonder teveel stress.

Waarde weddingplanner blog Engaged 1


"Op sommige punten kende mijn weddingplanner mijn bruiloft beter dan ikzelf"

 

 
De woorden van een stel die een weddingplanner heeft ingehuurd
Femke de B. en haar man hebben voor hun bruiloft weddingplanner Vivian, het Bruidsmeisje ingehuurd. “Wij hebben een planner ingehuurd, omdat het ons overviel”, zegt Femke. “Je moet ineens zoveel regelen en voorbereiden. Eerst dachten mijn man en ik dat we alleen iemand wilden voor de dag zelf, maar vooral iemand voor de hele voorbereiding was echt enorm waardevol.

” Nog steeds verbaasd vertelt Femke dat een planner echt heel veel weet. “Het beeld dat ik had van een droombruiloft, zij snapte dat gewoon en op welke manieren ze dat gemakkelijk kon realiseren. Zij heeft contacten en weet welke leverancier echt precies bij je past. Als een planner je goed kent en een goede klik met jou heeft, dan bespaart het zoveel tijd. Je hoeft niet langs al die plekken te gaan om de juiste personen te vinden. Op sommige punten kende mijn weddingplanner mijn bruiloft beter dan ikzelf.”

Femke wil toekomstige bruidsparen zeker een weddingplanner adviseren. “Zorg er wel voor dat je iemand hebt met wie je een goede klikt hebt en waar je een goed gevoel bij hebt. Je geeft de organisatie namelijk uit handen en vertrouwt het iemand helemaal toe.”

waarde weddingplanner blog Engaged 5


"Ik had liever het bedrag er tegenaan gegooid dan de wedding zelf organiseren"

 
De woorden van een stel die geen weddingplanner heeft ingehuurd
Shamilla Folkerts en haar man hadden geen planner ingehuurd voor hun bruiloft, want zij wilden het zo goedkoop mogelijk, maar ook zo leuk mogelijk. “Een weddingplanner betekende extra kosten en wij zagen niet de meerwaarde ervan in. Wij hadden alleen een ceremoniemeester voor de dag zelf geregeld. Bijna de hele decoratie hadden wij ook zelf gedaan en wij hadden als prioriteit een goede fotograaf en een mooie locatie.”

Ondanks het feit dat de bruiloft heel eigen was en dat het er precies uitzag hoe Shamilla en haar man het wilden, hadden ze toch een huwelijksplanner ingehuurd als ze het over mochten doen. “Achteraf gezien heeft het heel slecht uitgepakt, want het kostte enorm veel tijd, energie en stress. Hierdoor ga je toch net iets anders je speciale dag in, want je hebt gewoon nooit rust. Ik had liever het bedrag er tegenaan gegooid dan de wedding zelf organiseren."

Shamilla vindt het meer dan waard om een planner in te huren, want de stress vergt volgens haar heel veel van je. “Je gewone leventje gaat gewoon door en dat betekent dat je jouw hele bruiloft ernaast moet organiseren. Als iemand de organisatie kan overnemen en een ondersteuning kan bieden waardoor je die stress niet hebt, dan is dat het gewoon waard. Je moet niet negen maanden lopen stressen voor 1 leuke dag. Ook de voorbereiding moet leuke dagen hebben."

Shamilla adviseert toekomstige bruidsparen dat als je in zee gaat met een weddingplanner, je iemand uitkiest die begrijpt wat je wilt en die op hetzelfde niveau zit. “Uiteindelijk laat je het uitvoeren door die persoon. Je moet zeker weten dat die persoon jouw stijl en wensen begrijpt.”

Ben je opzoek naar een weddingplanner en wil je er een aantal ontmoeten? Ontmoet Nailia en alle andere toffe vendors op Engaged op 24 + 25 oktober 2015! Waar wacht je nog op? Tickets koop je hier.

 [foto 1: Modwedding.com - Jenna Walker Photography  // 2: Modwedding.com - Jen Huang Photography]
instafeed

@engagedNL