let's get inspired!

04 sep. 2015
interviews met vendors

De unieke sieraden van Mia & Moi

Engaged zou Engaged niet zijn zonder creatieve en unieke vendors. Mia & Moi is één van onze Belgische vendors en maakt handgemaakte juwelen. We interviewden Eva, het gezicht achter Mia & Moi.

Eva, je werkt als goudsmid. Hoe ben je in dit vak terecht gekomen?
Ik ben altijd met fijn en creatief werk bezig geweest, al sinds mijn kindertijd. Op de middelbare school heb ik kunstonderwijs gevolgd, maar het grote schilder- en beeldhouwwerk was niet aan mij besteed. In de juwelen kan ik het fijne met het ambachtelijke combineren, dit was voor mij dan ook de geknipte opleiding!

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?
Vrouwelijk, romantisch met een retro knipoog. Tijdloze ontwerpen voor elk type vrouw. Een fijne, gedetailleerde vormgeving met veel passie voor mooie materialen en stenen.

miamoi43

[[Read-more]]
Er zijn veel juweliers & leveranciers die trouwringen aanbieden, wat maakt jouw werk anders? 
Ik probeer mijn eigen stijl door te trekken in al mijn juwelen, en dus ook in mijn trouwringen. Ik vind het belangrijk dat je als ontwerper je eigenheid behoudt. Mijn juwelen zijn daardoor altijd met elkaar te combineren! Ontwerpen die je overal al ziet probeer ik te vermijden...
 
Zijn er bepaalde trends die je veel ziet op het gebied van trouwringen?
Vroeger kozen mensen allebei dezelfde ring. Ik vind dat een damesring vrouwelijk moet zijn en een mannenring mannelijk. Wel probeer ik telkens met een detail te werken dat de twee ringen met elkaar ‘verbindt’.
De kleur van het goud is ook trendgevoelig. Wit goud was heel lang populair, ik werk tegenwoordig heel graag met rood goud, ik houd van die warme kleur!
 
Wat is je beste advies voor bruiden?
Accessoires zijn zeker zo belangrijk als de jurk! ;-) Veel mensen spenderen hun hele budget aan een jurk voor één dag, terwijl je je trouwring voor de rest van je leven draagt… Kies daarom iets dat bij jezelf past, maar toch tijdloos is. Ook de man moet iets kiezen dat bij hem past en deze twee ringen hoeven daarom niet dezelfde te zijn. Ik probeer steeds samen met de klant de juiste ring uit te kiezen voor hem of haar. Trouwringen kies je tenslotte ‘op gevoel’. Ook je huidtype kan belangrijk zijn in de keuze van de kleur.
 miamoi41
 
Er zijn veel trouwbeurzen in omloop. Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged wijkt af van de ‘traditionele’ trouwbeurzen net zoals ik dat probeer te doen met mijn juwelencollectie.
Ik zocht lange tijd naar zoiets in België, maar jullie zijn toch altijd een stapje voor op ons als het gaat over vernieuwende ideeën!
 
Meer van Eva's werk kun je zien op haar website.instafeed

@engagedNL