let's get inspired!

28 sep. 2016
flower inspiration

De ultieme herfstbloem door MK Floral Design uitgelegd: dahlia's

Vorige week was het moment dan eindelijk daar: het begin van de herfst! Prachtige kleuren in de bomen, bergen blaadjes langs de wandelpaden, kaarsjes aan, met een boek en een kleedje op de bank zitten en... dahlia's! Dat de dahlia de ultieme nazomer/herfstbloem is, wist je misschien al, maar wist je ook dat je de dahlia lang kunt laten staan zonder water? Marit van MK Floral Design is hier om jou alle ins en outs over de dahlia te leren! Marit: "Deze bloem is een van mijn favoriete bloemen, omdat hij zo goed past in veldachtige en wilde bruidsboeketten.  De bloem is er in vele mooie kleuren en ook in verschillende structuren. Sommige dahlia's zijn pompon vormig, andere dahlia's zijn groot en pinachtig. Er zijn zelfs dahlia's van 1.5 meter lang! Omdat de bloem vaak groots is, past hij het beste in een asymmetrisch opgemaakt bohemian of botanical boeket." Wat de dahlia nog meer zo bijzonder maakt, lees je hieronder.


Interessante weetjes over de
dahlia die jij nog niet wist!

1 // De dahlia is een van oorsprong Mexicaans knolgewas
Toen we rond 1800 Amerika ontdekten, namen we de dahlia mee nar Europa. De blaadjesbol is toen vernoemd naar de Zweedse botanicus Andreas Dahl. Fun fact: Dahl was een leerling van Linnaeus.

2 // De dahlia bloeit van juli tot de eerste nachtvorst
En die eerste nachtvorst vindt in Nederland vaak plaats in oktober. Nu snap je vast waarom de dahlia een echte herfstbloem is! 

3 // De genetische mogelijkheden van de dahlia zijn onuitputtelijk
Is het je al eens opgevallen dat de kleuren van verschillende dahlia's flink kunnen verschillen? Dan hebben wij het antwoord voor je: elke plant die uit één 'dahlia-echtpaar' voortkomt draagt geheid andere kleuren. Geen wonder dus, dat er inmiddels al 20.000 (!) verschillende kleuren dahlia's bestaan.

4 // De dahlia kan lang zonder water
De dahlia kan een aantal dagen mooi blijven en is zelfs zonder water sterk. Dat maakt de dahlia ook zo'n geschikte bloem voor in jouw bruidsboeket! De bloem blijft de hele dag goed én voegt veel kleur toe.

5 // De dahlia staat symbool voor de boodschap 'voor altijd de jouwe'
Koop je dahlia's, dan koop je meer dan prachtige bloemen. De dahlia staat symbool voor weelde, kracht en voor de boodschap 'voor altijd de jouwe'.  Aan alle mannen (gokje: twee?) die deze blog lezen: wat wil je nog meer zeggen met het boeket voor je aantstaande? 

Marit kweekt haar eigen dahlia's in haar kleinschalige, biologische bloemkwekerij achter haar winkel in Rotterdam. Marit: "De soorten die ik kweek zijn groot, sterk en bijzonder van kleur. Ik heb bijvoorbeeld een zalmkleurige spindahlia, deze combineert goed met andere kleuren bloemen en gebruik ik dus regelmatig in mijn bruidsboeketten."Ben je na het lezen van deze bloem nóg verliefder geworden op de dahlia? In het giveaway pakket van deze week zit ook een bruidsboeket van MK Floral Design t.w.v. €100. Tegen een kleine meerprijs mag je zelf de bloemen uitkiezen. Kies vooral de dahlia als je in de herfst trouwt! In deze blog lees je hoe je kans maakt, doe snel mee! 


Tekst: Liza de Jonge // Foto's: Hanke Arkenbout // Bron: Mooi Wat Bloemen Doen & Ons Platform
instafeed

@engagedNL