let's get inspired!

09 sep. 2015
interviews met vendors

De trends in 2016 voor bloemen op je bruiloft + meer - MK floral design

Op je bruiloft mogen bloemen natuurlijk niet ontbreken! Op 24 + 25 oktober 2015 staat Marit van MK floral design als vendor op Engaged, waar ze de meest prachtige bloemstukken laat zien. Ze maakte onder andere ook het gorgeous boeket die op onze poster staat (en je overal zo'n beetje tegen komt wat onze plaatjes betreft)!

Marit, je omschrijft jezelf als Floral Designer. Hoe verdien je zo'n titel?
Ik heb eerst de 4-jarige bloem opleiding gevolgd in Rijswijk. Hier leer je vooral veel diverse technieken op het gebied van bloemwerk en materiaalkennis, herkomst van bloemen etc. Hierna heb ik de opleiding Floraal Design gevolgd in Houten, waar het vooral ging om de vormgeving en het proces er naartoe.  Hier heb ik ontzettend veel geleerd over vorm, compositie, kleur, materiaalgebruik en het ontwerpen en uitvoeren van grotere projecten. Deze twee opleidingen zie je terug in mijn werk. Ik kijk naar de bloem als object. Hoe hij groeit en waar hij het best tot zijn recht komt.

Trouwbeurs Engaged - MK floral design_0022


Hoe zou je de stijl van MK floral design omschrijven?
Natuurlijk, eigentijds, los en seizoensgebonden.

Wat maakt jouw stijl anders?  
Ik werk met producten uit het seizoen, maar ik luister ook goed naar het verhaal van een aanstaand paar. We zoeken samen naar passende bloemen en hoop zo hun verhaal en gevoel in de bloemdecoraties terug te laten komen.

View More: http://alexandravonkphotography.pass.us/styledshoot18nov14


Zijn er bepaalde trends in de floral trouwbranche die je op ziet komen voor 2016?
Buitenbruiloften zie ik gelukkig steeds meer, backdrops en prieeltjes worden een nóg belangrijkere toevoeging aan deze bruiloft. Ook zie ik steeds vaker hangende decoraties boven de dinertafels. Op het gebied van bruidsboeketten zie ik al een tijdje de bohemian sfeer: natuurlijke veldboeketten, floral crowns en vintage boeketten. Ik denk en hoop dat deze nog wel even blijven :).

Er zijn veel trouwbeurzen in omloop. Waarom kies je ervoor om op Engaged te staan?
Engaged past het best bij de sfeer van MK, de bezoeker wil een bepaalde sfeer en stijl en vooral andere bruiloft waar wij graag bloemwerk voor maken!

MK bruidsboeket succulent 3


[Foto 1 + 2 : Hanke Arkenbout Photography // Foto 3: Alexandra Vonk Photography]
instafeed

@engagedNL