let's get inspired!

17 dec. 2015
fashion for men

De leukste fashion accessoires voor de bruidegom

De bruidegom heeft geen eindeloze lijst aan mogelijkheden als het gaat om het opleuken van zijn looks, zoals zijn 'to be' bruid. Toch kan je als man zijnde meer doen met je outfit dan je denkt. Een paar weloverwogen accessoires kunnen het verschil maken. Wees wel wijs en stem je modieuze toevoegingen af op het thema van je bruiloft. Dit gaat vanzelfsprekend ook op voor alle mannelijke gasten. We geven je hieronder een paar van de leukste tweaks voor je outfit.

Strop/vlinderdas
Om maar te beginnen met één van de essentials van een fraai trouwpak. De das vormt het middelpunt van je outfit en is één van de eerste dingen waar het oog op valt. Wees creatief met kleuren en motieven. Match ze wel altijd met het thema van de bruiloft. Houd het daarnaast classy. 

Stropdassen met komische figuurtjes zijn leuk voor het vrijgezellenfeest, maar op het moment supreme wordt dat niet erg gewaardeerd. Denk daarnaast na over de soort knoop (de four-in-hand is een aanrader!) en de breedte van je stropdas. Smal staat voor modern, breder is klassiek (of ouderwets).

Tenslotte: de dasspeld mag eigenlijk niet ontbreken. Houd je aan twee dingen: de juiste hoogte is tussen de derde en vierde knoop van je hemd, en draag nooit maar dan ook nooit een dasspeld die breder is dan je stropdas. Net iets over de helft is perfect.

collage-1

Hoeden
Wie zegt dat je geen hoed kan dragen tijdens een bruiloft? Mits het past bij het al omgevende thema, kan het je outfit helemaal afmaken. Bruiloften met bijvoorbeeld een historisch thema schreeuwen om mannen met hoeden. Je kan natuurlijk voor de klassieke vilten fedora gaan, maar een Engelse bolhoed in combinatie met een vlinderdas creëert een minstens zo tijdloze look. Zoals met veel van de hier vermelde accessoires is het wel zaak om je hoed af te nemen zodra de festiviteiten 'serieus' worden. Dat geldt zeker voor de bruidegom. Voor een feestelijke middag in de buitenlucht is het in ieder geval perfect.

collage02

Boutonnières
Een ultiem blijk van elegantie in je outfit: een bloemstukje, traditioneel gedragen op het linkerrevers van de bruidegom. Waarom aan de linkerkant? Dat is waar je hart zit. Je hebt eindeloos veel opties als het gaat om het samenstellen van je boutonnière, iets wat je meestal laat doen door een goede bloemist. Voor het geval je je wil wagen aan de hogere kunst van het bloemschikken: er zijn genoeg instructievideo's te vinden die je op weg kunnen helpen. Zo zou je zelfs je eigen boutonnière bij elkaar kunnen plukken op de hei.

Bretels
Een stijlvol en speels alternatief voor de riem als het gaat om het ophouden van je broek. Bretels kleden je bovenlijf perfect aan vanaf het moment dat je colbert uitgaat. Ze zijn ook een perfecte oplossing voor de wat forsere man. Een riem kleedt namelijk allesbehalve af. Hij beaccentueert zelfs je taille. Een stel goed matchende bretels verlegt dat accent en geven je een meer gestroomlijnde look.

collage03

Heupflesje
Misschien wel de ludiekste accessoire die de hedendaagse metroman met zich mee kan dragen. De aristocraat droeg 200 jaar terug overal een subtiel verborgen flesje met sterke drank bij zich. Vandaag de is het een smaakvolle verrassing om als man tevoorschijn te halen als de vrouwen even niet kijken. Bovendien vergt een trouwdag een hele hoop moed van de bruidegom; een voorraadje 'liquid courage' in je binnenzak kan geen kwaad.

 

1: Cassidy Carson // 2: Brianna Wilbur Photography // 3: Hazelwood Photo // 4: Judy Pak Photography // 5: Tamara Gruner Photography // 6: Brad Bridgers
instafeed

@engagedNL