let's get inspired!

14 sep. 2016
alles over het huwelijk

De beste reistips voor een ontspannen huwelijksreis als newlyweds

Jullie zijn getrouwd! Na een periode van veel geregel en misschien een beetje stress, is het nu tijd voor een paar ongelofelijk lekkere dagen (weken?) van pure ontspanning. Die honeymoon was al een heerlijk vooruitzicht, maar nu moet je nog voorbereid op reis. Met deze reistips weet je zeker dat die huwelijksreis een eitje wordt - en je ook nog de wereld over vliegt als een echte jetsetter. 

De beste reistips voor een ontspannen huwelijksreis als newlyweds // Waiting on Martha - Engaged.nl

1 // Verzamel al je informatie

Maak een document waarin je alle informatie over de vlucht, het vervoer, en jullie verblijf kunt opslaan. Super fijn, want je hebt alles bij elkaar op een rijtje staan. Maak er een pdf'je van, en zet het in je telefoon. Moet je zelf online inchecken voor de vlucht? Plan een herinnering in op je telefoon zodat je dit niet vergeet.

2 // Een beetje onderzoek
Planning the trip is half the fun! Voordat jullie vertrekken is het heel handig om jullie hele reis even door te lichten. Of je nu alleen maar lui in de zon ligt, of juist een actieve huwelijksreis plant - weten waar je aan toe bent is altijd goed! Waar wil je naar toe? Wat zijn de leukste restaurants met de beste reviews? Voorkom irritatie op reis door te weten wat het plan is. Websites zoals Petite Passport heeft super veel tips voor citytrips, en Your Little Black Book heeft travelguides voor bijvoorbeeld Bali, Thailand, en Kaapverdië.

3 // Bagage
Een vliegreis is altijd een energievreter, dus is het zéker geen overbodige luxe om goed na te denken over wat je meeneemt aan bagage. Een lichte trolley op vier wieltjes is heel fijn, en nog fijner is het als je er eentje deelt met je nieuwe husband (dan mag hij er fijn de hele tijd mee lopen!). In die trolley moet in ieder geval een setje kleding en verzorgingsproducten zitten voor het geval jullie koffer zoek raakt. Neem een handtas mee die veel vakjes heeft zodat je niet voortdurend hoeft te zoeken naar je paspoort en ticket. Die handtas kun je bij je voeten neerzetten, dus stop hierin wat je wil gebruiken tijdens de vlucht zodat je de trolley gewoon in het bagagevak kunt laten.

4 // In je handtas
Neem vooral niet te veel mee, just the essentials! In je handtas zit in ieder geval water, wat handsanitizer (wat zelf opdroogt), handcrème, opfrisdoekjes voor je gezicht en handen, oordopjes + muziek, een slaapmasker, en bijvoorbeeld een e-reader of boek. 

5 // Ontspannen op reis
Heb je vaak last van je neus en luchtwegen in het vliegtuig? Of krijg je een droge, trekkerige huid van de airco? Drink de dagen voor vertrek veel water zodat je huid maar ook je luchtwegen super gehydrateerd zijn en minder snel uitdrogen. Veel water is al snel 1,5 liter, dus goed doordrinken! Slaap voldoende, en gebruik eventueel wat essential oils om meer tot rust te komen (deze koop je bij Holland and Barrett, bijvoorbeeld deze met citroen voor een betere doorloop in je luchtwegen). 

6 // Dress down
Heb je een lange reis voor de boeg? Draag dan kleding waar je je relaxed in voelt, ook als je lang in dezelfde houding zit. Een yoga broek is dan best oké hoor, voor deze keer...  Draag verschillende lagen, zodat je altijd iets uit kunt doen. In een vliegtuig kan het kouder zijn dan je denkt, dus neem een paar sokken mee in je tas en draag een licht jack die je ook makkelijk weer in je trolley kunt opbergen. Nog een fijne tip: draag geen of weinig make-up, dan voel je je ook niet zo vies na die lange reis. Neem doekjes mee voor je gezicht en wat make-up zodat je je kunt opfrissen.

7 // Vraag om upgrades
Het klinkt als Hollandse gierigheid, maar het feit dat jullie op honeymoon zijn geeft je een speciale positie: je hebt de gunfactor! Beleefd en vriendelijk vragen of het mogelijk is dat jullie een upgrade krijgen naar een betere stoel in het vliegtuig is heel normaal. Zeg erbij dat dit jullie honeymoon is, laat desnoods een foto zien om het te bewijzen, en wie weet hebben ze een speciale aanbieding voor jullie. Hetzelfde geldt voor het hotel of een restaurant waar je eet. A smile goes a long way! [foto: Waiting on Martha]
instafeed

@engagedNL